واکاوی چالش های موجود در مسیر توسعه گیاهان دارویی

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 804

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

KRESEARCH02_040

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

Abstract:

یکی از مهمترین سرمایه های طبیعی که ایران جز برخوردارترین کشورهای جهان از آن نظر می باشد گیاهان دارویی است که متاسفانه با وجود تمایلات روز افزون جامعه به آن مورد کم توجهی سیاستگااران عرصه صنعت قرار گرزته است. با توجه به رویکرد کشورهای جهان به داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی در سالهای اخیر پیش بینی می شود مصرف گیاهان دارویی در آینده افزایش یابد، اما نگاهی اجمالی به میزان سرانه مصرف گیاهان دارویی در ایران و مقایسه آن با سرانه مصرف گیاهاندارویی در برخی از کشورهای توسعه یافته نشان از غفلت فراوان ما در این عرصه دارد. چالش های فراوانی پیش روی توسعه گیاهان دارویی وجود دارد که شاید مهمترین آنها عبارتند از: نوسانات قیمت و عدم ثبات بازار، بالا بودن هزینه های تولید، عدم توانایی در بازاریابی فعال بین المللی، عدم وجود سازمان های تخصصی جهت امور مربوط به بازرگانی گیاهان دارویی، برداشت بی رویه و غیر اصولی در برخی از مناطق، قاچاق و عدم توجه دقیق محیط بانان به بخش های گیاهی، وجود آلودگی هایمیکروبی، باقی مانده سموم کشاورزی، وجود فلزات سنگین، عدم وجود استاندارد اولیه، وارداتی بودن اکثر گیاهان عرضه شده، محدودیت اطلاعات بار و نهال و اندام های تکثیری، عدم وجود سیستم دیده بانی سلامت گیاهان دارویی تولید شده و یا جمع آوری شده، جایگزینی گونه های مشابه به جای گونه دارویی، جایگزینی یک گیاه ارزان با یک گیاه دارویی، بی دقتی در جمع آوری و انبارداری و واردات از کشورهایی که محدودیت استفاده از آفت کش ها ندارند. جهت توسعه صنعت گیاهان داروییباید به شناسایی و مقابله با چنین چالش هایی پرداخت.

Authors

امین گنجعلی

مربی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج، گروه علوم تجربی.

مریم پور رمضانی هراتی

مربی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد کهنوج.

مسعود کیخوایی

استاد، دانشگاه سیستان و بلوچستان، گروه شیمی.

بتول مهدی پور

مربی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج، گروه کشاورزی.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • گنجعلی، امین، پوررمضانی هراتی، مریم و مومنی، حامد (1390)؛ «گیاهان ...
  • گنجعلی، پوررمضانی هراتی، مومنی (1391)؛ فراهبردهای گسترش گیاهان دارویی و ...
  • گنجعلی، امین، پوررمضانی هراتی، مریم و کیخوایی، مسعود (1394) _ ...
  • نجفی، فرزاد (1393) _ «چالش ها و راهکارهای تولید گیاهان ...
  • _ مفتاحی زاده، حیدر و ناصری، عباس (1392)؛ «موانع و ...
  • وبسایت تسنیم: _ www.tasniل: _ ...
  • چالش‌ها و راهکارهای توسعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج، 18 ...
  • نمایش کامل مراجع