سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیر اسید هیومیک بر رشد و عملکرد گندم رقم ارگ در شرایط شور

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,086

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HYGIENE02_009

Index date: 14 February 2016

بررسی تاثیر اسید هیومیک بر رشد و عملکرد گندم رقم ارگ در شرایط شور abstract

شوری منابع آب و خاک در بسیاری مناطق بیش از حد آستانه قابل تحمل گیاهان زراعی بوده و این امر موجب کاهش رشد گیاه به تبع آن کاهش برداشت مواد غذایی از خاک شده از این رو تنش شوری می تواند نیاز گیاه را به مواد غذایی کاهش دهد. به منظور بررسی تاثیراسید هیومیک بررشد و عملکرد گندم رقم ارگ در شرایط شور، یک آزمایش یک ساله در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار بصورت اسپلیت اسپلیت پلات اجرا شد. سطوح شوری ( 10dS/m و 2 ) در کرت های اصلی، سطوح کود یومستر فود (مایع) (کاربرد در اسفند،کاربرد در فروردین، کاربرد در هر دو زمان و بدون مصرف کود) در کرت های فرعی وسطوح کود آلی پارس هیومیک گرانول (0 و 75 و 150 کیلوگرم در هکتار) در کرت های فرعی فرعی توزیع شد. بمنظور امکان مقایس برتری نسبی کودهای مورد مطالعه با تیمار رایج کشاورزان، مصرف کود ازته در تیمار شاهد طبق توصیه های ترویجی و علمی اعمال شد. مصرف سایر کودهای مورد نیاز از جمله سوپر فسفات نیز برای همه تیمارها بصورت یکنواخت در نظر گرفته شد و درزمان تهیه بستر کاشت توزیع گردید. در طول دوره رشد پارامترهای رشدی از جمله ارتفاع ساقه، اندازه گیری شد. در انتهای دور رشد، نسبت به اندازه گیری عملکرد و اجزاء عملکرد اقدام و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و مقایسه میانگین داده ها با استفاده از آزمون دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که کود پارس هیومیک تاثیر معنی داری بر رشد و عملکرد گیا خصوصیات خاک نداشت، اما مصرف کود هیومستر فود در فروردین باعث افزایش بیوماس کل گندم شد. با توجه به ماهیت درازمدت نتیجه این کودها، پیشنهاد می گردد جهت تعیین واکنش عملکرد گیاه به بقایای کود، آزمایش در سال بعد تکرار گردد.

بررسی تاثیر اسید هیومیک بر رشد و عملکرد گندم رقم ارگ در شرایط شور Keywords:

بررسی تاثیر اسید هیومیک بر رشد و عملکرد گندم رقم ارگ در شرایط شور authors

محمد جواد روستا

دانشیار بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش ترویج کشاورزی، شیراز، ایرا

محمود غلامی توران پشتی

دانشجوی دکترای زراعت دانشگاه کرمان

کوکب عنایتی

کارشناس ارشد خاکشناسی بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاو

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Kauser, A. and F. Azam. 1985. Effect of humic acid ...
Kelting, M., J.R. Harris, J. Fanelli and B. Appleton. 1998. ...
Lee, Y.S., and R.J. Bartlett. 1976. Stimulation of plant growth ...
Liu, C., R.J. Cooper and D.C. Bowman. 1996. Humic acid ...
Malcolm, R.E., _ vaghuan D.V.(1979). Humic substances and phosphatase activies ...
Malik, K.A., Bhattin A., & Kauser F. (1979). Effect of ...
Vaughan, D. and R.E. Malcolm.1979 Effect of soil organic mutter ...
Wang, X.J., Z.Q. Wang and S.G. Li. 1995. The effect ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تاثیر اسید هیومیک بر رشد و عملکرد گندم رقم ارگ در شرایط شور" توسط محمد جواد روستا، دانشیار بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش ترویج کشاورزی، شیراز، ایرا؛ محمود غلامی توران پشتی، دانشجوی دکترای زراعت دانشگاه کرمان؛ کوکب عنایتی، کارشناس ارشد خاکشناسی بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاو نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی بهداشت محیط،سلامت ومحیط زیست پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اسید هیومیک، خصوصیات خاک، گندم، رقم ارگ، تنش شوری هستند. این مقاله در تاریخ 25 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5086 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شوری منابع آب و خاک در بسیاری مناطق بیش از حد آستانه قابل تحمل گیاهان زراعی بوده و این امر موجب کاهش رشد گیاه به تبع آن کاهش برداشت مواد غذایی از خاک شده از این رو تنش شوری می تواند نیاز گیاه را به مواد غذایی کاهش دهد. به منظور بررسی تاثیراسید هیومیک بررشد و عملکرد گندم رقم ارگ ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی گندم و تنش شوری طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تاثیر اسید هیومیک بر رشد و عملکرد گندم رقم ارگ در شرایط شور با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.