سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی توزیع مکانی و زمانی میزان ابرناکی در منطقه ایران طی دوره آماری2010-1981

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,169

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RCCC05_121

Index date: 25 January 2017

بررسی توزیع مکانی و زمانی میزان ابرناکی در منطقه ایران طی دوره آماری2010-1981 abstract

از جمله مباحث مهم در پیشبینی تغییرات اقلیمی، تعیین توزیع ابرها، خواص فیزیکی و رابطه آنها با اقلیم در مقیاسهای جهانی و منطقهای میباشد. از اینرو مطالعه و بررسی ابرها به علت تنوع، گستردگی زیاد و قابلیت تغییرپذیری بسیار حائز اهمیت است. در مطالعه حاضر، از دادههای میانگین ماهانه و سالانه ابرناکی در 44 ایستگاه هواشناسی همدیدی در کشور که به طور نسبی پوشش مناسبی از کل کشور را فراهم میکنند، در دوره آماری سی ساله 1981 الی 2010 استفاده شده است. از این اطلاعات برای تعیین فراوانی و بررسی تغییرات تعداد روزهای با آسمان تمام ابری در ایستگاههای مورد مطالعه برای ساعات روز (06 ،09 ،12 و 15 UTC ( استفاده شدهاست. براساس نتایج بدست آمده، مناطق شمال و شمال غرب کشور به طور میانگین در ماههای ژانویه، فوریه، مارس، آوریل و دسامبر دارای بیشینه درصد پوشش ابری هستند. مناطق مرکزی در ماههای ژانویه و فوریه، نواحی شرق کشور در ماههای ژانویه و مارس و مناطق شمال شرق کشور در ماههای ژانویه، فوریه و مارس دارای بیشینه درصد پوشش ابری آسمان هستند. در نواحی جنوبی کشور نیز ماههای ژانویه، مارس و آوریل، مناطق جنوب شرق در ماههای فوریه و مارس، در سواحل خلیج فارس و تنگه هرمز در ماه مارس و در سواحل دریای عمان در ماههای مارس و آوریل بیشینه درصد پوشش ابری در دوره مطالعاتی مشاهده شده است. ایستگاههای بندر انزلی و چابهار به ترتیب دارای بیشترین تعداد ماههای بیشینه و کمینه درصد پوشش تمام ابری هستند. نتایج بررسی روندهای بلند مدت درصد فراوانی نسبی روزهای تمام ابری در تعدادی از ایستگاههای پربارش و کمبارش مورد مطالعه بیانگر غالب بودن روند کاهشی در بیشتر ایستگاههای مورد مطالعه در فصل سرد سال میباشد.

بررسی توزیع مکانی و زمانی میزان ابرناکی در منطقه ایران طی دوره آماری2010-1981 authors

فاطمه صحراییان

مربی، پژوهشکده هواشناسی، تهران

سهیلا جوانمرد

استادیار، پژوهشکده هواشناسی، تهران

بهاره باستان فرد

دانشجوی دکترای هواشناسی موسسه ژئوفیزیک، دانشگاه تهران

سمانه ثابت قدم

استادیار، موسسه ژئوفیزیک، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
رسولی، علی اکبر.، سعید. جهانبخش، احمد رضا، قاسمی، 1392، بررسی ...
صحراییان، ف.، ف. رحیم زاده، م. پدرام، 1383، روند میانگین ...
معماریان، محمد حسین.، مهسا. دامن افشان، 1394، ارزیابی پیش‌بینی میزان ...
Angell, J. K.. J. Korshover and G.F. Cotton, 1984, Variation ...
Aiguo Dai, Thomas R. Karl, Bomin Sun, and Kevine. Trenberth, ...
Hughes, N. A., 1984, Global Cloud Climatologies: A Historical Review ...
Russak, V., 1990, Trends of solar radiation, cloudiness and atmospheric ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی توزیع مکانی و زمانی میزان ابرناکی در منطقه ایران طی دوره آماری2010-1981" توسط فاطمه صحراییان، مربی، پژوهشکده هواشناسی، تهران؛ سهیلا جوانمرد، استادیار، پژوهشکده هواشناسی، تهران؛ بهاره باستان فرد، دانشجوی دکترای هواشناسی موسسه ژئوفیزیک، دانشگاه تهران؛ سمانه ثابت قدم، استادیار، موسسه ژئوفیزیک، دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 6 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1169 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که از جمله مباحث مهم در پیشبینی تغییرات اقلیمی، تعیین توزیع ابرها، خواص فیزیکی و رابطه آنها با اقلیم در مقیاسهای جهانی و منطقهای میباشد. از اینرو مطالعه و بررسی ابرها به علت تنوع، گستردگی زیاد و قابلیت تغییرپذیری بسیار حائز اهمیت است. در مطالعه حاضر، از دادههای میانگین ماهانه و سالانه ابرناکی در 44 ایستگاه هواشناسی همدیدی در کشور که ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی توزیع مکانی و زمانی میزان ابرناکی در منطقه ایران طی دوره آماری2010-1981 با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.