سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تطبیقی اصول معماری اکوتک بر طراحی معماری در اقلیم گرم و خشک ایران (نمونه موردی: شهر شیراز)

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 851

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSAU04_1117

Index date: 2 August 2017

بررسی تطبیقی اصول معماری اکوتک بر طراحی معماری در اقلیم گرم و خشک ایران (نمونه موردی: شهر شیراز) abstract

وابستگی شدید و نیاز فزاینده جهان به منابع انرژی، محدودیت سوختهای فسیلی و تغییرات اقلیمی حاصل ازاستفاده نا به جای انسان از محیط زیست، جهان را در سالهای اخیر با مشکل بسیار پیچیده چگونگی تامین انرژی موردنیاز آینده و چگونگی مواجه با تغییرات اقلیمی حاصل از رفتارهای انسانی رو به رو ساخته است. از جمله پاسخ هایمعمارانه ای که به بحرانهای محیط زیستی و جنبش های سبز جهان داده شد مباحث پایداری است که در جهت حفظمحیط زیست از ضایعات صنعتی، هماهنگی مصنوعات ساخته شده با طبیعت و حفظ تعادل اکولوژیکی شکل گرفته، که ازجمله آنها می توان به معماری اکوتک اشاره کرد. کشور ایران از جمله کشورهای در حال توسعه ای می باشد که میزانمصرف انرژی و تخریب محیط زیست پیرامونی آن بسیار قابل ملاحظه می باشد به طوری که تنها بخش ساختمان بیش از40 درصد انرژی را مصرف می کنند؛ در نتیجه توجه به یافته های و راه حل های معماری جهان در حوزه پایداریاکولوژیکی از جمله راهکارهایی است که می توان به منظور تقلیل این میزان مصرف به کار برد. تطبیق این اصول بر یکیاز پهناورترین اقلیم های ایران، افلیم گرم وخشک، از دغدغه های این پژوهش می باشد که به روش تحلیل-تطبیقیمطالعات کتابخانه ای معماری اکوتک با اصول طراحی در اقلیم گرم و خشک با آنالیز بر روی نمونه موردی شهر شیرازصورت گرفته است و در نهایت به منظور طراحی پایدار، اصولی پیشنهادی چون تطابق با اقلیم، طراحی معماری مناسب،استفاده از مصالح سازگار با طبیعت، استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر، ارتباط متقابل با طبیعت، ساخت و ساز اصولی وقابل بازیافت مطابق موقعیت اقلیمی شهر شیراز تدوین شده است.

بررسی تطبیقی اصول معماری اکوتک بر طراحی معماری در اقلیم گرم و خشک ایران (نمونه موردی: شهر شیراز) Keywords:

بررسی تطبیقی اصول معماری اکوتک بر طراحی معماری در اقلیم گرم و خشک ایران (نمونه موردی: شهر شیراز) authors

علی کریم زاده

عضو هیات علمی، گروه معماری، واحد بیضا، دانشگاه آزاد اسلامی، بیضا، ایران

سعیده یزدانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
شمیرانی، م، رضایی حریری، م ت، فارسی محمدی پور، ع ...
غرضبان، ف. زیست شناسی محیطی، چاپ اول، تهران، انتشارات دانشگاه، ...
قیابکلو، ز. تنظیم شرایط محیطی، چاپ سوم، تهران، انتشارات جهاد ...
بانی مسعود، الف. معماری غرب ریشه ها و مفاهیم، چاپ ...
امین زاده، ب. تاثیر زیست شناسی و اکولوژی در معماری، ...
وزارت نیرو، ترازنامه انرژی ایران، 1389. ...
کسمایی، م. اقلیم و معماری، ویراست دوم، تهران، انتشارات خاک، ...
سالنامه آماری شهر شیراز، 1389. ...
مصطفایی، م، مصطفایی، م. نقش راهکارهای اکوتکنولوژیک در طراحی بناها ... [مقاله کنفرانسی]
شاه حسینی، ف، قلهکی، م. ساختمان سبز، چهاردهمین کنفرانس دانشجوان ...
قبادیان، و. بررسی اقلیمی ابنیه سنتی ایران، انتشارات دانشگاه تهران، ...
دفتر مقررات ملی ساختمان. مبحث نوزدهم صرفه جویی در مصرف ...
سازمان هواشناسی شیراز، 1387. ...
Nasrollahi, F. 44CO2 Emission inventory in iran? Young Cities Research ...
Rogers, R. Architecture: a modern view. London: Thames & Hudson, ...
Bligh, R. Geopolymer Precast Floor Panels: Sustainable Concrete for Australia's ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تطبیقی اصول معماری اکوتک بر طراحی معماری در اقلیم گرم و خشک ایران (نمونه موردی: شهر شیراز)" توسط علی کریم زاده، عضو هیات علمی، گروه معماری، واحد بیضا، دانشگاه آزاد اسلامی، بیضا، ایران؛ سعیده یزدانی، دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری پایدار، معماری اکوتک، اقلیم گرم و خشک، طراحی معماری هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 851 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که وابستگی شدید و نیاز فزاینده جهان به منابع انرژی، محدودیت سوختهای فسیلی و تغییرات اقلیمی حاصل ازاستفاده نا به جای انسان از محیط زیست، جهان را در سالهای اخیر با مشکل بسیار پیچیده چگونگی تامین انرژی موردنیاز آینده و چگونگی مواجه با تغییرات اقلیمی حاصل از رفتارهای انسانی رو به رو ساخته است. از جمله پاسخ هایمعمارانه ای که به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تطبیقی اصول معماری اکوتک بر طراحی معماری در اقلیم گرم و خشک ایران (نمونه موردی: شهر شیراز) با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.