سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی رابطه میزان درد ادراک شده با خودمهرورزی و سلامت روان بیماران مبتلا به استئوآرتریت (آرتروز)

Publish Year: 1398
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 715
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TWBT02_047

Index date: 26 November 2019

بررسی رابطه میزان درد ادراک شده با خودمهرورزی و سلامت روان بیماران مبتلا به استئوآرتریت (آرتروز) abstract

مقدمه: استئوآرتریت یک بیماری شایع و یکی از مهم ترین علت ناتوانی در سالمندان است. شناسایی علت بیماری و اصلاح عوامل خطر آن در این سن میتواند از بروز بیماری پیشگیری کند و یا پیشروی آن را به تاخیر اندازد . در میان عوامل متعددی که در شروع و یا پیشروی استئوآرتریت دخالت دارند میتوان به عوامل روانشناختی اشاره نمود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه میزان درد ادراک شده با خودمهرورزی و سلامت روان در بیماران مبتلا به استئوآرتریت می باشد.روش: این مطالعه از نوع توصیفی است و تعداد 125 نفر از سالمندان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان که قبلا توسط پزشک متخصص تشخیص ارتریت داشته اند، به صورت تصادفی برای پر کردن پرسشنامه ها انتخاب شدند. پرسشنامه های مورد استفاده در این پژوهش نیز پرسشنامه افسردگی و اضطرابDASS-21 ، پرسشنامه دردهای مزمن و پرسشنامه خودشفقت ورزی (SF-12) می باشد. داده ها نیز با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شده است.یافته ها: یافته های حاصل از این پژوهش نشان میدهند که، میزان درد ادراک شده با خرده مقیاس های قضاوت کردن خودr= - 0.302، انزوا (r= - 0.268) و همانند سازی افراطیr= - 0.306 همبستگی معکوس و معنی دارP˂0.000 نشان داده است. علاوه بر این، میزان درد ادراک شده با افسردگیr= 0.328 و اضطرابr= 0.381 و استرسr= 0.374 نیز رابطه مستقیم و معنی دار (P˂0.000) داشته است.نتیجه گیری: بر اساس یافته های حاصل از این پژوهش میزان درد ادراک شده افراد مبتلا به استئوآرتریت با متغیر های سلامت روان رابطه مستقیم دارد. همچنین، متغیرهای درمان های موج سوم نیز با میزان درد ادراک شده رابطه نشان داده است. لذا، کار بر روی بهبود متغیرهای ذهن آگاهی نظیر پذیرش و خودمهرورزی باعث بهبود سلامت روان و درنتیجه بهبود ناتوان کنندگی درد در بیماران مبتلا به دردهای مزمن نظیر استئوآرتریت خواهد شد.

بررسی رابطه میزان درد ادراک شده با خودمهرورزی و سلامت روان بیماران مبتلا به استئوآرتریت (آرتروز) Keywords:

استئوآرتریت , خودمهرورزی , سلامت روان , میزان درد ادراک شده

بررسی رابطه میزان درد ادراک شده با خودمهرورزی و سلامت روان بیماران مبتلا به استئوآرتریت (آرتروز) authors

شکوه شهیدی

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

هادی جلیلوند

دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

خدیجه عسگری

کارشناس بهداشت خانواده، دانشگاه علوم پزشکی اراک

جواد مومنی

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

مقاله فارسی "بررسی رابطه میزان درد ادراک شده با خودمهرورزی و سلامت روان بیماران مبتلا به استئوآرتریت (آرتروز)" توسط شکوه شهیدی، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان؛ هادی جلیلوند، دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز؛ خدیجه عسگری، کارشناس بهداشت خانواده، دانشگاه علوم پزشکی اراک؛ جواد مومنی، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره سراسری موج سوم درمان های رفتاری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله استئوآرتریت، خودمهرورزی، سلامت روان، میزان درد ادراک شده هستند. این مقاله در تاریخ 5 آذر 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 715 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه: استئوآرتریت یک بیماری شایع و یکی از مهم ترین علت ناتوانی در سالمندان است. شناسایی علت بیماری و اصلاح عوامل خطر آن در این سن میتواند از بروز بیماری پیشگیری کند و یا پیشروی آن را به تاخیر اندازد . در میان عوامل متعددی که در شروع و یا پیشروی استئوآرتریت دخالت دارند میتوان به عوامل روانشناختی اشاره نمود. ... .