ساخت و اعتباریابی پرسشنامه نیازهای اطلاعات سلامت خانواده کودکان مبتلا به سرطان

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 524

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMIS-5-1_007

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1398

Abstract:

هدف: وجود ابزار مناسب برای شناسایی نیازهای اطلاعات سلامت خانواده کودکان مبتلا به سرطان می تواند منجر به بهبود فرآیند مراقبت از آنان توسط خانواده شود. هدف از مطالعه حاضر، ساخت و اعتباریابی پرسشنامه نیازهای اطلاعات سلامت خانواده کودکان مبتلا به سرطان در ایران بود.روش ها: روش پژوهش پیمایشی کاربردی و نوع آن همبستگی (تحلیل اکتشافی با روش تحلیل مولفه های اصلی) بوده است. جامعه آماری پژوهش، 729 خانواده کودکان مبتلا به سرطان مراجعه کننده به بیمارستان سیدالشهدای اصفهان (امید) از فروردین تا شهریورماه سال 1397 بود که براساس فرمول کوکران 224 نفر به روش نمونه گیری غیراحتمالی هدفمند و داوطلبانه براساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS روش های آماری آلفایکرونباخ، تحلیل عامل اکتشافی، آزمون کایزر- مایر- الکین، آزمون اسکری کتل تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: نتایج به دست آمده از روش آماری تحلیل عاملی (تحلیل مولفه های اصلی) و چرخش واریماکس چهار عامل دسترسی، ارایه و تبادل اطلاعات سلامت مرتبط، ارایه اطلاعات در مورد سرطان توسط کادر درمان، امکانات و خدمات سلامت و مشاوره، و حمایت های اجتماعی، اقتصادی و معنوی را شناسایی کرد که در کل 57/56 درصد واریانس گویه های پرسشنامه را تبیین می کنند. ضرایب پایایی آلفای کرونباخ به دست آمده از ساختار عاملی اکتشافی برای کل پرسشنامه 0/96 بود. نتیجه گیری: با توجه به پایایی مناسب پرسشنامه میتوان از آن به عنوان یک ابزار پایا و معتبر در نظام سلامت برای شناسایی و رفع نیازهای اطلاعاتی خانواده کودکان مبتلا به سرطان استفاده کرد.

Authors

الهام کوه کن علی آبادی

کارشناس ارشد، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

غلامرضا رجبی

گروه مشاوره، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران

سعید یوسفیان

گروه کودکان، مرکز تحقیقات رشد و نمو کودکان، پژوهشکده پیشگیری از بیماری های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

فیروزه زارع فراشبندی

گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات در امور سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران