بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره ی برگ گیاه پونه (Mentha pulegium) استخراج شده به روش حمام فراصوت به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 615

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_283

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

Abstract:

استفاده از آنتی اکسیدان های سنتزی در صنعت غذا و نا ایمن بودن آن ها، منجر به ایجاد نگرانی و در نتیجه انجامتحقیقات گسترده ای در زمینه استخراج آنتی اکسیدان ها از منابع طبیعی اعم از گیاهان شده است. در این پژوهش،فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ های گیاه پونه که به روش حمام فراصوت (دمای 40 درجه سانتگیراد و زمان 10و 20 دقیقه) و به کمک حلال اتانول- آب (50:50) انجام شد، مورد بررسی قرار گرفت. سنجش میزان ترکیبات فنولیعصاره های استخراجی به روش فولین- سیوکالتیو و فعالیت آنتی اکسیدانی آن ها با آزمون مهار رادیکال های DPPH(در غلظت های 500 تا 1000) در مقایسه با آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ انجام شد. نتایج آنالیز آماری نشان دادکه زمان استخراج، اثر معنی داری بر ترکیبات فنولی و راندمان استخراج عصاره دارد (p<0.05) ، بطوریکه بیشترینمیزان ترکیبات فنولی و راندمان استخراج عصاره، طی زمان 20 دقیقه حاصل شد. همچنین مشاهده گردید که زماناستخراج اثر معنی داری بر روی مهار رادیکال های DPPH در تمامی غلظت ها دارد اما بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانیاین عصاره، در غلظت 1000 پی پی ام و دمای 20 درجه سانتیگراد (84%) با اختلاف معنی داری نسبت به دیگرتیمارها مشاهده گردید. بر اساس نتایج بدست آمده، عصاره برگ گیاه Mentha pulegium می تواند به عنوانمنبع غنی از ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی در نظر گرفته شود.

Authors

حورا طریقتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی- علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

زینب رفتنی امیری

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

رضا اسماعیل زاده کناری

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری