اهمیت نقش فرایند و تشخیص های پرستاری در تسریع بهبود زخم های فشاری

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,027

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CCRMED03_022

تاریخ نمایه سازی: 20 بهمن 1398

Abstract:

فرایند پرستاری مجموعه از مراحل کاملا سازماندهی شده و منظم است که هدف آن اعمال نظم و تفکر نقادانه در ارائه مراقبت برتر به بیمار است. تشخیص پرستاری بخشی از فرایند پرستاری و قضاوت بالینی در مورد فرد یا جامعه و پاسخ به مشکلات سلامت زندگی افراد است. در تبیین پروسه تشخیص، پرستار وظیفه دارد با مشاهده عینی، گفت وگو و بازبینی پرونده بیمار برای هدف های درمانی در حیطه وظایف پرستاری برنامه ریزی کند. زخم فشاری به علت فشار طولانی مدت و تمرکز آن در یک یا چند نقطه بر روی پوست و بافت اطراف آن ایجاد می شود. احتمالا، بروز زخم فشاری در بیمارانی که به هر علتی از جمله عوارض سالمند بودن، به مدت طولانی بستری بودن و در صندلی چرخدار قرار دارند به شدت افزایش می یابد. زخم ها، ناشی از فشار است و در نقطه ای که بافت های نرم داخلی بدن بین استخوان و پوست به دام افتاده اند بوجود آمده و علت آن فشار استخوان ها بر رگ ها و مویرگ های خون رسان به بافت ها و پوست است. در اثر این فشار، جریان خون محدود شده و سبب آسیب رساندن به سلول های پوست و بافت های بدن و اغلب نکروز بافتی می شود.معرفی بیمار: مددجو خانم 73 ساله با شکایت اصلی کاهش سطح هوشیاری با GCS: 6 به بخش اورژانس مراجعه نموده و پس از ویزیت توسط متخصص طب اورژانس با تشخیص sepsis بستری گردید . آزمایشات روتین CBC diff و BSو ESRو CRP و بیوشیمی جهت بیمار ارسال شد. در آزمایشات لکوسیتوز با WBC:21000 و ESR: 45 و BS: 93 مشاهده شد.بیمارسابقهCVA سه سال پیش را دارد و همی پلژی می باشد. بیمار سابقه HTN را از 10 سال پیش را دارد و داروی کاپتوپریل با دوزاژ 25 میلی گرم TDS مصرف میکند بیمار دارایsore در ناحیه ساکروم با گرید 3 می باشد بیمار با تشخیص سپسیس در بخش عفونی بستری گردید و مشاوره عفونی و جراحی و قلب برای بیمار انجام شد با نظر متخصص جراحی در اتاق عمل دبریدمان جراحی اولیه و تخلیه آبسه عفونی در ناحیه ساکروم به حجم 1500سی سی انجام شد و بیمار تحت درمان با آنتی بیوتیک های وسیع الطیف قرار گرفت سپس برای بیمار مشاوره زخم درخواست شد که بعد از ویزیت بیمار توسط کلینیک زخم و دبریدمان اتولیتیک زخم و استفاده از پماد هربکس، بار میکروبی زخم کاهش یافت و طی 2 جلسه با فاصله 48 سعت بافت های اسلافه و گرانوله در زخم ظاهر شد و سطح هوشیاری بیمار به score 12 رسید که پروگنوز بسیار خوبی بود سپس از وکیوم تراپی جهت بهبود بدسور در طی 4 جلسه استفاده شد و زخم بیمار در پایان 4 جلسه وکیوم تراپی بطور کامل بهبود یافت.بحث و نتیجه گیری: در فرایند پرستاری پس از بررسی کامل زخم و با شناخت کافی به علائم بیماری و با تشخیص های دقیق پرستاری می توان برنامه ریزی دقیق در خصوص حل مشکل و انتخاب روش مناسب جهت درمان زخم بیمار را انجام داد و به نتیجه مطلوب رسید. در این بیمار تاثیر تشخیص دقیق و انتخاب روش مناسب جهت درمان زخم و نقش مهم پرستار درمانگر زخم به عنوان یکی از اعضای تیم درمان بسیار شاخص و قابل ملاحظه است

Authors

سمیه زندیه

هیات علمی بالینی(پرستاری، پرستاری، دانشکده پرستاری علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز ، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز، کرج، ایران)

جواد قربانی

مسئول کلینیک تخصصی درمان زخم امام علی(ع)( مجتمع آموزشی پزشکی درمانی امام علی(ع)، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز، کرج، ایران )

نسیبه انوری

پرستار ( مجتمع آموزشی پزشکی درمانی امام علی(ع)، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز، کرج، ایران )