سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی ضریب زهکشی و ارزیابی عملکرد زهکش های زیرزمینی در کنترل شوری بر اساس شاخص SEI در اراضی کشاورزی حمیدیه

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 931

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCIID02_077

Index date: 25 January 2017

بررسی ضریب زهکشی و ارزیابی عملکرد زهکش های زیرزمینی در کنترل شوری بر اساس شاخص SEI در اراضی کشاورزی حمیدیه abstract

این تحقیق در مزارع شبکه آبیاری و زهکشی حمیدیه در استان خوزستان که بالغ بر 13400 هکتار از اراضی کشاورزیشهرستان حمیدیه را شامل می شود انجام گرفت. هدف از انجام پژوهش بررسی ضریب زهکشی و ارزیابی زهکش های زیرزمینی اجراشده در کنترل شوری می باشد. بدین منظور سه مزرعه با فواصل کارگذاری زهکش های زیرزمینی 50، 70 و 80 متر در منطقه مورد تحقیق انتخاب شد. در این تحقیق، با توجه به فواصل کارگذاری مختلف لوله های زهکشی زیرزمینی، سه لترال مجاور هم در منطقهمورد مطالعه انتخاب گردید. چاهک های مشاهده ای بر روی سه لوله زهکش و در فواصل 0/3، 0/8، 1/5، 2/5 و 15 متری از لترال و در حد وسط بین دو خط زهکش در چهار ردیف (3/4L, 2/4L, 1/4L و 25 متری از خروجی زهکش) نصب شد، به طوریکه در هرردیف بین دو خط زهکش، 13 چاهک نصب و به طور کلی 52 عدد چاهک حفر جهت ارزیابی هر لترال انجام شد. پس از حفر،احداث و تجهیز چاهک های مشاهده ای، در سه نوبت آبیاری ، اقدام به اندازه گیری دبی ورودی به مزرعه گردید. جهت بررسی ومحاسبه ضریب زهکشی مزرعه، اندازه گیری دبی خروجی از زهکش ها و میزان شوری آنها، بصورت روزانه با استفاده از روشحجمی در محل خروجی لترال به زهکش (کلکتور) روباز صورت پذیرفت. از نتایج اندازه گیری ها، ضریب زهکشی اندازه گیریشده در مزارع مورد تحقیق (مزرعه یک 2/08، مزرعه دو 2/37 و مزرعه سه 2/74 میلیمتر بر روز) بدست آمد. در مزارع دبی خروجیاز لترالها از 1/08 لیتر بر ثانیه تا 0/03 لیتر بر ثانیه در طی 8 روز پس از آبیاری متغیر حاصل شد و شوری آب زهکشهای زیرزمینی از 2/05 تا 11/1 دسی زیمنس بر متر متغیر گردید. شاخص SEI در هر سه مزرعه منفی و دارای مقدار متوسط 1/20- در مزرعه اول، 2/50- در مزرعه دوم و 2/70- در مزرعه سوم می باشد. این امر نشان دهنده عملکرد مناسب سیستم زهکش های زیرزمینی در خروج نمک از ناحیه ریشه می باشد.

بررسی ضریب زهکشی و ارزیابی عملکرد زهکش های زیرزمینی در کنترل شوری بر اساس شاخص SEI در اراضی کشاورزی حمیدیه Keywords:

بررسی ضریب زهکشی و ارزیابی عملکرد زهکش های زیرزمینی در کنترل شوری بر اساس شاخص SEI در اراضی کشاورزی حمیدیه authors

عباس ملکی

استادیار دانشگاه لرستان دانشکده کشاورزی گروه مهندسی آب

محمد سلاخ پور

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه لرستان دانشکده کشاورزی- گروه مهندسی آب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اکرم، م. 1381، نگرش‌های جدید در طراحی زهکشی، مجموعه مقالات ...
_ 1389، اصول مهندسی زهکشی و بهسازی خاک، تهران: انتشارات ...
لیزاد، . (1382). اصول هیدرولوژی کاربردی، انتشارات دانشگاه امام رضا، ...
_ و نی ریزی، س. 1376، مهندسی زهکشی، مشهد: انتشارات ...
آذری، ا. 1388، تعدیل ضریب زهکشی د دشت مغان، مجموعه ...
[ه) فامرزی، م. 1380، تاثیر ضریب زهکشی بر نیمرخ سطح ...
لطفی، .، 1380، ارزیابی شبکه زهکشی زیرزمینی دشت بهبهان. مجموعه ...
منصوری سرنجیانه، ف. 139، بررسی پارامترهای طراحی سیستم‌های زهکشی زیرزمینی ...
Grismer, M. E. 1993. Subsurface drainage system design and drain ...
Ayers, R.S., Westcot, D.W. 1985. Water quality for agriculture, Food ...
Bahceci, I., Cakir, R., Nakar, A. S., Bahceci, p., 2008. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی ضریب زهکشی و ارزیابی عملکرد زهکش های زیرزمینی در کنترل شوری بر اساس شاخص SEI در اراضی کشاورزی حمیدیه" توسط عباس ملکی، استادیار دانشگاه لرستان دانشکده کشاورزی گروه مهندسی آب؛ محمد سلاخ پور، دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه لرستان دانشکده کشاورزی- گروه مهندسی آب نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله زهکش زیرزمینی ، شاخص SEI ، چاهک مشاهده ای ، ضریب زهکشی ، شوری زهکش هستند. این مقاله در تاریخ 6 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 931 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که این تحقیق در مزارع شبکه آبیاری و زهکشی حمیدیه در استان خوزستان که بالغ بر 13400 هکتار از اراضی کشاورزیشهرستان حمیدیه را شامل می شود انجام گرفت. هدف از انجام پژوهش بررسی ضریب زهکشی و ارزیابی زهکش های زیرزمینی اجراشده در کنترل شوری می باشد. بدین منظور سه مزرعه با فواصل کارگذاری زهکش های زیرزمینی 50، 70 و 80 متر ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی ضریب زهکشی و ارزیابی عملکرد زهکش های زیرزمینی در کنترل شوری بر اساس شاخص SEI در اراضی کشاورزی حمیدیه با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.