ارائه مدلی جهت بررسی تاثیرات استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی و نقش آن در بروز تخلفات و تصادفات ترافیکی شهرها (مطالعه موردی شهر اردبیل)

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 432

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IRCIVIL03_343

تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1398

Abstract:

در چند سال اخیر، استفاده از تلفن همراه در کشور افزایش چشمگیری داشته است و دامنه استفاده از آن در بین رانندگان ما بسیار زیاد شده است، این در حالی است که استفاده از گوشی همراه در هنگام رانندگی باعث به وجود آمدن احساسات مختلفی در شخص راننده می شود و این موضوع منجر به عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از طرف رانندگان و افزایش تخلفات و تصادفات ترافیکی آنها میشود. به همین منظور در این تحقیق فرآیند پرسشگری از رانندگان حرفه ای و غیر حرفه ای در منطقه مرکزی شهر اردبیل به عمل آمده و تاثیر استفاده از تلفن همراه در خصوصیات روحی و روانی، احترام به قانون و میزان تصادفات آنها و .... مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق از پارامترهای جنس، سن، میزان تحصیلات، شغل و یا نوع فعالیت، میزان افزایش نرخ جریمه فعلی، شیوه های آموزشی و فرهنگی و ... در جهت کاهش استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی در سطح شهر اردبیل استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد پارامترهای شیوه های آموزشی و فرهنگی با ضریب 56 /5، میزان افزایش نرخ جریمه راهنمایی و رانندگی با ضریب37/ 5، میزان تحصیلات با ضریب14 / 3، نوع فعالیت یا شغل با ضریب 87 / 2 و سن رانندگان با ضریب 32 / 2، به ترتیب بیشترین تا کمترین تاثیر را بر درصد کاهش استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی در شهر اردبیل دارند. نتایج حاصله از تحلیل حساسیت نشان داد، با ایجاد تغییر در ضریب متغیرها در حد 25٪، درصد کاهش استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی تا حد کمی تغییر کرده ولی در تصمیم گیری ها نقش بسزایی ندارد.

Authors

امین اکبری

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران-برنامه ریزی حمل و نقل، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

شهریار افندی زاده

دانشیار گروه مهندسی عمران- حمل و نقل، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران