سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه راهبردی جاذبه‌های اکوتوریستی جنوب شرق ایران: سیستان و بلوچستان

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,945

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICIWG04_035

Index date: 4 December 2009

مطالعه راهبردی جاذبه‌های اکوتوریستی جنوب شرق ایران: سیستان و بلوچستان abstract

توریسم پدیده ای است کهن که از دیرباز در جوامع انسانی وجود داشته است و به تدریج در طی مراحل تاریخی مختلف به موضع فنی، اقتصادی و اجتماعی کنونی خود رسیده است . توریسم، فرهنگ و تمدن بشر را معرفی می کند، به روابط انس انی، اجتماعی و فرهنگی کشورها تحکیم می بخشد، از عداوت و کینه ها می پرهیزد و به صلح جهانی می اندیشد . اکوتوریسم به عنوان گونه ای از صنعت توریسم در چارچوب الگوی فضایی گردشگری، دارای قابلیت بسیاری در زمینه تطبیق پذیری محیطی در راستای گردشگری پایدار می باشد. ایران کشوری پهناور و با شرایط جغرافیایی متنوع است که این امر باعث شده است که از نظر زیست محیطی، سیاحتی و اقتصادی قابلیتهای زیادی را در خصوص اکوتوریسم داشته باشد . منطقه جنوب شرق ایران نیز با وجود تالابهای بین المللی، کوههای مریخی چابهار، کوه خواجو و اتش فشانی بزمان،گل افشان های بلوچستان و گونه های گیاهی و جانوری منحصر بفرد که یک ثروت ملی محسوب می شوند، از نظر اقتصادی، گردشگری، تنوع زیستی، مهار سیلاب، اشتغالزایی، ماهیگیری، شکار و تقویت آبهای زیرزمینی دارای ارزش بسیار است . ضرورت افزایش درآمدهای عمو می کشور و کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمد حاصل از فروش نفت، ایجاب می کند که استفاده از ظرفیتهای زیستی کشور، حفظ منابع طبیعی و صنعت جهانگردی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد . بررسیهای انجام شده در این تحقیق، نشان می دهد که سیستان و بلوچستان با وجود فراوان اکوتوریستی، در جذب گردشگر داخلی و خارجی توفیق چندانی به دست نیاورده است. این پژوهش با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و با بهره گیری از مطالعات راهبردی جاذبه های اکوتوریستی، سعی داردکه بستری برای رونق دادن به قابلیت های اکوتوریستی و فرصتهای سرمایه گذاری جهت بهتر نمودن وضعیت اقتصادی استان را فراهم نماید . تاثیرات شگرف گردشگری در کاهش نرخ بیکاری، افزایش سطح درآمد ملی و تأمین منابع انرژی و رونق بازار صنایع دستی ایران، تنها بخشی از مزایای صنعت گردشگری است که علاوه بر جلوگیری از تخریب محیط زیست بومی و ایجاد اشتغال و درآمد برای اجتماع، منبع مالی خوبی برای اجرای برنامه های زیست محیطی و حفظ اکوسیستم در منطقه وکشور می باشد.

مطالعه راهبردی جاذبه‌های اکوتوریستی جنوب شرق ایران: سیستان و بلوچستان Keywords:

مطالعه راهبردی جاذبه‌های اکوتوریستی جنوب شرق ایران: سیستان و بلوچستان authors

محمدحسین سرایی

دانشگاه یزد،عضو هیات علمی گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری

سعیده مویدفر

دانشگاه یزد، کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری

مریم بیرانوندزاده

دانشگاه یزد، کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابراهیم زاده، عیسی و همکاران، (1385). جاذبه های گردشگری و ...
ایران زمین، (1372). توریسم و محیط زیست..8، WTO News- Oct, ...
رضایی، محمد رضا و رفیعی، قاسم، (1387). نگرشی بر پتانسیلهای ...
زاهدی، شمس السادات، (1382). چالشهای توسعه پایدار از منظر اکوتوریسم، ...
سازمان اکوتوریسم، (1380). جستاری درباره مفهوم طبیعت گردی یا جهانگردی ...
سازمان ایرانگردی و جهانگردی استان سیستان و بلوچستان، .327.(1384) سازمان ...
سینایی، وحید، (1378). توسعه پایدار و گردشگری، ماهنامه تخصصی بازار ...
نویل گر، (1975). نقش پارکهای ملی در توسعه اقتصادی و ...
Cuntur&orther (2003) .Tourism ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه راهبردی جاذبه‌های اکوتوریستی جنوب شرق ایران: سیستان و بلوچستان" توسط محمدحسین سرایی، دانشگاه یزد،عضو هیات علمی گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری؛ سعیده مویدفر، دانشگاه یزد، کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری؛ مریم بیرانوندزاده، دانشگاه یزد، کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اکوتوریسم، مطالعه راهبردی، جنوب شرق، سیستان و بلوچستان هستند. این مقاله در تاریخ 13 آذر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1945 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که توریسم پدیده ای است کهن که از دیرباز در جوامع انسانی وجود داشته است و به تدریج در طی مراحل تاریخی مختلف به موضع فنی، اقتصادی و اجتماعی کنونی خود رسیده است . توریسم، فرهنگ و تمدن بشر را معرفی می کند، به روابط انس انی، اجتماعی و فرهنگی کشورها تحکیم می بخشد، از عداوت و کینه ها می ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه راهبردی جاذبه‌های اکوتوریستی جنوب شرق ایران: سیستان و بلوچستان با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.