سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تطبیقی تجارب بین المللی شدن آموزش عالی در ایران و جهان 2015 - 2013

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 964

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESCONF01_136

Index date: 6 September 2016

بررسی تطبیقی تجارب بین المللی شدن آموزش عالی در ایران و جهان 2015 - 2013 abstract

همزمان با پدیده جهانی شدن و شکل گیری دانش و بازار کار جهانی، ضرورت متحول شدن نظام های آموزش عالی و در هم تنیدن کارکردهای آموزشی، پژوهشی و خدماتی در سطوح محلی، ملی، منطقه ایی و بین المللی مطرح گردیده است. وزارتعلوم، تحقیقات و فناوری نیز بر همین مبنا یکی از برنامه های محوری خود را بین المللی شدن آموزش عالی و دانشگاه ها قرار داده است. از این روی اهداف اصلی این مطالعه بررسی تطبیقی تجارب بین الملی شدن آموزش عالی در ایران و جهان از لحاظ مولفه های جذب دانشجوی بین المللی، مرجعیت علمی، دیپلماسی علمی و میزان مقالات کنفرانسی بین المللی می باشد. جامعهآماری این پژوهش شامل، نظام های آموزش عالی در کشورهایی که در زمینه بین المللی شدن آموزش عالی فعالیت کرده اند می باشد، که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند 10 کشور اول در زمینه جذب دانشجوی بین المللی و 50 کشور اول در زمینه مرجعیت و دیپلماسی علمی، جهت مقایسه و تطبیق انتخاب گردیدند. این پژوهش با روش توصیفی تطبیقی و با اتخاذ رویکرد -استفاده از بررسی آمار، اسناد، منابع چاپی کتابخانه ایی و الکترونیکی جهت جمع آوری اطلاعات صورت گرفت. نتایج نشان داد آموزش عالی ایران با کسب رتبه دهم در ارسال دانشجو به خارج از کشور، از این حیث از وضعیت بسیار مناسبی برخوردار است.اما از لحاظ جذب دانشجوی خارجی با جذب کمتر از 5 / درصد درمقایسه با کشورهایی همچون، آمریکا با جذب 18 درصد،فرانسه با جذب 7 درصد، آلمان با جذب 5 درصد، در وضعیت بسیار نامطلوبی قرار دارد. در خصوص دیپلماسی علمی نتایج نشان داد، ایران با کسب رتبه 49 از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست، اما از جهت مرجعیت علمی با کسب رتبه 20 از وضعیت نسبتا مطلوبی برخوردار می باشد

بررسی تطبیقی تجارب بین المللی شدن آموزش عالی در ایران و جهان 2015 - 2013 Keywords:

بررسی تطبیقی تجارب بین المللی شدن آموزش عالی در ایران و جهان 2015 - 2013 authors

حامد کمالی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آراسته، حمید رضا و همکاران (1388). وضعیت دانشگاه های تهران ...
استاد زاده، زهرا (1384). روابط علمی بین دانشگاه های داخل ...
تمنایی فر و همکاران (1393). بین المللی شدن آموزش عالی ...
جاودانی، حمید (1388)، جهانی شدن و آموزش عالی، گسست میان ...
ذاکر صالحی، غلامرضا و همکاران (1391. ارائه راهبردهایی برای جذب ...
رزقی شیرسوار، هادی (1390). ارزیابی آموزش عالی ایران در فرایند ...
فاضلی، نعمت الله (1383). نگاهی به جهانی شدن و روند ... [مقاله ژورنالی]
قانون برنامه چهارم توسعه (1384-1388). مصوب 6/11383 مجلس شورای اسلامی ...
نیک کار، ملیحه و همکاران (1393). همکاری علمی بین المللی ...
وب سایت سازمان آموزشی، علمی، آموزشی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، ...
Aigner, J, Nelson, P, & Stimfle J. R. (1992). Internati ...
De wit, H. (2002). Internati onalization of Higher Education in ...
Guest, David & Livett Michelle & Stone, Nick. (2006), "Fostering ...
Knight, Jane N. (2004) Internati onalization Remodeled: Definitions, Approaches, and ...
Shams , A&George, C _ (2006). Global competency: an interdiscip ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تطبیقی تجارب بین المللی شدن آموزش عالی در ایران و جهان 2015 - 2013" توسط حامد کمالی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی تهران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بین المللی شدن آموزش عالی، دانشجویان خارجی، دیپلماسی علمی، مرجعیت علمی، جهانی شدن هستند. این مقاله در تاریخ 16 شهریور 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 964 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که همزمان با پدیده جهانی شدن و شکل گیری دانش و بازار کار جهانی، ضرورت متحول شدن نظام های آموزش عالی و در هم تنیدن کارکردهای آموزشی، پژوهشی و خدماتی در سطوح محلی، ملی، منطقه ایی و بین المللی مطرح گردیده است. وزارتعلوم، تحقیقات و فناوری نیز بر همین مبنا یکی از برنامه های محوری خود را بین المللی شدن آموزش ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تطبیقی تجارب بین المللی شدن آموزش عالی در ایران و جهان 2015 - 2013 با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.