مطالعه استحاله های فازی پوشش های کاربید تنگستن- نیکل حین عملیات حرارتی در محیط خلاء توسط توسط پراش سنجی همزمان پرتو ایکس

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,364

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCV03_031

تاریخ نمایه سازی: 1 شهریور 1387

Abstract:

در این تحقیق پوشش های کاربید تنگستن -نیکل با استفاده از روش اسپری حرارتی سرعت بالا ( HVOF) تهیه و برای شناسایی تاثیر دما و زمان عملیات حرارتی تحت خلا با برنامه های از پیش تعیین شده مختلف آزمایش شدند. مطالعات شناسائی فازها و استحاله های فازی در دماها و زمانهای مختلف توسط دستگاه پراش پرتو ایکس ( XRD) مجهز به محفظه خلاء دارای گونیومتر دمای بالا (HTK) انجام شد. آنالیز های انجام شده از پوشش ها نشان داد که طی فرایند اسپری حرارتی فازهای آمورفی به دلیل سرعت بالای سرد شدن و فاز کمپلکس Ni2W4C شکل می گیرند که در پودرهای اولیه وجود نداشتند. لیکن با عملیات حرارتی می توان این فازهای آمورف را پایدار و کریستالی نمود. سینتیک این کریستالیزه شدن هم مانند تمام فرایند های نفوذی وابسته به دما و زمان است و البته در این آزمایشها نیز ثابت شد که تاثیر دما شدید تر از زمان است، طوری که تا 950 درجه سانتیگراد تحول جدی مشاهده نمی شود در حالی که در عملیات حرارتی در دمای 1100 درجه سانتیگراد بالا فاصله پس از رسیدن به این دما استحاله نسبتاً کاملی رخ داده است و فاز بین فلزی NiW ایجاد می شود.

Authors

شاهین خامنه اصل

گروه مهندسی مواد، دانشکده فنی مهندسی مکانیک، دانشگاه تبریز، تبریز،

محمود حیدرزاده سهی

دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران