سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پیش بینی سیلاب با استفاده از مدل های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیونی وتأثیر آن بر کشاورزی (مطالعه موردی: دهستانهای نیشابور)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 757

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICARA01_112

Index date: 10 January 2016

پیش بینی سیلاب با استفاده از مدل های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیونی وتأثیر آن بر کشاورزی (مطالعه موردی: دهستانهای نیشابور) abstract

در این تحقیق تکنیک شبکه عصبی مصنوعی و روابط رگرسیون جهت برآورد دبی پیک سیلاب دهستانهای شهرستان نیشابور با استفاده از آمار فیزوگرافی و اقلیمی بکار رفته است. به این منظور با بررسی ایستگاه های سینوپتیک، کلیماتولوژی و هیدرومتری اطراف نیشابور، تعداد 17 ایستگاه که حداقل 27 سال آمار روزانه داشتند انتخاب و داده های مساحت، محیط، ارتفاع متوسط، شیب آبراهه اصلی، شیب متوسط حوضه، طول آبراهه اصلی، زمان تمرکز، ضریب گراویلیوس و متوسط بارندگی سالیانه بعنوان ورودی مدل و دبی پیک سیلاب بعنوان خروجی مدل درنظر گرفته شد. ابتدا دبی پیک لحظه ای با روابط رگرسیونی برآورد گردید. سپس برای ایجاد مدل شبکه عصبی 70% داده ها برای آموزش مدل (training) و 30% باقی مانده برای آزمایش آن (testing) بکار رفت. در نهایت بمنظور مقایسه نتایج و ارزیابی کارایی روش های ذکر شده در برآورد دبی پیک لحظه ای،از ظریب همبستگی و ریشه حداقل میانگین مربعات خطا استفاده گردید. نتایج نشان داد که تکنیک شبکه عصبی مصنوعی نسبت به روش های رگرسیونی در برآورد دبی پیک لحظه ای سیلاب برتری دارد. بر اساس این نتایج می توان مشکل کوتاه بودن دوره آماری مربوط به داده های دبی حداکثر لحظه ای در ایستگاه ها را با روش شبکه عصبی مصنوعی برطرف کرد، که این مسئله تأثیر قابل توجهی در جلوگیری از تخریب اراضی کشاورزی و فرسایش خاک خواهد داشت.

پیش بینی سیلاب با استفاده از مدل های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیونی وتأثیر آن بر کشاورزی (مطالعه موردی: دهستانهای نیشابور) Keywords:

پیش بینی سیلاب با استفاده از مدل های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیونی وتأثیر آن بر کشاورزی (مطالعه موردی: دهستانهای نیشابور) authors

شیما ترحمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام، گروه مهندسی آبخیزداری، تربت جام، ایران

محمدرضا خالقی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام، گروه مهندسی آبخیزداری، تربت جام، ایران

سیدهاشم حسینی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام، گروه مهندسی آبخیزداری، تربت جام، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اداره منابع طبیعی استان خراسان رضوی ...
اداره آب منطقه ای استان خراسان رضوی ...
اداره هواشناسی استان خراسان رضوی ...
پناهی ع و علیجانی ب. 1392. پیش بینی دبی اوج ...
شادمانی و همکاران (1390). مدلسازی منطقه ای دبی سیلابی در ...
نگارش ح و همکاران.1391. کاربرد شبکه عصبی مصنوعی در شبیه ...
بایزیدی ا. 1390.روشهای آماری در علوم انسانی، خرداد ماه 1390 ...
کوچک زاده م و بهمنی ع . 1384. ارزیابی عملکرد ...
البرزی م.1381.اشنایی با شبکه های عصبی مصنوعی .انتشارات دانشگاه صنعتی ...
OnApplied Research in Agriculture خرداد June 2015 - 1394 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پیش بینی سیلاب با استفاده از مدل های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیونی وتأثیر آن بر کشاورزی (مطالعه موردی: دهستانهای نیشابور)" توسط شیما ترحمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام، گروه مهندسی آبخیزداری، تربت جام، ایران؛ محمدرضا خالقی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام، گروه مهندسی آبخیزداری، تربت جام، ایران؛ سیدهاشم حسینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام، گروه مهندسی آبخیزداری، تربت جام، ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیلاب، شبکه عصبی مصنوعی، مدل رگرسیونی، کشاورزی، نیشابور هستند. این مقاله در تاریخ 20 دی 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 757 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این تحقیق تکنیک شبکه عصبی مصنوعی و روابط رگرسیون جهت برآورد دبی پیک سیلاب دهستانهای شهرستان نیشابور با استفاده از آمار فیزوگرافی و اقلیمی بکار رفته است. به این منظور با بررسی ایستگاه های سینوپتیک، کلیماتولوژی و هیدرومتری اطراف نیشابور، تعداد 17 ایستگاه که حداقل 27 سال آمار روزانه داشتند انتخاب و داده های مساحت، محیط، ارتفاع متوسط، شیب ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی و شبکه عصبی و سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله پیش بینی سیلاب با استفاده از مدل های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیونی وتأثیر آن بر کشاورزی (مطالعه موردی: دهستانهای نیشابور) با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.