سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تنوع مورفولوژیکی در تودههای مختلف گشنیز Coriandrum sativum L. بومی ایران

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,120

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICDAN02_067

Index date: 16 September 2016

بررسی تنوع مورفولوژیکی در تودههای مختلف گشنیز Coriandrum sativum L. بومی ایران abstract

گشنیز از قدیمیترین گیاهان شناخته شده نزد انسان میباشد. که امروزه در نقاط مختلف جهان برای مصارف دارویی و غذایی استفاده میشود. میوه این گیاه حاوی اسانس میباشد. گشنیز در سیستم طبقهبندی گیاهی متعلق به تیره (Umbelliferae) Apiaceae ، خانوادهCoriandera و جنس Coriandrum است. منشأ اصلی آن را به نواحی جنوب غربی آسیا و مدیترانه نسبت میدهند ولی امروزه در نواحی مختلف آسیا، اروپا و حتی آمریکا یافت میشود و پرورش مییابد. در این پژوهش به منظور ارزیابی تنوع ژنتیکی برخی از تودههای گشنیز،تعداد 14 توده از مناطق مختلف کشور شامل مشهد، تبریز، تهران، ارومیه، یزد، همدان، آذربایجان شرقی، فارس، خوزستان، مرکزی، زنجان،البرز مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس به نشان داد که تفاوت بین تودههای گشنیز از نظر 10 صفت مورفولوژیک مورد بررسی در سطح احتمال1% معنیدار شدند که نشان دهنده تنوه ژنتیکی بالا بین تودههای مورد مطالعه است که به نظر میرسد دگرگشنی در گشنیزشرایط را برای ایجاد تنوع فراهم ساخته است

بررسی تنوع مورفولوژیکی در تودههای مختلف گشنیز Coriandrum sativum L. بومی ایران Keywords:

بررسی تنوع مورفولوژیکی در تودههای مختلف گشنیز Coriandrum sativum L. بومی ایران authors

آزاده خاکشور

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

قاسم کریم زاده

به ترتیب دانشیار و استادیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

محمد صادق ثابت

به ترتیب دانشیار و استادیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Asl, D., Esra, M. and Saitin, A. (2007). Cytogenetics of ...
Kansal, N. J. and Chana, I. (2012). Existing load balancing ...
Lopez, P. A., Widrlechner, M. P., Simon, P. W., Rai, ...
Ramadan, M. F. and Morsel, J. T. (2003). Analysis of ...
Reuter- Lorenz, P. A. and Cappell, K. A. (2008). Neuro ...
Smallifield, B. M., Van Klink, J. W., Perry, N. B. ...
Wangensteen, H., Samuelsen, A. B. and Malterud, K. E. (2004). ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تنوع مورفولوژیکی در تودههای مختلف گشنیز Coriandrum sativum L. بومی ایران" توسط آزاده خاکشور، دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس؛ قاسم کریم زاده، به ترتیب دانشیار و استادیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس؛ محمد صادق ثابت، به ترتیب دانشیار و استادیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره سراسری در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گشنیز، اسانس، سیستم طبقهبندی، تنوع ژنتیکی، صفات مرفولوژیک هستند. این مقاله در تاریخ 26 شهریور 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1120 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گشنیز از قدیمیترین گیاهان شناخته شده نزد انسان میباشد. که امروزه در نقاط مختلف جهان برای مصارف دارویی و غذایی استفاده میشود. میوه این گیاه حاوی اسانس میباشد. گشنیز در سیستم طبقهبندی گیاهی متعلق به تیره (Umbelliferae) Apiaceae ، خانوادهCoriandera و جنس Coriandrum است. منشأ اصلی آن را به نواحی جنوب غربی آسیا و مدیترانه نسبت میدهند ولی امروزه در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تنوع مورفولوژیکی در تودههای مختلف گشنیز Coriandrum sativum L. بومی ایران با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.