سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی لجن اسیدی و تعیین فلزات سنگین موجود در آن به عنوان یک ماده زائد خطرناک (مطالعه موردی: محل دفن موقتی زباله های صنعتی شهرک صنعتی یزد)

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,298

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESPME01_098

Index date: 28 April 2008

بررسی لجن اسیدی و تعیین فلزات سنگین موجود در آن به عنوان یک ماده زائد خطرناک (مطالعه موردی: محل دفن موقتی زباله های صنعتی شهرک صنعتی یزد) abstract

از عمده ترین مواد زائد حاصل از بازیابی روغن لجن اسیدی می باشد. این لجن ماده سیاه, بدیو و قیرمانندی است که در مرحله شستشوی اسید تولید می شود و از ترکیب اسیدسولفوریک 98% با باندهای مضاعف و فلزاتی که در داخل روغن وجود دارد تشکیل می شود. این ماده جزء مواد خطرناک محسوب شده و بزرگترین معزل کارخانه تصفیه روغن می باشد. در این بررسی لن اسیدی حاصل از کارخانه تصفیه روغن واقع در شهرک صنعتی یزد مورد بررسی قرار گرفته و از لحاظ غلظت فلزات سنگین و احتمال بروز آلودگی در محیط مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نمونه برداری اصلی به صورت تصادفی و با سه تکرار با استفاده از ظروف شیشه ای انجام شد. نمونه های مورد نظر به آزمایشگاه منتقل و ویژگی های آنها بررسی شد. به منظور اندازه گیری مقدار کل عناصر آهن, روی, سرب, کادمیوم و مس برای هر یک از نمونه های لجن خشک, آزمایش در سه تکرار انجام و نتایج ارائه شده میانگین سه تکرار می باشد. مقدار عناصر مورد نظر عصاره های به دست آمده با استفاده از دستگاه جذب اتمی در آزمایشگاه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران قرائت شد. در لجن اسیدی مورد مطالعه میزان روی 2/4برابر, مس 1/9 و سرب 1/5 برابر حد استاندارد آنها به دست آمد. وجود این ماده در محیط باعث آلودگی هوا, آبهای سطحی و زیرزمینی و خاک می شود. در این بررسی گزینه های مدیریتی نظیر سوزاندن این نوع پسماند در کوره های زباله سوز, بازیافت و استفاده از آنها به عنوان سوخت در کوره پزخانه ها و کارخانجات سیمان ارائه و مورد بررسی قرار گرفته اند. بهترین گزینه مدیریتی با توجه به وجود تعداد زیادی کوره و کارخانه سیمان در استان یزد می باشد.

بررسی لجن اسیدی و تعیین فلزات سنگین موجود در آن به عنوان یک ماده زائد خطرناک (مطالعه موردی: محل دفن موقتی زباله های صنعتی شهرک صنعتی یزد) Keywords:

بررسی لجن اسیدی و تعیین فلزات سنگین موجود در آن به عنوان یک ماده زائد خطرناک (مطالعه موردی: محل دفن موقتی زباله های صنعتی شهرک صنعتی یزد) authors

اکرم بمانی

کارشناس ارشد محیط زیست

نعمت الله خراسانی

استاد گروه محیط زیست و شیلات دانشگاه تهران

هادی پوردارا

عضو هیئت علمی و مدیر پژوهشی آب و فاضلاب دانشگاه یزد

فرهاد نژاد کورکی

عضو هیئت علمی دانشگاه یزد

مقاله فارسی "بررسی لجن اسیدی و تعیین فلزات سنگین موجود در آن به عنوان یک ماده زائد خطرناک (مطالعه موردی: محل دفن موقتی زباله های صنعتی شهرک صنعتی یزد)" توسط اکرم بمانی، کارشناس ارشد محیط زیست؛ نعمت الله خراسانی، استاد گروه محیط زیست و شیلات دانشگاه تهران؛ هادی پوردارا، عضو هیئت علمی و مدیر پژوهشی آب و فاضلاب دانشگاه یزد؛ فرهاد نژاد کورکی، عضو هیئت علمی دانشگاه یزد نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس مهندسی برنامه ریزی و مدیریت سیستم های محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله لجن اسیدی, فلزات سنگین, پسماند, لندفیل, ماده زائد خطرناک هستند. این مقاله در تاریخ 9 اردیبهشت 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6298 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که از عمده ترین مواد زائد حاصل از بازیابی روغن لجن اسیدی می باشد. این لجن ماده سیاه, بدیو و قیرمانندی است که در مرحله شستشوی اسید تولید می شود و از ترکیب اسیدسولفوریک 98% با باندهای مضاعف و فلزاتی که در داخل روغن وجود دارد تشکیل می شود. این ماده جزء مواد خطرناک محسوب شده و بزرگترین معزل کارخانه تصفیه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی لجن اسیدی و تعیین فلزات سنگین موجود در آن به عنوان یک ماده زائد خطرناک (مطالعه موردی: محل دفن موقتی زباله های صنعتی شهرک صنعتی یزد) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.