سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نماد و نشانه شناسی در معماری ایرانی با نمونه تطبیقی و تحلیلی دوره صفویه و معاصر

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,008

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICRSIE02_151

Index date: 2 August 2017

نماد و نشانه شناسی در معماری ایرانی با نمونه تطبیقی و تحلیلی دوره صفویه و معاصر abstract

نمادها در طول تاریخ برای اندیشیدن وپی بردن به اصالت وجود فلسفه پیدایش قرار گرفته است و انسان جهت رهایی از کوته نظری فرهنگی به نمادهای پذیرفته شده متوسل شده است. گرایش به کاربرد نماد، نشانه و رمز همواره با نوع بشر همراه بوده است. در جامعه ای امروزی دیگر کمتر بستری را می توان یافت که در آن نشانی از نمادها و نشانه ها نباشد زیرا که نماد و نشانه برای بروز و ظهور، بستری جز ذهن خلاق خالق خود نمی طلبد میزان کاربرد نماد و نشانه در جایگاه های مختلف و گستردگی و تنوع اقسام آن از جمله مواردی است که همواره بر پیچیدگی کشف معنای حقیقی آن افزوده است. و این شناخت نادرست همواره تنگنای این ارتباط بوده است. این مقاله سعی بر آن دارد تا با اشاره به انواع نشانه و ارایه دسته بندی از جایگاه های کاربرد نماد و نشانه در آثار معماری، به بررسی تطبیقی آثار دو دوره معماری ایران بپردازد. در این راستا با استفاده از ترکیب روش های تحقیق استدلال منطقی و تفسیری- تاریخی به بحث پیرامون انواع نشانه، جایگاه های کاربرد آن در معماری و تحقیق در نمونه های موردی پرداخته شده است. در انتها با مقایسه دو دوره صفوی و معاصر به بررسی تفاوت ها و شباهت ها و روند کاربرد نماد و نشانه در بستر معماری خواهیم پرداخت.

نماد و نشانه شناسی در معماری ایرانی با نمونه تطبیقی و تحلیلی دوره صفویه و معاصر Keywords:

نماد و نشانه شناسی در معماری ایرانی با نمونه تطبیقی و تحلیلی دوره صفویه و معاصر authors

علی حق شناس گتابی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی معماری ، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی ، قائمشهر، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
]1[اردلان، نادر و بختیاری، لاله (1380). حس وحدت: سنت عرفانی ...
]2[انصاری، مجتبی. نژاد ابراهیمی، احد (1389)، هندسه و تناسبات در ...
بانی مسعود، امیر (1390) معماری معاصر ایران (در تکاپوی سنت ...
J5[پیرنیا، محمد کریم. معماریان، غلامحسین (1387). معماری ایرانی، چاپ اول، ...
]8[مهدوی نژاد، محمدجواد (1383). حکمت معماری اسلامی جستجو در ژرف ...
]9[مهدوی نژاد، محمدجواد (1381). هنر اسلامی، در چالش با مفاهیم ...
]10[نقی زاده، محمد (1383/ب). معنای نشانه ها: جان جلوه های ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نماد و نشانه شناسی در معماری ایرانی با نمونه تطبیقی و تحلیلی دوره صفویه و معاصر" توسط علی حق شناس گتابی، دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی معماری ، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی ، قائمشهر، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نشانه شناسی،معماری ایرانی،نماد، صفویه، معاصر هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3008 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نمادها در طول تاریخ برای اندیشیدن وپی بردن به اصالت وجود فلسفه پیدایش قرار گرفته است و انسان جهت رهایی از کوته نظری فرهنگی به نمادهای پذیرفته شده متوسل شده است. گرایش به کاربرد نماد، نشانه و رمز همواره با نوع بشر همراه بوده است. در جامعه ای امروزی دیگر کمتر بستری را می توان یافت که در آن نشانی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نماد و نشانه شناسی در معماری ایرانی با نمونه تطبیقی و تحلیلی دوره صفویه و معاصر با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.