سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه تطبیقی گنبد و مناره مساجد دوره ی صفویه و تیموری از نظر فرم و تزیینات ( مطالعه موردی: مسجد امام اصفهان و مسجد گوهرشاد مشهد )

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,947

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CICEAUD01_1684

Index date: 18 April 2018

مطالعه تطبیقی گنبد و مناره مساجد دوره ی صفویه و تیموری از نظر فرم و تزیینات ( مطالعه موردی: مسجد امام اصفهان و مسجد گوهرشاد مشهد ) abstract

هنگامی که در گذر تاریخ به جغرافیای معنوی می نگریم می توانیم تعلقات ازلی تجسم یافته را در قالب گنبد مینایی روی زمین مشاهده کنیم که در کنار آن مناره با معماری زیبا خودنمایی می کند که مکمل زیبایی گنبد و ارضا کننده ی حس زیبایی شناسی انسان است. در دوره ی تیموری هنرهای بسیاری به شکوفایی رسید که از جمله آن می توان به معماری اشاره کرد که ابداعات هنری مانند استفاده از کاشی هفت رنگ در این دوره اتفاق می افتد. پس از تیموریان پیدایش سلسله ی صفوی دستاوردهای قابل توجه معماری ایرانی را به ارمغان آورد. در حوزه ی معماری دوره ی صفویه نیز تغییرات اندکی در نقوش، کاشی کاری ها و گچ بری ها در این دوره شاهد هستیم. در نتیجه به دلیل اهمیت این دوران در معماری ایران و همچنین اهمیت مساجد در بافت شهر و جامعه بررسی این موضوع به شناخت بیشتر تاریخ معماری این دوره کمک می کند. هدف پژوهش حاضر مطالعه ی تطبیقی گنبد و مناره های دوره های صفویه و تیموری از نظر فرم و تزیینات است. روش تحقیق استفاده شده در این مقاله روش توصیفی تحلیلی است و گرد آوری اطلاعات از طریق مطالعات کتابخانه ای اسنادی بررسی متون است. جامعه ی آماری شامل دو مسجد امام اصفهان و مسجد گوهرشاد مشهد است که دارای زیبایی های چشم نوازی می باشند. بر این مبنا این مقاله با بررسی فرم و تزیینات مساجد نمونه و سپس تطبیق آنها، به دسته بندی و مطالعه ی تطبیقی آنها می پردازد. نتایج بیانگر آن است که گنبد دوره ی تیموری بر خلاف صفوی کوتاه و دارای تزیینات آجری و دارای عبارت شهادتین است و لا اله الا الله است و مناره این دوره نیز بر خلاف صفوی قطور و کوتاه و دارای مقطع دایره ای می باشد که تزیینات آن تلفیق کاشی معرق و آجر است.

مطالعه تطبیقی گنبد و مناره مساجد دوره ی صفویه و تیموری از نظر فرم و تزیینات ( مطالعه موردی: مسجد امام اصفهان و مسجد گوهرشاد مشهد ) Keywords:

مطالعه تطبیقی گنبد و مناره مساجد دوره ی صفویه و تیموری از نظر فرم و تزیینات ( مطالعه موردی: مسجد امام اصفهان و مسجد گوهرشاد مشهد ) authors

سیده رکسانا جزدره یی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری گرایش معماری دانشگاه آ.ب.آ آبیک، ایران

شکوفه قیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری گرایش معماری دانشگاه آ.ب.آ آبیک، ایران

مقاله فارسی "مطالعه تطبیقی گنبد و مناره مساجد دوره ی صفویه و تیموری از نظر فرم و تزیینات ( مطالعه موردی: مسجد امام اصفهان و مسجد گوهرشاد مشهد )" توسط سیده رکسانا جزدره یی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری گرایش معماری دانشگاه آ.ب.آ آبیک، ایران؛ شکوفه قیدی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری گرایش معماری دانشگاه آ.ب.آ آبیک، ایران نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گنبد، مناره، تیموری، صفویه، مسجد هستند. این مقاله در تاریخ 29 فروردین 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1947 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هنگامی که در گذر تاریخ به جغرافیای معنوی می نگریم می توانیم تعلقات ازلی تجسم یافته را در قالب گنبد مینایی روی زمین مشاهده کنیم که در کنار آن مناره با معماری زیبا خودنمایی می کند که مکمل زیبایی گنبد و ارضا کننده ی حس زیبایی شناسی انسان است. در دوره ی تیموری هنرهای بسیاری به شکوفایی رسید که از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه تطبیقی گنبد و مناره مساجد دوره ی صفویه و تیموری از نظر فرم و تزیینات ( مطالعه موردی: مسجد امام اصفهان و مسجد گوهرشاد مشهد ) با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.