سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی کارایی آلوم در حذف رنگزاهای اسیدی از محلولهای آبی

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,386

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICCE08_031

Index date: 18 November 2008

بررسی کارایی آلوم در حذف رنگزاهای اسیدی از محلولهای آبی abstract

یکی از متداولترین فرایندهای مورد استفاده برای حذف رنگزاها از پسابهای صنعتی، فرایند انعقاد و لخته سازی می باشد. در مقاله حاضر، عملکرد ماده منعقد کننده سولفات آلومینیوم (آلوم) برای حذف دو رنگزای اسیدی (AB292) Acid Blue 292 و (AR398) Acid red 398 تحت تأثیر عواملی از قبیل pH، غلظت ماده منعقد کننده، غلظت اولیه رنگزا، و نیز تأثیر کائولینیت به عنوان یک ماده کمک منعقد کننده طبیعی، با استفاده از آزمایش جار مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. نتایج بدست آمده در این تحقیق نشان داد که PH، عامل بسیار تأثیرگذاری در حذف رنگزاهای مذکور بوده و بیشترین بازدهی فرایند برای هر دو رنگزا در PH، نزدیک به 5 رخ داد. رنگزای AB292 از تصفیه پذیری بسیار بیشتری نسبت به رنگزای AR398 برخوردار بود، به طوریکه با استفاده از mg/l ٤٠ آلوم، ٨٥% از رنگزای AB292 از محلول حاوی رنگزا حذف گردید که مقدار بسیار قابل توجهی است، درحالیکه میزان حذف رنگزای AR398 با استفاده از ١٢٠ آلوم تنها ٥٢% بود. با افزودن mg/l ٤٠ کائولینیت به فرایند (به عنوان یک ماده کمک منعقدکننده)، میزان حذف رنگزای AB 292 به میزان ٢٤ % افزایش یافت، اما در رابطه با حذف رنگزای AR398، تأثیر قابل توجهی در اثر افزودن کائولینیت مشاهده نشد. افزایش غلظت رنگزا در محدوده mg/l ٢٥٠-٥٠، اگرچه موجب کاهش نسبتاً کمی در بازدهی فرایند شد، اما از طرف دیگر موجب افزایش مقدار Q (مقدار رنگزای حذف شده به ازای واحد ماده منعقدکننده مصرفی) مربوط به هر دو رنگزا گردید. این افزایش در رابطه با رنگزای AB292 بسیار قابل توجه بود به طوریکه با افزایش غلظت این رنگزا در محدوده ذکر شده، مقدار Q از mg dye/ mg alum ٣٢% به mg dye/ mg alum ٢/٨ افزایش یافت.

بررسی کارایی آلوم در حذف رنگزاهای اسیدی از محلولهای آبی Keywords:

فرایند انعقاد و لخته سازی , آلوم , حذف رنگزا , Acid Blue 292 , Acid Red 398

بررسی کارایی آلوم در حذف رنگزاهای اسیدی از محلولهای آبی authors

مریم حسنی زنوزی

دانشجوی کارشناسی ارشد - دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنع

سید محمدرضا علوی مقدم

استادیار - دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مختار آرامی

دانشیار - دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سلامی، س.، نورمحمدیان، ف.، کرمی تهرانی، فذ.، آقایی، م.، (1386)، ...
حسنی زنوزی، م.، علوی مقدم، م. ر.، آرامی، _ (1387)، ...
Crini G., (2006), _ 'Non-con ventional low-cost adsorbents for dye ...
Saiful Azhar, S., Ghaniey Liew, A., Suhardy, D., Farizul Hafiz, ...
Zollinger, H., (1987), "Color Chemistry: Syntheses, Properties, and Applications of ...
Shi, B., Li, G., Wang, D., Feng, C., Tang, H., ...
Dos Santos, A. B., Cervantes, F. J., Van Lier, J. ...
Ozer, A., Akkaya, G., Turabik, M., (2006), "The removal of ...
Eren, Z., Acar, F. N., (2006), "Adsorption of Reactive Black ...
Pandey, A., Singh, P., Iyengar, L., (2007), "Review, Bacterial deco ...
Guibal, E., Roussy, J., (2007), "Coagulation and flocculation of dye ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی کارایی آلوم در حذف رنگزاهای اسیدی از محلولهای آبی" توسط مریم حسنی زنوزی، دانشجوی کارشناسی ارشد - دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنع؛ سید محمدرضا علوی مقدم، استادیار - دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ مختار آرامی، دانشیار - دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فرایند انعقاد و لخته سازی، آلوم، حذف رنگزا، Acid Blue 292، Acid Red 398 هستند. این مقاله در تاریخ 28 آبان 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2386 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از متداولترین فرایندهای مورد استفاده برای حذف رنگزاها از پسابهای صنعتی، فرایند انعقاد و لخته سازی می باشد. در مقاله حاضر، عملکرد ماده منعقد کننده سولفات آلومینیوم (آلوم) برای حذف دو رنگزای اسیدی (AB292) Acid Blue 292 و (AR398) Acid red 398 تحت تأثیر عواملی از قبیل pH، غلظت ماده منعقد کننده، غلظت اولیه رنگزا، و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی کارایی آلوم در حذف رنگزاهای اسیدی از محلولهای آبی با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.