سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی عملکرد مدل CROPWAT در مدیریت کم آبیاری ذرت

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,786

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IDNC02_238

Index date: 6 October 2008

ارزیابی عملکرد مدل CROPWAT در مدیریت کم آبیاری ذرت abstract

در این مطالعه عملکرد مدل CROPWAT با شرایط مدیریتی صحرایی کم آبیاری ذرت در مناطق قزوین( در سال های 2000 و 2001 ) و شهرکرد (در سا ل 2004 ) موردارزیابی قرار گرفت. برای تثبیت سه فاکتور تخلیه مجاز رطوبتی، ضریب گیاهی و ضریب عکس العمل به خشکی از روش های آماری و کالیبراسیون استفاده شد . مقادیر اندازه گیری شده (مزرعه ای) و نتایج پیش بینی شده توسط مدل شامل مقادیر نیاز آبیاری و عملکرد ماده خشک تولید شده (برای هر دو مزرعه آزمایشی قزوین و شهرکرد) و مقادیر عملکرد دانه تولید شده (تنها برای مزرعه قزوین) بااستفاده از شاخص های آماری محاسبه شد . توابع تولید به دست آمده نشان دادند که تأثیر کم آبیاری بر عملکرد دانه نسبت به وزن ماده خشک بیشتر بوده است . میزان کاهش محصول پیش بینی شده توسط مدل در مزرعه قزوین، برای وزن ماده خشک به ترتیب برابر با 22/5 و 25/1 درصد برای تیمار 60 درصد آب قابل دسترس و 29 و 30 درصد برای تیمار 80 درصد آب قابل دسترس در سال های 79 و 80 بود. پیش بینی مدل برای میزان کاهش محصول وزن ماده خشک در تیمارهای 60 و 80 درصد آب قابل دسترس به میزان 91 و 85 درصد مقادیر کاهش محصول اندازه گیری شده صحیح بود که برای عملکرد دانه این مقادیر به ترتیب 85 و 82 درصد می باشد. همچنین در مزرعه شهرکرد، میزان کاهش محصول پی ش بینی شده توسط مدل برای وزن ماده خشک به ترتیب برابر با 19/2 و 22/7 درصد در تیمارهای 50 و 40 درصد آب قابل دسترس در سال 83 بوده است . با توجه به نتایج به دست آمده برای کارایی مصرف آب می توان گفت که تیمار 50 درصد درهر دو مزرعه در بهترین وضعیت از نظر میزان تولید ماده خشک و دانه از نظر مقدار ماده تولیدی در واحد حجم آب آبیاری قرار دارد.

ارزیابی عملکرد مدل CROPWAT در مدیریت کم آبیاری ذرت Keywords:

ارزیابی عملکرد مدل CROPWAT در مدیریت کم آبیاری ذرت authors

سارا اسماعیلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران

مسعود پارسی نژاد

استادیار گروه آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران

عبدالمجید لیاقت

دانشیار گروه آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران

محمد جواد نحوی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بیدآبادی، م. 1382. کراپ وات، چاپ اول، انتشارات جهاد دانشگاهی ...
ستوده نیا، ع. 1381. بررسی کاربرد مدل CERES-MAIZE درتعیین عملکرد ...
کریمی، ا. 1384. اشتقاق روابط تولید- کود در سیستم کود ...
Cavero, J., I. Farre, Ph. Debaek and J.M. Faci.2000. Simulation ...
English, M.1990. Deficit Irrigation I. An Analytical Framework. J. Irrig. ...
Kuo, Sh.F., B.J. Lin and H.J. Shieh.2001. CROPWAT Model to ...
Moutonnet, P.2004. Yield Response Factors of Field Crops to Deficit ...
Smith, M. and D. Kivumbi.2004. Use of the FAO CROPW ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی عملکرد مدل CROPWAT در مدیریت کم آبیاری ذرت" توسط سارا اسماعیلی، دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران؛ مسعود پارسی نژاد، استادیار گروه آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران؛ عبدالمجید لیاقت، دانشیار گروه آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران؛ محمد جواد نحوی نیا، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مدل CROPWAT ، کم آبیاری، ذرت، شهرکرد، قزوین SMD هستند. این مقاله در تاریخ 15 مهر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1786 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این مطالعه عملکرد مدل CROPWAT با شرایط مدیریتی صحرایی کم آبیاری ذرت در مناطق قزوین( در سال های 2000 و 2001 ) و شهرکرد (در سا ل 2004 ) موردارزیابی قرار گرفت. برای تثبیت سه فاکتور تخلیه مجاز رطوبتی، ضریب گیاهی و ضریب عکس العمل به خشکی از روش های آماری و کالیبراسیون استفاده شد . مقادیر اندازه گیری ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی ذرت و تنش خشکی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی عملکرد مدل CROPWAT در مدیریت کم آبیاری ذرت با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.