سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شناسایی راهکارهایی به منظوراجتناب، کاهش و پذیرش ریسک های شهری و ارائه چارچوبی جهت ارزیابی و رتبه بندی آن ها

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 603

This Paper With 11 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INDM08_189

Index date: 15 February 2017

شناسایی راهکارهایی به منظوراجتناب، کاهش و پذیرش ریسک های شهری و ارائه چارچوبی جهت ارزیابی و رتبه بندی آن ها abstract

بحران هایی که در یک جامعه شهری به وقوع می پیوندند، در هر دو شکل طبیعی و انسان ساز آن زمینه سازریسک هایمتعددی می شوند که تهدیدکننده وضعیت ایمنیشهرهاهستند.به منظور تحلیل دقیق تر ریسک های حاصل از بحران هامی توانآن ها را در 8 گروه اصلی شامل ریسک های طبیعی و زیست محیطی، قانونی، اجرایی، تکنولوژیکی و فنی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و اداری، ایمنی؛ دسته بندی نمود. هر یک از این گروه های 8 گانه ریسک،دربردارنده ی انواع مختلفی از زیرریسک هامی باشند که جهت رویارویی مناسب با آن باید از راهکارهای متناسبی استفاده شود. بدیهی است که در هر بحران، اهمیت و میزان تأثیر هر یک از این ریسک ها با سایر عوامل تفاوت خواهد داشت و به همین دلیل لازم است تا در هر حوزه، راهکاری متناسب با ریسک مورد بررسی پیشنهاد شود. آنچه در این مقاله مورد توجه قرار گرفته،تعیین راهکارهایی به منظور مقابله با ریسک در سه حوزه اجتناب، کاهش و پذیرش ریسک می باشد که با به انجام رساندن آن ها، اثربخشی اقدامات صورت گرفته حداکثر گردد.از طرفی راهکارهای مورد نظر متناسب با سیاست اتخاذ شده توسط مدیر سیستم (اجتناب، کاهش و پذیرش) ونیز میزان اثر گذاری آن راهکار بر ریسک، می توانند دارای اولویت های متفاوتی باشند. از این رو لازم است تا راهکارهای پیش رو بر اساس معیارهای تعیین شده توسط خبرگان سیستم مورد ارزیابی قرار گیرند. مزیت این رویکرد از آن جهت است که راهکاری در مجموعه ی انتخاب های نهایی قرار خواهد گرفت که ضمن توجیه پذیر بودن و صرفه ی آن، بیشترین اثربخشی را به همراه داشته باشد.به همین جهتبا بررسی منابع پژوهشی مرتبط با حوزه مدیریت ریسک شهری، در این مقاله ابتدا انواع زیرریسک هادر هر یک از گروه های 8 گانه ریسک، معرفی گردیده اند، سپس برخی از مهم تریناقدامات قابل اجرابرای مقابله با ریسک های مورد بررسیبه تفکیکهر یک از حوزه هایسه گانه ی اجتناب، کاهش و پذیرش ریسک شناسایی می شوند.در گام بعد به منظور شناسایی اولویت اقدامات تعریف شده برای مقابله با هر یک از این زیرریسک ها،چارچوبی به منظور ارزیابی و رتبه بندی به کمک روش های تصمیم گیری چندمعیاره، معرفی می شود. در فرایند ارزیابی مذکور، معیارهایی همچون شدت اثربخشی اقدام، گستره اثربخشی اقدام، تداوم اثربخشی و ... لحاظ شده است. لازم به ذکر است که جهت افزایش دقت تحلیل های انجام شده، در هر بخش، با توجه به سوابق پژوهشی مرتبط، روش تصمیم گیری چندمعیاره پیشنهادی به نحوی انتخاب گردیده است که ضمن متناسب بودن با ساختار مسئله، پوشش دهنده نوع قضاوت مورد نیاز و میزان در دسترس بودن داده های کمی و کیفی جهت انجام ارزیابی هاباشد. نتایج این پژوهش بیانگر لزوم ارائه چارچوبی به منظور ارزیابی و رتبه بندیراهکارهای اجتناب، کاهش و پذیرش ریسک های شهری به علت تمایز هر یک از زیرریسک های شناسایی شده و تأثیر متفاوت آن در ایمنی کلی مجموعه شهری است

شناسایی راهکارهایی به منظوراجتناب، کاهش و پذیرش ریسک های شهری و ارائه چارچوبی جهت ارزیابی و رتبه بندی آن ها Keywords:

