سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثرات بهداشتی و زیست محیطی مواد رادیواکتیو: مطالعه موردی اورانیوم ضعیف شده

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,549

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HAZMAT01_014

Index date: 9 May 2008

بررسی اثرات بهداشتی و زیست محیطی مواد رادیواکتیو: مطالعه موردی اورانیوم ضعیف شده abstract

اورانیوم ضعیف شده(Depleted Uranium) یا به اختصار DU, مادة باقی مانده حاصل از غنی سازی اورانیوم بوده که دارای کاربردهای زیادی در بخشهای نظامی و غیر نظامی است. از این ماده به عنوان مهمات برای سوراخ کردن اشیاء در جنگ های اخیر استفاده شد و ادعا می شود که عامل سندرم خلیج فارس و بالکان می باشد. این مسئله سبب تجدید تلاشها جهت بررسی اثرات زیست محیطی و بهداشتی استفاده از DU شد. خصوصیات رادیولوژیکی و شیمیایی DU میتواند با خاک حاوی اورانیوم طبیعی با غلظت 3mg/Kg مقایسه شود. اورانیوم طبیعی دارای خاصیت سمی شیمیایی مشابه DU است اما خاصیت سمی رادیولوژیکی آن 60% بیشتر است. در نتیجة رادیواکتیویتة کم و غالب بودن پرتوی α در DU, هیچ خطر حاد ناشی از مواجهه خارجی با DU وجود ندارد.بیشترین خطر متوجه ذرات DU است که هنگام برخورد گلوله های DU با اهداف سخت بوجود می آید. بر طبق خصوصیات این ذرات, ممکن است مدت طولانی در محیط زیست باقی مانده وتنفس آنها ممکن است سبب مواجهة طولانی ریه و سایر ارگانهای بدن شود. در صورتی که ذرات DU به قدر کافی وچک باشند می تواند بعد از ته نشین شدن مجدداٌ به حالت تعلیق در آید. جذب DU توسط گیاهان کم بوده و نیز در مورد حیواناتی که از گیاهان تغذیه می کنند, اکثر DU دریافتی از طریق خاک چسبیده به این گیاهان می باشد.

بررسی اثرات بهداشتی و زیست محیطی مواد رادیواکتیو: مطالعه موردی اورانیوم ضعیف شده Keywords:

بررسی اثرات بهداشتی و زیست محیطی مواد رادیواکتیو: مطالعه موردی اورانیوم ضعیف شده authors

عماد دهقانی فرد

دانشجوی دکترای بهداشت محیط-دانشگاه علوم پزشکی ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
نصیری, پروین و کوهپایی, علیرضا, بررسی اثرات کاربردهای نظامی اورانیوم ...
ATSDR, Toxicological profile for uranium, draft for public comment, Research ...
Priest, N.D., Toxicity of depleted uranium. The Lancet, Vol. 357, ...
WHO, Depleted uranium, Sources, exposure and health effects, department of ...
TACOM, Review of transuranics (TRU) in depleted uranium armor, Memo ...
Baglan, N., Cossonnet, C., Trompier, F., Ritti, J., Berard, P., ...
OSAGWI, Depleted uranium _ human exposure assessment and health risk ...
Belgrade, 2000. Facts or Conusequences of the use of depleted ...
Uijit de Haag, P., Smetsers, R., Witlox, H., Kris, H., ...
Bleise, A., Danesi, P.R., and Burkart, W., Properties, use and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اثرات بهداشتی و زیست محیطی مواد رادیواکتیو: مطالعه موردی اورانیوم ضعیف شده" توسط عماد دهقانی فرد، دانشجوی دکترای بهداشت محیط-دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ علیرضا عسگری؛ مصطفی لیلی؛ سحر دهقانی فرد نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس حمل و نقل مواد خطرناک و اثرات زیست محیطی آن پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اورانیوم ضعیف شده، اثرات زیست محیطی، اثرات بهداشتی، پرتوهای بتا، پرتوهای گاما هستند. این مقاله در تاریخ 20 اردیبهشت 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4549 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اورانیوم ضعیف شده(Depleted Uranium) یا به اختصار DU, مادة باقی مانده حاصل از غنی سازی اورانیوم بوده که دارای کاربردهای زیادی در بخشهای نظامی و غیر نظامی است. از این ماده به عنوان مهمات برای سوراخ کردن اشیاء در جنگ های اخیر استفاده شد و ادعا می شود که عامل سندرم خلیج فارس و بالکان می باشد. این مسئله سبب ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثرات بهداشتی و زیست محیطی مواد رادیواکتیو: مطالعه موردی اورانیوم ضعیف شده با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.