سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جایگاه بزه دیده در مکتب عدالت کیفری و نقش آن در پیدایش عدالت ترمیمی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,397

This Paper With 7 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

LAWI01_476

Index date: 11 September 2016

جایگاه بزه دیده در مکتب عدالت کیفری و نقش آن در پیدایش عدالت ترمیمی abstract

ارائه تعریف عدالت ترمیمی کار ساده ای نیست و تاکنون نیز هیچ کس، یک تعریف جامع از آن ارایه نکرده است به طور تحلیلی می توان گفت عدالت ترمیمی یک فرآیند و روش خاصی است که به رابطه بین بزه دیده و بزهکار و کلیه گروه هایی که به نوعی با بزه ارتباط دارند توجه شده است. نکته دیگر که در این تعریف دیده می شود، توجه به خسارت های حاصله از بزه است؛ خسارت هایی که متوجه بزه دیده بوده و باید چاره ای برای جبران آن اندیشیده شود.اما آنچه در نگاه کلی تر در این تعریف مشاهده می شود، نگاه به آینده است، یعنی دست یافتن به اجماع و توافق کلی برای موارد مشابهی که ممکن است در آینده رخ دهد. به عبارت دیگر، نه تنها در فرآیند عدالت ترمیمی در صدد تنظیم رابطه بین بزه دیده و بزهکار هستیم، بلکه باید به روشی کلی برای آینده دست پیدا کنیم و در موارد مشابه نیز بتوانیم از طریق این فرآیند، خسارت های حاصله از وقوع بزه را جبران نماییم و نسبت به پیشگیری از ارتکاب بزه در آینده نیز چاره اندیشی کنیم. بنابراین، عدالت ترمیمی بر اهمیت ارتقاء نقش بزه دیدگان و اعضای جامعه از رهگذر درگیر نمودن فعالانه تر آنان در فرآیند عدالت تأکید داشت، بزهکاران را مستقیماً در قبال بزه دیدگان و جوامعی که مورد آسیب و زیان قرار گرفته اند، مسؤل می داند. عدالت ترمیمی آسیب های معنوی و مادی بزه دیدگان را ترمیم کرده و طیفی از فرصت های مناسب را برای گفت و گو، مذاکره و حل و فصل مشکل - هر زمانی که امکان داشته باشد- فرآهم می آورد. این فرصت ها احساس بیشتری از امنیت و آرامش جامعه، هماهنگی اجتماعی، صلح و آشتی را برای تمام کسانی که درگیر در مسأله هستند، به ارمغان می آورد.

جایگاه بزه دیده در مکتب عدالت کیفری و نقش آن در پیدایش عدالت ترمیمی Keywords:

جایگاه بزه دیده در مکتب عدالت کیفری و نقش آن در پیدایش عدالت ترمیمی authors

علی طالع زاری

استادیار گروه حقوق ، واحد گرگان،دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان ، ایران

فرزانه حبیبی

کارشناس ارشد ، گروه حقوق ، واحد گرگان،دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان ، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- رایت مارتین و دیگران: عدالت ترمیمی؛ ارتقا بخشیدن رویکرد ...
- زهر، هوارد : کتاب کوچک عدالت ترمیمی، ترجمه حسین ...
- غلامی، حسین : عدالت ترمیمی، در « علوم جنایی»، ...
- ماسکول، موریس . _ وگ: عدالت ترمیمی، الگوی جدید ...
- نجفی ابرند آبادی، علی حسین: از حقوق کیفری بزه ...
- نجفی ابرند آبادی، علی حسین: تقریرات درس جرم شناسی، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جایگاه بزه دیده در مکتب عدالت کیفری و نقش آن در پیدایش عدالت ترمیمی" توسط علی طالع زاری، استادیار گروه حقوق ، واحد گرگان،دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان ، ایران؛ فرزانه حبیبی، کارشناس ارشد ، گروه حقوق ، واحد گرگان،دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان ، ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی نخستین کنگره بین المللی جامع حقوق پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله عدالت ترمیمی، بزه،بزهکار،بزه دیده،صلح، عدالت کیفری هستند. این مقاله در تاریخ 21 شهریور 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1397 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ارائه تعریف عدالت ترمیمی کار ساده ای نیست و تاکنون نیز هیچ کس، یک تعریف جامع از آن ارایه نکرده است به طور تحلیلی می توان گفت عدالت ترمیمی یک فرآیند و روش خاصی است که به رابطه بین بزه دیده و بزهکار و کلیه گروه هایی که به نوعی با بزه ارتباط دارند توجه شده است. نکته دیگر که ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جایگاه بزه دیده در مکتب عدالت کیفری و نقش آن در پیدایش عدالت ترمیمی با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.