شناسایی راهکارهایی به منظوراجتناب، کاهش و پذیرش ریسک های شهری و ارائه چارچوبی جهت ارزیابی و رتبه بندی آن ها authors

ادریس مظلوم زاده

مدیرعامل شرکت «بهین ره آورد بهبود»

مجتبی طالبیان شریف

قائم مقام مدیرعامل شرکت «بهین ره آورد بهبود»

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
[[]مفاهی‌م: مدی‌ری‌ت بحران چی‌ست»، پالی‌گاه خبری همشهری آنلای‌ن، کد مطلب: ...
محمدرضا ذوالفقاری، جالی‌گاه مدلسازی _ تخمی‌ن خسارات و تلفات سوانح ...
سی‌د امی‌رحسی‌ن علوی فر، بررسی تحلی‌لی روشهای کمی ارزی‌ابی ری‌سکبا ...
مدی‌ری‌ت بحران و ارزی‌ابی ری‌سک شهر قائن بر اساس ماتری‌س ... [مقاله ژورنالی]
[Gبهروز دری، احسان حمزه‌ای، تعی‌ی‌ن استراتژی پاسخ به ری‌سک در ...
محمدجواد توسلی اصطهباناتی، جواد حمی‌دزاده، ارائه الگوری‌تم رابتکاری برای انتخاب ...
بوذر آری‌ش، غلامرضا آری‌ش، بهبود در برنامهری‌زی‌پاسخ‌های مدی‌ری‌ت ری‌سک پروژه ...
_ آسفندی‌ارزبردست. کاربرد فرآی‌ند تحلی‌ل شبکه‌ای (ANP) در برنامه ری‌زی ...
Ana Lorena Montoya Morales, Urban Disaster Management:A Case Study of ...
Hij, N. P. (2002). Risk analyses of transportation on road ...
Reniers, G. L. (2005). Developing an extermal domino prevention framework: ...
Wong, S. C. (2006). Association between setting quantified road safety ...
Proag, S. L, & Proag, V. (2014). A framework for ...
UNESCO., 2006. Water - a shared responsibility. Berghahn Books, New ...
Zhang, J. Q., Okada, N., & Tatano, H. (2006). Integrated ...
Snyder, C. S., & Stackpole, C. S. (2013). A User's ...
Hillson, D. (1999); «Developing effective risk response». Proceeding of the ...
Hatefi, M. A., & Seyedoseini, S. M. (2012). Comparative Review ...
Saaty, T. _ (2004). Fundamentals of the analytic network process ...
Zhang, Y. (2016). Selecting risk response strategies considering project rsk ...
Seyedhoseini, S. M., Noori, S., & Hatefi, M. A. (2009). ...
Dey, P. K. (2010). Managing project risk using combined analytic ...
Zegordi, S. H., Nik, E. R., & Nazari, A. (2012). ...
Mousavi, S. M., Makoui, A., Raissi, S., & Mojtahedi, S. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شناسایی راهکارهایی به منظوراجتناب، کاهش و پذیرش ریسک های شهری و ارائه چارچوبی جهت ارزیابی و رتبه بندی آن ها" توسط ادریس مظلوم زاده، مدیرعامل شرکت «بهین ره آورد بهبود»؛ مجتبی طالبیان شریف، قائم مقام مدیرعامل شرکت «بهین ره آورد بهبود» نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی هشتمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مدیریت ریسک شهری، مدیریت بحران، روش های تصمیم گیری چندمعیاره، اجتناب از ریسک، کاهش ریسک، پذیرش ریسک هستند. این مقاله در تاریخ 27 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 603 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بحران هایی که در یک جامعه شهری به وقوع می پیوندند، در هر دو شکل طبیعی و انسان ساز آن زمینه سازریسک هایمتعددی می شوند که تهدیدکننده وضعیت ایمنیشهرهاهستند.به منظور تحلیل دقیق تر ریسک های حاصل از بحران هامی توانآن ها را در 8 گروه اصلی شامل ریسک های طبیعی و زیست محیطی، قانونی، اجرایی، تکنولوژیکی و فنی، اجتماعی، اقتصادی، ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی مدیریت بحران و مدیریت شهری و مدیریت بحران شهری طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله شناسایی راهکارهایی به منظوراجتناب، کاهش و پذیرش ریسک های شهری و ارائه چارچوبی جهت ارزیابی و رتبه بندی آن ها با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.