سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارایه راهبرد انتخاب سامانه های خاک ورزی با استفاده از روش تحلیل استراتژیک- سلسله مراتبی (SWOT-AHP) (شهرستان خدابنده زنجان)

Publish Year: 1394
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 651

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_JAM-5-1_006

Index date: 24 October 2017

ارایه راهبرد انتخاب سامانه های خاک ورزی با استفاده از روش تحلیل استراتژیک- سلسله مراتبی (SWOT-AHP) (شهرستان خدابنده زنجان) abstract

برای بهبود یا تغییر در یک سامانه باید همه جوانب را شناسایی کرد و تصمیم گرفت. برای توصیه یک سامانه علاوه بر یافته های تحقیقاتی، باید مشکلات را شناسایی و از تجربه کشاورزان خبره نیز استفاده کرد. در تحقیق حاضر نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید شهرستان خدابنده زنجان در انواع سامانه های خاک ورزی رایج در کشت گندم شناسایی و با تحلیل سلسله مراتبی رتبه بندی شد. با استفاده از نظرات افراد خبره مشخص شد تهدیدهای موجود در سامانه های خاک ورزی که عبارت هستند از کوچکی اراضی، عدم مطالعه کیفی و تحقیقی بر روی سامانه های جدید و عدم حمایت دولت، در انتخاب سامانه ها (32 درصد)، در مقایسه با نقاط قوت (26 درصد)، فرصت (22 درصد) و ضعف (20 درصد) موثر بودند. به دلیل این تهدیدها کشاورزان با وجود آگاهی از مزایای روش های خاک ورزی حفاظتی و بدون خاک ورزی، به میزان 47 درصد تمایل به انتخاب روش خاک ورزی مرسوم دارند. در این شرایط باید با قوانین جدید برای ایجاد یکپارچگی اراضی، تحقیق و آزمون کیفی بر روی ماشین های جدید و مشخص کردن سیاست دولت پیرامون صادرات و واردات محصول ها و مبلغ خریدهای تضمینی قبل از شروع فصل زراعی نقاط تهدید را به فرصت و قوت تبدیل کرد.

ارایه راهبرد انتخاب سامانه های خاک ورزی با استفاده از روش تحلیل استراتژیک- سلسله مراتبی (SWOT-AHP) (شهرستان خدابنده زنجان) Keywords:

ارایه راهبرد انتخاب سامانه های خاک ورزی با استفاده از روش تحلیل استراتژیک- سلسله مراتبی (SWOT-AHP) (شهرستان خدابنده زنجان) authors

کامران افصحی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

اسداله اکرم

دانشیار گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده ی مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

رضا علیمردانی

استاد گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده ی مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

مجید عزیزی

دانشیار دانشکده ی مهندسی و فناوری کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران