تاثیر کاربرد امواج فراصوت بر خصوصیات جوانه زنی کنجد رقم هلیل

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 516

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NMPC01_083

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

Abstract:

کنجد یکی از مهمترین گیاهان زراعی است که کاربرد وسیعی در تولید مواد دارویی و بهداشتی دارد. به منظور بررسی اثر تیمار امواج فراصوت بر جوانه زنی کنجد آزمایشی در دانشگاه صنعتی شاهرود انجام شد. آزمایش به صورت کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام شد. برای انجام آزمایش بذرهای کنجد در 4 سطح، شاهد (بدون تیمار فراصوت)، 2، 4 و 6 دقیقه در معرض امواج فراصوت قرار گرفتند. در این مطالعه درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، متوسط تعداد روز تا جوانه زنی، شاخص بنیه بذر، طول ریشه چه و ساقه چه اندازه گیری شد. نتایج نشان می دهد که سرعت جوانه زنی، درصد جوانه زنی، شاخص بنیه بذر، طول ریشه و ساقه چه تحت تاثیر تیمار التراسوند با شاهد تفاوت معنی داری دارد. درصد جوانه زنی در تیمار فراصوت 98 و 95 و 89 به ترتیب در مدت 6 و 4 و 2 دقیقه بود. این نتایج همچنین بیانگر افزایش سرعت جوانه زنی بذور کنجد تحت تیمار امواج فراصوت است. با افزایش زمان کاربرد امواج از 0 تا 8 دقیقه سرعت جوانه زنی تقریبا 70 درصد افزایش نشان می دهد. همچنین نتایج بیانگر این است که با افزایش مدت زمان استفاده از امواج فراصوت سایر شاخص های مورد مطالعه افزایش معنی داری نشان می دهد. بنابراین استفاده از امواج فراصوت می تواند به عنوان روش پرایمینگ در شرایط تنش های محیطی از جمله دمای پایین و شوری مورد استفاده قرار گیرد.

Authors

احمد غلامی

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه صنعتی شاهرود

محمدرضا عامریان

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه صنعتی شاهرود

حمید عباس دخت

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه صنعتی شاهرود

حمید مقبلی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - Caseiro, R., Bennett, MA., Marcos, J. _ Comparison of ...
  • - Goussous, S.J., Samarah, N.H., Alqudah, A.M. and Othman, M.O. ...
  • - Machikowa T, K ulrattanarak _ T and Wonprasaid S, ...
  • - Risca I.M., Fartais, L., and Stiuca P, 2007.، 'Ultrasound ...
  • - Shin, Y.K... Baque, MI.A., Elghamedi, S., Lee, E.JI., and ...
  • نمایش کامل مراجع