تاثیر ضد میکروبی پروبیوتیک بومی ماهی سوف سفید بر لیستریا مونوسیتوژنز

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 306

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_946

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

Abstract:

لیستریا مونوسیتوژنز عامل اصلی بروز عفونت در انسان و حیوانات و ایجاد فساد مواد غذایی است. تولیدات گوشتی،لبنی ، سبزیجات ، غذاهای دریایی ، غذاهای فرآوری شده و گوشت طیور منبع اصلی شیوع لیستریوزیس در جامعههستند لیستریا مونوسیتوژنز، قادر به تحمل در شرایط سخت مانند pH پایین ، درجه حرارت پایین و نمک بالا هستندامروزه از نگهدارنده های مختلف استفاده می شود یکی از مواردی که درصنایع غذایی تاثیر مثبتی داشته است استفادهاز پروبیوتیک ها می باشد. پروبیوتیک بومی ماهی سوف سفید دارای اثرات بازدارندگی بسیار خوبی نسبت به اینباکتری دارد ارزیابی پروبیوتیکی نظیر(تحمل به اسید، تحمل به نمک صفراوی، عدم همولیز، آزمایشات آنتاگونیسمینسبت به باکتری های بیماریزا، تست مقاومت و حساسیت به آنتی بیوتیک های مختلف) در PH و دماهای مختلف برایمیزان بقا و رشد باکتری پروبیوتیک انجام گرفت و مشخص گردید که باکتری مذکور در PH پایین و درجه حرارتپایین نیز فعالیتش متوقف نمی گردد و از آنجایی که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است استفاده از بسته بندی هایمختلف و شرایط نگهداری میتواند تا میزان بالایی ، از رشد این باکتری بیماریزا کاسته و به سلامت محصول کمک کند.

Authors

منیره قئید

محقق ، پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران

روحا کسری کرمانشاهی

استاد گروه میکروبیولوژی، دانشکده زیست شناسی، ، تهران، ایران