سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جداسازی و خالص سازی رنگدانه خوراکی حلال فیکواریترین با خاصیت آنتی اکسیدانی از سیانوباکتریوم نوستوک

Publish Year: 1398
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,983

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HALALFOOD_027

Index date: 2 February 2020

جداسازی و خالص سازی رنگدانه خوراکی حلال فیکواریترین با خاصیت آنتی اکسیدانی از سیانوباکتریوم نوستوک abstract

سیانوباکتری ها، دارای رنگدانه خوراکی حلال فیکواریترین هستند که سلول ها را قرمز یا بعضیاوقات مشکی می سازد. پتانسیل اولیه این مولکول ها به عنوان رنگ های طبیعی است، اماتحقیقات بیشتر ویژگی های آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی آنها در صنایع داروسازی آشکارساخته است. امروزه استفاده از آنتی اکسیدان های سنتتیک به واسطه اینکه خود خطر ابتلا بهسرطان را افزایش می دهد، کاهش زیادی یافته است، از این رو جستجو برای ردیابی ترکیباتموثر آنتی اکسیدانی با منشا طبیعی از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از این تحقیق،جداسازی و خالص سازی رنگدانه ارغوانی خوراکی حلال فیکواریترین از سیانوباکتریوم نوستوکو ارزیابی ویژگی های آنتی اکسیدانی آن است. کشت سیانوباکتریوم نوستوک از مجموعه کشتسیانوباکتری های دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات Cyanobacteria culture collection(CCC)، واقع در هرباریوم البرز، در محیط کشت مایع (BG11(0 انجام گردید. نمونه های کشتشده در اتاقک رشد با دمای 2 ± 28°C و روشنایی ممتد فلورسنت با شدت 300 میکروانشتین درمتر مربع در ثانیه برای سی روز قرار گرفتند. جداسازی و خالص سازی رنگدانه فیکواریترین درچهار مرحله آماده سازی عصاره خام با بافر استات، رسوب گیری با آمونیوم سولفات 65 درصد،دیالیز و کروماتوگرافی تبادل آنیونی با DEAECellulose-11 انجام گردید. خالص سازیپروتئین استخراج شده در نهایت با PAGE-SDS روئیت گردید. علاوه بر آن، فعالیت آنتی-اکسیدانی این رنگدانه نیز از طریق اسکونجرینگ اکسید نیتریک (NO) سنجیده شد. میزان خلوص رنگدانه فیکواریترین طی مراحل خالص سازی به واسطه اندازگیری OD در طول موج 280 و 562 سنجیده شد. نتایج نشان داد که OD در مرحله استخراج به ترتیب 1/92 و 1/36، درمرحله سولفات آمونیوم به ترتیب 5 / 3 و 4/73، در مرحله دیالیز 88 / 2 و 4/81 و در مرحلهکرواتوگرافی 2/84 و 7/61 گزارش گردید. در واقع خلوص رنگدانه استخراج شده در هر مرحلهبه طور معناداری افزایش یافت، به طوریکه میزان رنگدانه به دست آمده در مرحله آخر خالصسازی، 65/04 میلی گرم بر گرم تخمین زده شد. در این میان استفاده از بافر استات با 1 / pH=5،بیشترین کارایی را در فرایند استخراج به همراه داشت. هر چه خلوص رنگدانه افزایش می یابد،قدرت آنتی اکسیدانی نیز بیشتر می شود و در نتیجه موجب کاهش رنگ معرف می گردد. نتایجPAGE-SDS نیز صحت رنگدانه تخلیص شده را با وزن مولکولی 15 و 17 کیلو دالتون نشان داد.نتایج حاصل از این تحقیق می تواند زمینه ساز معرفی رنگدانه های طبیعی خوراکی حلال بافعالیت بالقوه آنتی اکسیدانی از سیانوباکتری ها با قابلیت استفاده در صنایع غذایی تلقی گردد.

جداسازی و خالص سازی رنگدانه خوراکی حلال فیکواریترین با خاصیت آنتی اکسیدانی از سیانوباکتریوم نوستوک Keywords:

جداسازی و خالص سازی رنگدانه خوراکی حلال فیکواریترین با خاصیت آنتی اکسیدانی از سیانوباکتریوم نوستوک authors

بهاره نوروزی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

حسین فهیمی

گروه ژنتیک، دانشکده فناوری های علوم و تکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی، تهران، ایران

سارا پروانه

گروه ژنتیک، دانشکده فناوری های علوم و تکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی، تهران، ایران

مقاله فارسی "جداسازی و خالص سازی رنگدانه خوراکی حلال فیکواریترین با خاصیت آنتی اکسیدانی از سیانوباکتریوم نوستوک" توسط بهاره نوروزی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران؛ حسین فهیمی، گروه ژنتیک، دانشکده فناوری های علوم و تکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی، تهران، ایران؛ سارا پروانه، گروه ژنتیک، دانشکده فناوری های علوم و تکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره ملی غذای حلال پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله رنگدانه خوراکی حلال، فیکواریترین، سیانوباکتریوم نوستوک هستند. این مقاله در تاریخ 13 بهمن 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1983 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سیانوباکتری ها، دارای رنگدانه خوراکی حلال فیکواریترین هستند که سلول ها را قرمز یا بعضیاوقات مشکی می سازد. پتانسیل اولیه این مولکول ها به عنوان رنگ های طبیعی است، اماتحقیقات بیشتر ویژگی های آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی آنها در صنایع داروسازی آشکارساخته است. امروزه استفاده از آنتی اکسیدان های سنتتیک به واسطه اینکه خود خطر ابتلا بهسرطان را افزایش ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جداسازی و خالص سازی رنگدانه خوراکی حلال فیکواریترین با خاصیت آنتی اکسیدانی از سیانوباکتریوم نوستوک با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.