اثر رقابت سلمه تره بر روی برخی از صفات کلزای بهاره رقم هایولا 401

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,044

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_094

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

Abstract:

به منظور اندازه گیری عکس العمل کلزا از نظر برخی صفات شامل ارتفاع بوته ، تعداد شاخه های فرعی ، تعداد خورجین ، شاخص سطح برگ و درصد کلروفیل در شرایط تک کشتی و رقابت با سلمه تره آزمایشی در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی به صورت فاکتوریل با کلزای بهاره رقم هایولا 401 تراکم سلمهتره ( DW ) شامل 4 و 8 و 12 بوته در هرمتر از ردیف و زمان سبز شدن ( IW ) شامل همزمان ، 15 و 30 روز پس از سبز شدن کلزا در طی سال 1387 اجرا شد. یک تیمار کشت خالص کلزا نیز به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که ارتفاع بوته شاهد از همه بیشتر و معادل 102/5 سانتیمتر است و بین 15 و 30 روز پس از سبز شدن کلزا اختلاف وجود ندرد و هر تیمار همزمان پس از سبز شدن کلزا نسبت به شاهد 23/5%کاهش پیدا کرده است. از نظر تعداد شاخه های فرعی شاهد از همه بیشتر بین همزمان و 15 روز پس از سبز شدن کلزا اختلاف معنی داری وجود ندارد اما در 30 روز تعداد شاخه های فرعی شاهد از همه بیشتر بین همزمان و 15 روز پس از سبز شدن کلزا اختلاف معنی داری وجود ندارد اما در 30 روز پس از سبز شدن کلزا اختلاف معنی داری وجود دارد یعنی هرچقدر علفهای هرز دیر سبز شوند تعداد شاخههای فرعی در کلزا افزایش یافته است. از نظر تاثیر تعداد خورجین در شاهد از همه بیشتر است و معادل 100/78 عدد است و کمترین تعداد خورجین در تیمار همزمان پس از سبز شدن کلزا وجود دارد. شاخص سطح برگ مابین سطوح مختلف زمان سبز شدن و سطوح مختلف تراکم سلمه تره اختلاف معنی داری وجود دارد و هر کرتی که علف هرز اثر متقابل بیشتری داشته باشد کمترین شاخص سطح برگ را دارا می باشد. یعنی شاهد بدون علف هرز بیشترین شاخص سطح برگ را دارا می باشد و I0d12 کمترین شاخص سطح برگ را به خود اختصاص داده است. از نظر درصد کلروفیل در بین سطوح مختلاف زمان سبز شدن شاهد از همه بیشتر و معادل 66/63 %است در حالیکه در تیمار همزمان با سبز شدن کلزا معادل 52/61% است و در تراکم شاهد بدون علف هرز معادل 72 % که از همه بیشتر است و کمترین درصد کلروفیل را تراکم 12 بوته در هر متر از ردیف به خود اختصاص داده که معادل 49/95% است و دلیل آن سایه اندازی علف هرز بر روی گیاه کلزا است.

Authors

بیتا جواری

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

بهرام میرشکاری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

فرهاد فرح وش

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

بهمن پاسبان اسلام

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - مهدی نیا، سام . 1386 . سلمه تره . ...
  • -Ghera, C.M. _ R.L. Bench. Arnold, EH. Satarre and M.A. ...
  • -Harper, F. 1983. Inter-specific competition. In principle of Arable crop ...
  • -Tollenaar, M., A.A. Dibo, A.Aqui lera, S.F. Weise and C..J. ...
  • نمایش کامل مراجع