سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی روند تولید گرد و خاک محلی در کانون های تولید گردوخاک مطالعه موردی ایستگاه سینوپتیک فرودگاهی یزد

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,079

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RCCC05_069

Index date: 25 January 2017

بررسی روند تولید گرد و خاک محلی در کانون های تولید گردوخاک مطالعه موردی ایستگاه سینوپتیک فرودگاهی یزد abstract

استان یزد به سبب موقعیت خاص جغرافیایی، مجاورت با بزرگترین کویرهای ایران و واقع شدن بر روی کمربند بیابانی جهان دارای ویژگیهای خاص آب و هوایی است که بارش کم، بالا بودن دما و نوسانات شدید آن، تبخیر بالا و رطوبت اندک از جمله آنهاست. این خصوصیات سببگردیده تا این استان به شدت از شرایط بیابانی و کویری متأثر بوده و با توجه به سطح خشک و بیابانی آن، منابع کافی برای تولیدگرد و خاک رادارا باشد. پدیده گرد غبار و آلودگی هوا که در سالهای متمادی بارها شاهد بروز آن در سطح استان بوده ایم اثرات خود را به عنوان یکی از عوامل محدود کننده اقلیمی نشان میدهد عاملی که بر اساس آمار و اطلاعات موجود در بانک اطلاعات اداره کل هواشناسی استان در چند سال اخیر بر فراوانی آن در سطح استان به نحو قابل ملاحظه ای افزوده شده است .گرد و خاک ناشی از وزش باد در یزد و قرارگیری فضای شهر درمسیر انتقال ذرات موجب کاهش دید افقی در شهر و آلودگی هوا می گردد. لذا باتوجه به نقش تعیین کننده بارش و عنصر اقلیمی باد در تولید گرد وغبار، در این مطالعه روند و تغییرات بارش وگردو خاک محلی همچنین سرعت های آستانه باد در تولید گرد و خاک محلی مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور و با توجه به قرار گیری ایستگاه هواشناسی سینوپتیک یزد در محل کانون های باالفعل گرد وخاک در استان، اینایستگاه به عنوان منطقه مورد مطالعه انتخاب و بررسی های لازم در این زمینه به انجام رسید. توجه ویژه به این موضوع و پایش مستمر شرایطاقلیمی، امکان ارائه گزارش های کارشناسی دقیقتر و صدور هشدارهای لازم را جهت کاهش آثار کوتاه و بلندمدت این پدیده در پی خواهد داشت. جهت انجام این مطالعه داده های ساعتی و روزانه ایستگاه سینوپتیک یزد در دوره 30 ساله اخیر انتخاب وروند فراوانی پدیده گردو خاک محلی و روند تغییرات بارندگی ، همچنین سرعت آستانه باد درتولید گردو خاک محلی به صورت ماهانه و سالانه با استفاده از روش من کندال وWRPLOT برنامه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از انجام این مطالعه نشان میدهد که در 15 سال اخیر شاهد کاهش قابل ملاحظه بارش و افزایش پدیده گردو خاک محلی هستیم ، همچنین حداقل سرعت باد در تولید گردو خاک محلی 5 متر بر ثانیه و باد غالب در زمان بروز این پدیده شمال غربی می باشد .

بررسی روند تولید گرد و خاک محلی در کانون های تولید گردوخاک مطالعه موردی ایستگاه سینوپتیک فرودگاهی یزد Keywords:

بررسی روند تولید گرد و خاک محلی در کانون های تولید گردوخاک مطالعه موردی ایستگاه سینوپتیک فرودگاهی یزد authors

لقمان عمادی

مدیر کل هواشناسی استان یزد

ناصر پویان فر

معاون فنی و شبکه ایستگاههای هواشناسی استان یزد

علی سامانی پور

کارشناس ارشد گروه تحقیقات هواشناسی کاربردی استان یزد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
امیدوار، کمال، 1385، بررسی و تحلیل سینوپتیکی طوفانهای ماسه در ...
ندافی.ک. 1390، تحلیل روند ورودی گردو غبار به ایران با ...
علیجانی، بهلول، " آب و هوای ایران "، 1376، انتشارات ...
ذوالفقاری، حسن، عابدزاده، حیدر، 1384، "تحلیل سینوپتیکی سیستم های گرد ...
حیدری بنی، مهران و همکاران، سرعت های آستانه باد درکانون‌های ...
سازمان هواشناسی کشور، 1387، "مجموعه دستورالعمل کدها و روشهای دیدبانی ...
اداره کل هواشناسی استان یزد، بانک اطلاعات هواشناسی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی روند تولید گرد و خاک محلی در کانون های تولید گردوخاک مطالعه موردی ایستگاه سینوپتیک فرودگاهی یزد" توسط لقمان عمادی، مدیر کل هواشناسی استان یزد؛ ناصر پویان فر، معاون فنی و شبکه ایستگاههای هواشناسی استان یزد؛ علی سامانی پور، کارشناس ارشد گروه تحقیقات هواشناسی کاربردی استان یزد نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بارش ، سرعت آستانه باد ، سمت باد غالب ، گردوخاک محلی ، یزد هستند. این مقاله در تاریخ 6 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1079 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که استان یزد به سبب موقعیت خاص جغرافیایی، مجاورت با بزرگترین کویرهای ایران و واقع شدن بر روی کمربند بیابانی جهان دارای ویژگیهای خاص آب و هوایی است که بارش کم، بالا بودن دما و نوسانات شدید آن، تبخیر بالا و رطوبت اندک از جمله آنهاست. این خصوصیات سببگردیده تا این استان به شدت از شرایط بیابانی و کویری متأثر بوده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی روند تولید گرد و خاک محلی در کانون های تولید گردوخاک مطالعه موردی ایستگاه سینوپتیک فرودگاهی یزد با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.