مکانیابی تصفیه خانه فاضلاب با استفاده از تکنیک TOPSIS و تصمیم گیری چند متغیره بر پایه ملاحظات پدافند غیر عامل مطالعه موردی شهر مشهد

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 886

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCCESDR03_016

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

Abstract:

امروزه اصول و مبانی پدافند غیر عامل پیش از احداث و بهرهبرداری از سازهها با کاربریهای مختلف به دلیل پیشرفت تهدیدات نظامی و غیر نظامی (مخاطرات طبیعی و غیر طبیعی) مد نظر میباشد. اعمال اصول و ملاحظات پدافند غیر عامل در حوزه انتخاب محل استقرار اماکن حیاتی نظیر تصفیهخانه فاضلاب از پیچیدهگی خاصی برخوردار است. در این راستا، از معیارهای مختلفی به منظور ایجاد تصمیم بهینه استفاده میشود. در این مقاله، هدف تعیین برترین مکان احداث تصفیهخانه فاضلاب بر اساس اصول و معیارهای پدافند غیر عامل در شهر مشهد میباشد. از اینرو 22 معیار معرفی و توسط پرسشنامه ارزیابی میشود. انتخاب، سطح بندی، اعطاء امتیاز و تعیین اوزان معیارها بر اساس نظر 15 کارشناس متخصص به امور مکانیابی و دفاع غیر عامل انجام میشود. تکنیک TOPSIS جهت تجزیه و تحلیل معیارها مورد استفاده قرار میگیرد. بدین منظور چهار سناریو به ترتیب در غرب مشهد و طبرسی شمالی و علاوه بر این دو تصفیهخانه موجود سیدی و طرق اتخاذ شد. هر کدام از این پیشنهادات دارای امتیاز متفاوت در معیارهای مختلف است که تصمیمگیری را در شرایط معمول دچار مشکل میکند. از این جهت، مدل TOPSIS جهت ارزیابی سناریوهای مختلف بر اساس ارزش و اوزان مکان، مورد استفاده قرار گرفت و در بین آنها سناریو برتر معرفی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که سناریو طبرسی شمالی با ضریب ترجیح 0.7گزینه برتر و سناریو غربی با ضریب ترجیح 0.31 در بدترین شرایط قرار دارند و به ترتیب سناریو طرق و سیدی دارای ضریب 0.54 و 0.35 بر پایه میانگین امتیازات کارشناسان خبره پدافند غیر عامل هستند.

Keywords:

Authors

امیر آدینی

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی عمران آب و فاضلاب موسسه آموزش عالی خاوران نویسنده مسیول

کیوان بینا

استادیار گروه عمران موسسه آموزش عالی خاوران

مهدی امیری دلویی

مربی گروه عمران موسسه آموزش عالی خاوران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :