سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر تنش شوری بر برخی ویژگی های بیوشیمیایی توت فرنگی رقم کاماروزا

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 790

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BAGHBANI09_162

Index date: 11 May 2018

اثر تنش شوری بر برخی ویژگی های بیوشیمیایی توت فرنگی رقم کاماروزا abstract

شوری یکی از مهمترین تنش های محیطی است که رشد و عملکرد گیاهان را محدود میکند. یکی از راه های غلبه بر مشکلات شوری، شناخت میزان تحمل شوری گیاهان زراعی و باغی میباشد. در این پژوهش جهت ارزیابی تاثیر شوری محلول غذایی بر خصوصیات بیوشیمیایی توت فرنگی رقم کاماروزا آزمایشی با پنج سطح شوری 0و7/5و15و30و45 میلی مولار کلریدسدیم در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار در شرایط گلخانه ای و به صورت آبکشت انجام شد. در طول آزمایش شاخص های محتوای نسبی آب برگ، هیدرات های کربن محلول، پروتیین های محلول، پرولین و کلروفیل کل a.b برگ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که شوری اثر معنیداری بر کاهش محتوای نسبی آب برگ داشت به طوری که بیشترین مقدار آن به میزان 76/4 درصد مربوط به تیمار شاهد و کمترین آن به میزان 70 درصد مربوط به تیمار 45 میلی مولار بود با افزایش میزان شوری، مقدار کربوهیدرات های محلول برگ از 28/2 میلی گرم در گرم در تیمار شاهد به 38/5 میلی گرم در گرم در تیمار 45 میلی مولار افزایش یافت. میزان پرولین برگ با افزایش غلظت نمک، افزایش یافت و بیشترین مقدار آن مربوط به تیمار 45 میلی مولار بود در اثر شوری میزان پروتیین های محلول برگ در تیمار 45 میلی مولار به مقدار 26/5 درصد نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت. همچنین با افزایش سطوح شوری محلول غذایی، مقدار کلروفیل کل aوb به طور معنی داری کاهش یافت.

اثر تنش شوری بر برخی ویژگی های بیوشیمیایی توت فرنگی رقم کاماروزا Keywords:

اثر تنش شوری بر برخی ویژگی های بیوشیمیایی توت فرنگی رقم کاماروزا authors

مظفر دولتشاه

دانشجوی کارشناسی ارشد سابق علوم باغبانی دانشگاه بوعلی سینا، همدان.

عبدالحسین رضایی نژاد

استادیار گروه تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان.

منصور غلامی

استاد گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان.

مقاله فارسی "اثر تنش شوری بر برخی ویژگی های بیوشیمیایی توت فرنگی رقم کاماروزا" توسط مظفر دولتشاه، دانشجوی کارشناسی ارشد سابق علوم باغبانی دانشگاه بوعلی سینا، همدان.؛ عبدالحسین رضایی نژاد، استادیار گروه تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان.؛ منصور غلامی، استاد گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان. نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم باغبانی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کلریدسدیم، پروتیین، پرولین، کربوهیدرات، کلروفیل هستند. این مقاله در تاریخ 21 اردیبهشت 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 790 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شوری یکی از مهمترین تنش های محیطی است که رشد و عملکرد گیاهان را محدود میکند. یکی از راه های غلبه بر مشکلات شوری، شناخت میزان تحمل شوری گیاهان زراعی و باغی میباشد. در این پژوهش جهت ارزیابی تاثیر شوری محلول غذایی بر خصوصیات بیوشیمیایی توت فرنگی رقم کاماروزا آزمایشی با پنج سطح شوری 0و7/5و15و30و45 میلی مولار کلریدسدیم در قالب ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تنش شوری طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله اثر تنش شوری بر برخی ویژگی های بیوشیمیایی توت فرنگی رقم کاماروزا با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.