مروری بر مدیریت بهداشتی کیترینگ های شهر تهران

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 319

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

FOODCO02_103

تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1397

Abstract:

امروزه بیماری های ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده، یکی از عمده ترین مشکلات بهداشتی در کشورهای مختلف جهانمحسوب میشود و در این میان به دلیل پیشرفت جوامع و تغییر در سبک زندگی، شاهد افزایش کیترینگ هایی نظیررستوران ها، اغذیه فروشی ها و فست فودها می باشیم. بر اساس گزارش مرکز کنترل بیماریهای وزارت بهداشت، حدود 77%عفونت ها و مسمومیت های غذایی در رستوران ها، 20 % در منازل و 3% در اثر مصرف غذاهای تجارتی رخ میدهد که عاملبسیاری از این بیماریها عدم رعایت موازین بهداشتی و ایجاد آلودگی ثانویه است. این مسیله به خصوص در فست فودها کهبه طبخ طولانی مدت و حرارت بالایی احتیاج ندارند، حایز اهمیت خواهد بود. بررسی تحقیقات انجام شده، نشان داد شایعترین علل عفونت ها و مسمومیت های غذایی باکتری هایی نظیر Shigella، E. coli، cereus Bacillus، Staphylococcus aureus، Salmonella و انگلها می باشند. همچنین غذاهایی مانند کباب کوبیده، مرغ و انواع سالادها به عنوان مستعدترین مواد غذایی جهت رشد میکروب ها و شایعترین غذاهای ایجادکننده مسمومیت های غذایی شناخته شده اند. این در حالی است که با بهره گیری از سیستم های بهداشتی و آموزش میتوان ایمنی مواد غذایی تولید شده در کیترینگ ها را ارتقاء و افزایش داد.

Keywords:

عفونت ها و مسمومیت های غذایی , آلودگی ثانویه , آموزش , ایمنی

Authors

مونا شریفی سلطانی

دانشجوی دکتری صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی، تهران- ایران

سهیل اسکندری

دانشیار، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران، شهرک قدس (غرب)، بلوار شهید فرحزادی، خیابان شهید حافظی (ارغوان غربی)، پلاک ۷