سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ساختارشناسی الگوهای فضایی کاخ های دوره صفویه با رویکردی ساختارگرایانه نحوه استفاده از این الگوها در معماری معاصر ایران

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 690

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CICEAUD01_1727

Index date: 18 April 2018

ساختارشناسی الگوهای فضایی کاخ های دوره صفویه با رویکردی ساختارگرایانه نحوه استفاده از این الگوها در معماری معاصر ایران abstract

برای درک چالش پیش رو در معماری ایران معاصر کافیست در یکی از خیابان های به اصطلاح تجدد یافته ی شهرهای ایران قدم زد تا مجموعه ایی از تضادهای معماری را مشاهده نمود. مجموعه ایی ناهمگون از ترکیب نماهای کلاسیک اروپایی و مدرن، خط آسمانی ناهموار، عدم تناسب شکل ها و عملکردها و ... تنها اشارات کوچکی به این چالش ها و مشکلات است. در طی حل این تضادها به نظمی نیازمندیم که بر اساس الگوهای فرهنگی ایرانی باشد. بخشی از این بحران نتیجه ی عدم شناخت و برخورد درست ما با زبان معماری خود می باشد که اشاره به ضرورت شناخت درست آن دارد. مجله های معماری قفل هایی بزرگ بر ذهن معماران ایرانی افکنده اند و معمار بدون توجه به پیشینه، فرهنگ بومی و شرایط اقلیمی بستر و زمینه طرح دست به طراحی می زند. آنچه از آن به اسم مدگرایی یاد می کنیم بر تار و پود افکار هنرمندان و معماران کشورمان رخنه کرده و این نیاز همواره احساس می شود که معماری امروز ما نیازمند الگو و زبان مرجعی است که ساختار معماری ایرانی را احیا کند، عدم وجود الگوهایی که طراحان امروزی را سمت و سویی مشخص در برخورد با معماری غنی ایرانی دهد همواره احساس می گردد. معماری ایرانی بر اساس دیدگاه ساختارگرایانه از الگوهای زبانی مشخصی ساخته شده است. این الگوی زبانی متشکل از واحدهای معنادار مشخصی است که براساس قاعده ی نحوی خاصی در کنار یکدیگر چیده شده اند و معماری ما را به وجود آورده اند. معماری کاخ های دوره صفویه به دلیل غنا و تنوع الگوهای فضایی و ساختاری خود، بستر مناسبی برای مطالعات با نگاهی ساختارگرایانه در این حوزه می باشد.

ساختارشناسی الگوهای فضایی کاخ های دوره صفویه با رویکردی ساختارگرایانه نحوه استفاده از این الگوها در معماری معاصر ایران Keywords:

ساختارگرایی , ساختارگرایی در معماری , الگوهای فضایی در معماری , دوره صفویه , کاخ های دوره صفویه

ساختارشناسی الگوهای فضایی کاخ های دوره صفویه با رویکردی ساختارگرایانه نحوه استفاده از این الگوها در معماری معاصر ایران authors

یاور ابراهیمی گنجه

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

مسعود طاهری شهرآیینی

دکتری معماری، استادیار، عضو هیات علمی و رییس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

سعید خاقانی

دکتری معماری، استادیار و عضو مدعو هیات علمی دانشکده پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مقاله فارسی "ساختارشناسی الگوهای فضایی کاخ های دوره صفویه با رویکردی ساختارگرایانه نحوه استفاده از این الگوها در معماری معاصر ایران" توسط یاور ابراهیمی گنجه، دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران؛ مسعود طاهری شهرآیینی، دکتری معماری، استادیار، عضو هیات علمی و رییس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران؛ سعید خاقانی، دکتری معماری، استادیار و عضو مدعو هیات علمی دانشکده پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ساختارگرایی، ساختارگرایی در معماری، الگوهای فضایی در معماری، دوره صفویه، کاخ های دوره صفویه هستند. این مقاله در تاریخ 29 فروردین 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 690 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که برای درک چالش پیش رو در معماری ایران معاصر کافیست در یکی از خیابان های به اصطلاح تجدد یافته ی شهرهای ایران قدم زد تا مجموعه ایی از تضادهای معماری را مشاهده نمود. مجموعه ایی ناهمگون از ترکیب نماهای کلاسیک اروپایی و مدرن، خط آسمانی ناهموار، عدم تناسب شکل ها و عملکردها و ... تنها اشارات کوچکی به این چالش ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ساختارشناسی الگوهای فضایی کاخ های دوره صفویه با رویکردی ساختارگرایانه نحوه استفاده از این الگوها در معماری معاصر ایران با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.