بررسی روند تغییرات اراضی کشاورزی دهستان بهادران مهریز از سال 1985 الی 2009 میلادی با استفاده از تکنیک های کشف تغییرات تصاویر ماهواره ای

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 542

This Paper With 10 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGROCONGRESS03_350

تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1396

Abstract:

رشد روز افزون جمعیت فشار برعرصه های طبیعی را افزایش و بهره برداری غیر اصولی و تغییر کاربری ها سبب تخریب اکوسیستم ها شده است تخریب وتغییرکاربری ممکن است در اثر عواملی نظیر خشکسالی آتش سوزی، سیلاب،فعالیت های آتشفشانی و فعالیت های انسانی مانند چرای دام، گسترش شهرها، اراضی کشاورزی و نحوه مدیریت منابع طبیعی ایجاد شود به منظور حفظ مراتع، مدیریت و توسعه این منابع ارزشمند، شناخت و مطالعه مستمر آنها ضروری است.اطلاع از تغییرکاربری اراضی جهت بررسی عوامل و علل آنها در یک دوره زمانی می تواندموردتوجه برنامه ریزان و مدیران باشد. بدین منظور کسب اطلاعات و جمع آوری آمار وارقام ازچگونگی وضعیت منابع زمینی، هر روز بیش از پیش ضرورت می یابد.در حال حاضر با پیشرفت های انجام گرفته در تکنولوژی سنجش از دور و تصاویر ماهواره ای با قدرت تفکیک طیفی و مکانی بالا و همچنین توسعه تکنیک های پردازش تصویر امکان ارزیابی تغییرات فراهم شده است.در این تحقیق با استفاده از تکنیک های کشف تغییرات تصاویرسالهای 1985و2009میلادی موردمقایسه قرارگرفت. بدین منطور تصاویر سنجنده TM ماهواره لندست 5مورد استفاده قرار گرفت وکشف تغییرات با استفاده از شاخص NDVI و همچنین تصاویر طبقه بندی شده به روش Maximum Likelihood انجام شد. درپایان با استفاده از محاسبات انجام شده مشخص گردید که بیش از 3500هکتار به اراضی کشاورزی محدوده مطالعاتی بهادران در طول دوره مورد نظر اضافه گردیده است.

Authors

علی سرکارگراردکانی

دکترای سنجش از دور، عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین

محمدعلی حکیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم و تحقیقات،یزد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :