ارزشگذاری بر مناظر تاریخی- طبیعی دور از مراکز شهرهای امروزی با تأکید بر احیای هویت این مناظر(نمونه موردی: منظر تاریخی- طبیعی شاه فیروز سیرجان)
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 654
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AUSI01_119
تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394
Abstract:
شهرها در دورههای تاریخی مختلف به دلایل متفاوت مثل؛ جنگ، بلایای طبیعی و ... تغییر مکان داده و جابجا شدهاند و ارزشهای تاریخی آنها از دید شهروندان و مراکز شهرهای امروزی پنهان گشته و رو به فراموشی برده-اند، از این رو بازبینی و احیای هویت این ارزشهای تاریخی و فرهنگی هدف اصلی پژوهش حاضر است. جهت نیل به هدف مذکور، با استفاده از روش تحقیق تاریخی- تحلیلی، ابتدا ارزش بناها و مناظر تاریخی و دلایلارزشگذاری بر آنها مورد بررسی قرار گرفته است. سپس به توصیف مناظر تاریخی- طبیعی پرداخته شده و معیارهایی جهت حفظ هویت آنها ذکر گردیده، در ادامه به توضیح اجمالی از منظر تاریخی- طبیعی شاه فیروزسیرجان پرداخته شده و با استفاده از معیارهای تعریف شده، این منظر تاریخی- طبیعی از طریق مشاهدات میدانی ارزیابی گردیده است. نتایج بدست آمده از این سنجش حاکی از آن است که با شناساندن این مناظر به جامعه اطرافشان و ایجاد جذابیتهایی جهت تشویق شهروندان برای بازدید از این مناظر، ارزشها و هویت آنها به مرور زمان احیاء میگردد و علاوه بر این در راستای این فعالیت منابع و میراث فرهنگی و محیط زیست کشور حفظ میگردد.
Keywords:
Authors
علیرضا ستوده نیاکرانی
کارشناسی ارشد معماری (دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات کرمان)
آژنگ بقائی
دکترای معماری(عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان)
مهدی معینی
دکترای معماری(عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان)
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :