سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزشگذاری بر مناظر تاریخی- طبیعی دور از مراکز شهرهای امروزی با تأکید بر احیای هویت این مناظر(نمونه موردی: منظر تاریخی- طبیعی شاه فیروز سیرجان)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 690

This Paper With 13 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AUSI01_119

Index date: 14 February 2016

ارزشگذاری بر مناظر تاریخی- طبیعی دور از مراکز شهرهای امروزی با تأکید بر احیای هویت این مناظر(نمونه موردی: منظر تاریخی- طبیعی شاه فیروز سیرجان) abstract

شهرها در دورههای تاریخی مختلف به دلایل متفاوت مثل؛ جنگ، بلایای طبیعی و ... تغییر مکان داده و جابجا شدهاند و ارزشهای تاریخی آنها از دید شهروندان و مراکز شهرهای امروزی پنهان گشته و رو به فراموشی برده-اند، از این رو بازبینی و احیای هویت این ارزشهای تاریخی و فرهنگی هدف اصلی پژوهش حاضر است. جهت نیل به هدف مذکور، با استفاده از روش تحقیق تاریخی- تحلیلی، ابتدا ارزش بناها و مناظر تاریخی و دلایلارزشگذاری بر آنها مورد بررسی قرار گرفته است. سپس به توصیف مناظر تاریخی- طبیعی پرداخته شده و معیارهایی جهت حفظ هویت آنها ذکر گردیده، در ادامه به توضیح اجمالی از منظر تاریخی- طبیعی شاه فیروزسیرجان پرداخته شده و با استفاده از معیارهای تعریف شده، این منظر تاریخی- طبیعی از طریق مشاهدات میدانی ارزیابی گردیده است. نتایج بدست آمده از این سنجش حاکی از آن است که با شناساندن این مناظر به جامعه اطرافشان و ایجاد جذابیتهایی جهت تشویق شهروندان برای بازدید از این مناظر، ارزشها و هویت آنها به مرور زمان احیاء میگردد و علاوه بر این در راستای این فعالیت منابع و میراث فرهنگی و محیط زیست کشور حفظ میگردد.

ارزشگذاری بر مناظر تاریخی- طبیعی دور از مراکز شهرهای امروزی با تأکید بر احیای هویت این مناظر(نمونه موردی: منظر تاریخی- طبیعی شاه فیروز سیرجان) Keywords:

مناظر تاریخی- طبیعی , احیاء , هویت , محوطهی تاریخی شاه فیروز سیرجان

ارزشگذاری بر مناظر تاریخی- طبیعی دور از مراکز شهرهای امروزی با تأکید بر احیای هویت این مناظر(نمونه موردی: منظر تاریخی- طبیعی شاه فیروز سیرجان) authors

علیرضا ستوده نیاکرانی

کارشناسی ارشد معماری (دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات کرمان)

آژنگ بقائی

دکترای معماری(عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان)

مهدی معینی

دکترای معماری(عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
امیرکبیریان، آتش، محمد مرادی، اصغر، (1376)، معرفی اجمالی، حریم، ضوابط ...
باستانی پاریزی، _ ابراهیم، (1367)، از سیر تا پیاز، نشر ...
حاتمی، ابوالقاسم، (1373)، گمانه‌زنی و تعیین حریم سیرجان قدیم معاونت ...
صفا منش، کامران، منادی زاده، بهروز، (1382)، مبانی ارزش‌گذاری بناها ...
صمدی رندی، یونس، (1381)، آشنایی با شورای بین المللی ابنیه ...
فرهادی، مرتضی، (1377)، موزه‌هائی در باد«رساله‌ای در باب هنر»، انتشارات ...
فرهادی، مرتضی، (1376)، معرفی و نقوش صخره‌ای نویافته در سیرجان ...
فلامکی، محمد منصور، 1386، بازنده سازی بناها و شهرهای تاریخی، ...
مرکز اسناد و مدارک معاونت پژوهشی میراث فرهنگی کشور، (1379)، ...
مرکز اسناد و مدارک معاونت پژوهشی میراث فرهنگی کشور، (1379)، ...
موحدی، محسن، (1368)، حفاظت و نگهداری کنده‌کاری‌های صخره‌ای در سکنج ...
موید محسنی، مهری، (1386)، فرهنگ عامیانه سیرجان، انتشارات مرکز کرمان ...
ورجاوند، پرویز، (135)، قلعه سنگ سیرجان و آتشدان سنگی آن، ...
وثوقی رهبر، علی‌اکبر، (1372)، تاریخ سیرجان، انتشارات مرکز کرمان شناسی، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزشگذاری بر مناظر تاریخی- طبیعی دور از مراکز شهرهای امروزی با تأکید بر احیای هویت این مناظر(نمونه موردی: منظر تاریخی- طبیعی شاه فیروز سیرجان)" توسط علیرضا ستوده نیاکرانی، کارشناسی ارشد معماری (دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات کرمان)؛ آژنگ بقائی، دکترای معماری(عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان)؛ مهدی معینی، دکترای معماری(عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان) نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی معماری و شهرسازی اسلامی و ترسیم سیمای شهری پایدار با گذر از معماری ایرانی- اسلامی و هویت گمشده آن پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مناظر تاریخی- طبیعی، احیاء، هویت، محوطهی تاریخی شاه فیروز سیرجان هستند. این مقاله در تاریخ 25 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 690 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شهرها در دورههای تاریخی مختلف به دلایل متفاوت مثل؛ جنگ، بلایای طبیعی و ... تغییر مکان داده و جابجا شدهاند و ارزشهای تاریخی آنها از دید شهروندان و مراکز شهرهای امروزی پنهان گشته و رو به فراموشی برده-اند، از این رو بازبینی و احیای هویت این ارزشهای تاریخی و فرهنگی هدف اصلی پژوهش حاضر است. جهت نیل به هدف مذکور، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزشگذاری بر مناظر تاریخی- طبیعی دور از مراکز شهرهای امروزی با تأکید بر احیای هویت این مناظر(نمونه موردی: منظر تاریخی- طبیعی شاه فیروز سیرجان) با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.