سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی تغییرات زمانی-مکانی سیل خیزی در آبخیزهای استان اردبیل

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 950

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICWESD01_284

Index date: 9 June 2017

ارزیابی تغییرات زمانی-مکانی سیل خیزی در آبخیزهای استان اردبیل abstract

سیل یک رویداد سریع و مخرب است که هر ساله در نقاط مختلف جهان و کشور باعث بروز خسارات جانی و مالی محسوس و نامحسوس فراوان میشود. این تحقیق با هدف ارزیابی روند و تغییرات زمانی و مکانی ضریب سیلابی در رودخانه های استان اردبیل، با استفاده از دبی روزانه 22 ایستگاه هیدرومتری در طول یک دوره 20 ساله، بین سال های 1369 تا 1390 انجام گرفت. ابتدا مقادیر ضریب جریان سیلابی با برآورد و کم نمودن جریان پایه به روش حداقل محلی محاسبه شد. سپس روند تغییرات زمانی ضریب جریان سیلابی با استفاده از آزمون ناپارامتری من–کندال تعیین شد. در ادامه، دوره آماری موجود به دوره های 5 ساله تقسیم شد و تغییرات مقادیر ضریب جریان سیلابی در دوره های مختلف مورد تحلیل قرار گرفت. همچنین وجود تفاوت در بین مقادیر ضریب سیلابی دوره های مختلف با استفاده از آزمون آماری کروسکال والیس Wallis-Kruskal مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمون آماری تفاوت معنی دار p<0.05 را در بین مقادیر ضریب سیلابی در دوره های مختلف نشان داد. تغییرات مکانی ضریب جریان سیلابی حاکی از وجود تشابه الگوی تغییرات مکانی دوره های مختلف بود و بیشترین تغییرات متغیرمذکور در دوره مطالعاتی مربوط به محدوده های شمال و شمال شرقی و غرب استان میباشد. بیشترین ضریب سیلابی مربوطه به ایستگاه اکبرداوود به میزان 0/8 که در پنج سال اخیر، مشاهده شد. براساس نتایج تحلیل روند از مجموع 22 ایستگاه مورد مطالعه در استان اردبیل، 6 ایستگاه روند افزایشی و یک ایستگاه روند کاهشی را در دادههای ضریب سیلابی نشان دادند و در بقیه ایستگاه ها روند افزایشی معنی دار نبوده است.

ارزیابی تغییرات زمانی-مکانی سیل خیزی در آبخیزهای استان اردبیل Keywords:

ارزیابی تغییرات زمانی-مکانی سیل خیزی در آبخیزهای استان اردبیل authors

سونیا مهری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آبخیزداری دانشگاه محقق اردبیلی

شیرکو پیری

دانشجوی کارشناسی ارشد مکاترونیک گروه مکانیک دانشگاه نبی اکرم (ص)تبریز

ریوف مصطفی زاده

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
نجقی، ع، نصری، م. (1388)، "عوامل موثر در سیلاب حوضه ...
_ سعدالدین، ا.، واحدبردی، ش.، سلمان ماهینی، ع.ر. (1391)، برسی ...
گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی، دانشگاه محقق اردبیلی، 6 تا ...
همتی، ر.، محمدی، س.، اصلانیان، ل.، نیکجو، ب. (1391)، "نقش ...
شیخ، واحدبردی. بابایی، اکبر.، و موشخیان یوسف. (1388)، "بررسی روند ...
وفاخوه، .، بخشی تیرکانی، م.ه خزائی، م. (391)، "تحلیل روند ...
Yue, S. and Pilon, P. (2.4), "A comparison of the ...
Lettenmaier, D.P., Wood, E.F. and Wallis, J.R. (1444), _ Hydro ...
Kleeberg, H.B. (1446), "Extreme floods causes and influences." Zeitschrift Tur ...
Foody, G.M., Ghoneim, E.M and Amell, W.N. (2..4), "Predicting location ...
Salmi, T., Maatta, A., Anttila, P., Ruoho-Airola, T. and Ammell, ...
Zhang, A., Zheng, Ch. and Wang, S. (2.15), "Analysis of ...
Halbert, K., Nguyen, C.C., Payrastre, O. and Gaume, E. (2.16), ...
Drapela, K. and Drapelva, I. (2.11), "Application of Mann-Kendal Test ...
Rahman, A.S., Kamruzzaman, MD., Jahan, S.C. and Mazumder, Q.H. (2.16), ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی تغییرات زمانی-مکانی سیل خیزی در آبخیزهای استان اردبیل" توسط سونیا مهری، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آبخیزداری دانشگاه محقق اردبیلی؛ شیرکو پیری، دانشجوی کارشناسی ارشد مکاترونیک گروه مکانیک دانشگاه نبی اکرم (ص)تبریز؛ ریوف مصطفی زاده، استادیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه محقق اردبیلی نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی آب، محیط زیست و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آزمون من–کندال، تغییرات مکانی، روند تغییرات زمانی، ضریب جریان سیلابی، استان اردبیل هستند. این مقاله در تاریخ 19 خرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 950 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سیل یک رویداد سریع و مخرب است که هر ساله در نقاط مختلف جهان و کشور باعث بروز خسارات جانی و مالی محسوس و نامحسوس فراوان میشود. این تحقیق با هدف ارزیابی روند و تغییرات زمانی و مکانی ضریب سیلابی در رودخانه های استان اردبیل، با استفاده از دبی روزانه 22 ایستگاه هیدرومتری در طول یک دوره 20 ساله، بین ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی تغییرات زمانی-مکانی سیل خیزی در آبخیزهای استان اردبیل با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.