سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تئوری سازمان مغز: نسبت انگشت دوم به چهارم و توانایی های فضایی در ورزشکاران زن و مرد

Publish Year: 1398
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,786

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PETEC01_043

Index date: 21 January 2020

تئوری سازمان مغز: نسبت انگشت دوم به چهارم و توانایی های فضایی در ورزشکاران زن و مرد abstract

تئوری سازمان مغز آبشاری از تغییرات فیزیولوژیکی و رفتاری ایجاد شده و شکل گرفته توسط هورمون های پیش از تولید است. این نظریه با نتایجی از جمله اولویت های جنسیتی بازی، نسبت رقمی 2D:4D، ویژگی های شخصیتی و مشخصات شناختی (فضایی، کلامی، و توانایی های ریاضی) همراه است. اگرچه تاثیرات شناختی هورمون های پیش زادی مبهم می باشند، امیا این هورمون ها بدون شک بر روی رشد بخش های مختلف بدن از جمله تقارن پاها و انگشتان و همچنین دستگاه تناسلی در طی بارداری تاثیر دارند. یکی از این تاثیرات مربوط به نسبت طول انگشت اشاره (انگشت دوم) در مقایسه با انگشت حلقه (انگشیت چهارم) می باشد. از آنجایی که مقدار بالای تستوسترون منجر به افزایش طول انگشت چهارم نسبت به انگشت دوم می گردد، نسبت انگشت دوم به چهارم توسط بسیاری از افراد به عنوان واسطی برای ارزیابی میزان تستوسترون پیش زادی در رحم به کار برده می شود. همچنین از آنجایی که الگوهای ساختاری ذهن ایجاد شده همزمان با تعیین طول انگشت (در طی سه ماهی اول یا اوایل سه ماهه دوم بارداری) انجام می گیرند، نسبت انگشت دوم به چهارم ایده ای در مورد میزان تقسیم و ایر بیین نیم کره های مغز در طی این دوره اراهه می دهد. طبق نظریه کلوسال، تستوسترون پیش زادی منجر به تسهیل هرس آکسون در بافت های کلوسال می شود، بنابراین هر چه مغز جنین بیشتر در معرض تستوسترون قرار گیرد، میزان تقسیم بندی و ایر بین نیمکره های مغز افزایش می یابد و این امر فقدان تقسیم بندی در زنان را ثابت می کند. گشایند و گالابوردا پیشنهاد کردند که تستوسترون قبل از تولد باعث افزایش رشد نیمکره راست می شود و به همین علت با توانایی های فضایی خوی همراه است. نسبت رقمی یک صفت جنسی است که دارای دو شکل میباشد. نسبت های پایین انگشت دوم به چهارم مربوط به مردان هستند. توانایی های فضایی جزیی از هوش سیال اند که به سه دسته شامل ادراک فضایی، چرخش ذهنی و تصویرسازی فضایی تقسیم شده اند: الف) ادراک فضایی ؛ ب) چرخش ذهنی ؛ ج) تصویرسازی فضایی. هدف از مطالع حاضر تمرکز بر نسبت انگشت دوم به چهارم و نقش احتمالی آن به عنوان نشانگر زیستی که بر توانایی های فضایی در ورزشکاران زن و مرد تاثیر می گذارد، می باشد.

تئوری سازمان مغز: نسبت انگشت دوم به چهارم و توانایی های فضایی در ورزشکاران زن و مرد authors

معصومه پروانه

دانشجوی دکتری ،گروه رفتار حرکتی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

سویسنه نبی زاده

کارشناس ارشد رفتار حرکتی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

محمد تقی اقدسی

استاد، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

مقاله فارسی "تئوری سازمان مغز: نسبت انگشت دوم به چهارم و توانایی های فضایی در ورزشکاران زن و مرد" توسط معصومه پروانه، دانشجوی دکتری ،گروه رفتار حرکتی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران؛ سویسنه نبی زاده، کارشناس ارشد رفتار حرکتی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران؛ محمد تقی اقدسی، استاد، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد علوم فنی مهندسی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 1 بهمن 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1786 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تئوری سازمان مغز آبشاری از تغییرات فیزیولوژیکی و رفتاری ایجاد شده و شکل گرفته توسط هورمون های پیش از تولید است. این نظریه با نتایجی از جمله اولویت های جنسیتی بازی، نسبت رقمی 2D:4D، ویژگی های شخصیتی و مشخصات شناختی (فضایی، کلامی، و توانایی های ریاضی) همراه است. اگرچه تاثیرات شناختی هورمون های پیش زادی مبهم می باشند، امیا این ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تئوری سازمان مغز: نسبت انگشت دوم به چهارم و توانایی های فضایی در ورزشکاران زن و مرد با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.