بررسی تحلیلی تکرار مداوم انحرافات و ضعف عملکرد پروژه ها در دستیابی به اهداف برنامه ریزی شده
Publish place: 4th International Project Management Conference
Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,842
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IPMC04_134
تاریخ نمایه سازی: 8 دی 1386
Abstract:
همه مدیران تمایل به تسریع یا کاهش انحراف پروژه ها دارند، اما با این وجود و علارغم برنامه ریزی های تفصیلی در ابتدای پروژه ها، میانگین انحراف زمان و هزینه در پروژه های عمرانی کشور معمولاً بسیار بیشتر از پیش بینی ها است. بر اساس آمار گزارش شده از سوی مسؤلین سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، میانگین وزنی زمان اجرای طرح های ملی که در سال 82 در ایران خاتمه یافته اند، بیش از یک دهه یعنی حدود 11 سال بوده است. این در حالی است که در کشور های برخوردار از توسعه صنعتی، ارقام متناظر زمان اجرای طرح های ملی حدود چهار سال یعنی بیش از 5 / 2 برابر کوتاه تر از ارقام گزارش شده در ایران است.
در حالیکه در ادبیات مدیریت، هدف از مرحله کنترل بررسی میزان انحراف از برنامه و تشخیص عوامل ایجاد این انحراف برای جلوگیری از تکرار آنها و بازگشت به میزان پیشرفت برنامه ریزی شده می باشد، از بررسی میزان انحراف از برنامه پروژه های عمرانی ملی در سالهای محتلف، مشاهده می شود که درصد انحراف از برنامه در سالهای گذشته نه تنها ثابت نمانده است که تقریباً هر ساله با مقداری افزایش نسبت به سال قبل خود نیز مواجه بوده است. در این مقاله، با بررسی عوامل مختلف و شایع مطرح شده به عنوان دلیل ایجاد انحراف در پروژه های عمرانی، ارتباط کلی موارد عنوان شده با نوع برنامه ریزی های صورت گرفته در پروژه ها نشان داده شده است و با معرفی حلقه بسته برنامه ریزی ایده آل، دلیل بنیادی تکرار مداوم انحراف در پروژه ها نشان داده شده است. این ایده آل گرائی، برنامه ریزان و مدیران را وارد مسیری می کند که منجر به افزایش مداوم انحراف از برنامه به دلیل تکرار برنامه ریزی فشرده و غیر واقعی می شود و در نهایت نرخ دوباره کاری و اتلاف در پروژه ها را افزایش خواهد داد.
Keywords:
Authors
حین نقاش طوسی
دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده عمران و محیط زیست، گروه مهندسی و مدی
محمدحسن سبط
دانشیار دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر
امیر زویچی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :