سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی نظری روائی معرفت علمی علوم انسانی در ایران

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,480

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SOCIALSCIENCECONF01_008

Index date: 21 August 2010

ارزیابی نظری روائی معرفت علمی علوم انسانی در ایران abstract

کسب معرفت از پدیده ها و رویدادهای انسانی و طبیعی به عنوان واقعیات مورد مطالعه، هدف بررسی عالمان و اندیشمندآن است . تاریخ تحلیل وقایع، بیانگر چگونگی تغییر در اظهار نظرهای صرفاً متکی بر حدس و گمان تا به مباحث صرفاً فلسفی، پارادایمی و نهایتاً علمی است . هدف تمامی ارزیابی ها و تحلیل عالمان، توضیح دقیق واقعیت و دستیابی به چگونگی تغییر و تحولات درونی آن است . دقت در توضیح، بستگی به میزان انطباق استنتاج نظری با واقعیت پدیده ها دارد که از این امر در مباحث علمی تحت عنوان روائی 1 یاد می شود. به عبارت دیگر، روائی عبارت از این است که تا چه حد معرفت علمی به توضیح واقعیتی می پردازد که در نظر دارد آن را توضیح دهد. هویت معرفت علمی که متمایز از دیگر معرفت ها (فلسفی ، پارادایمی و...) است با پار ادایم 2 که زیر بنای فلسفی معرفت را در دو قسمت بسیار مهم هستی شناسی 3 و معرفت شناسی 4 تعریف می نماید، تعیین می گردد. پارادایم مجموعه گفتارهای منطقی است که در ارتباط بین ذهنی 5 اجتماعات اندیشمندان پذیرفته می شود و هدایتگر نظری تحقیقات به شمار می آید. پارادایم به عنوان الگوی منطقی در تحقیقات ضمن بیان پیش فرض های علم به ترسیم مسیر حرکت اندیشمند در چگونگی عبور از مسیر پژوهش و به کارگیری روش های علمی مناسب در طول تحقیق می پردازد. این مقاله سعی دارد تا پس از توضیحاتی پیرامون علم و معرفت علمی به بررسی معرفت های ( علمی مسلط علوم انسانی که متأثر از پارادایم های غالب (اثبات گرایی 6، تفسیری 7 و انتقادی 8 هستند، بپردازد . از طرف دیگر بررسی معرفت علمی مسلط علوم انسانی در ایران و چگونگی انطباق آن با واقعیت اجتماعی، مورد ارزیابی این مطالعه خواهد بود . از آنجایی که با معرفت علمی،نظا م اجتماعی از مسیر خاصی عبور می نماید که تنگناهای موجود در جامعه به خصوص در قسمت پژوهش به عنوان موانع اصلی به شمار می آیند، لذا بحث پیرامون معضلات پژوهش در ایران نیز مدنظر این مقاله قرار می گیرد.

ارزیابی نظری روائی معرفت علمی علوم انسانی در ایران Keywords:

ارزیابی نظری روائی معرفت علمی علوم انسانی در ایران authors

محمدتقی ایمان

دانشیار بخش علوم اجتماعی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
صدیق، عیسی.1351. تاریخ فرهنگ ایران تهران: دانشگاه تهران. ...
راسخ، شاپور.1350. تعلیم و تربیت در جهان امروز. چ3، تهران: ...
تهرانیان، مجید.1356.اندیشه دانشگاه: کندوکاوی در مسائل و آموزش عالی ایران. ...
فوضات، یحی.1355. نقش دانشگاه در توسعه ملی. تهران: دانشگاه بوعلی ...
راسخ، شاپور.350. تعلیم و تربیت در جهان امروز، چ3. تهران: ...
Boaily, K.D.(1982), Methods oScial Beseach. New York: Free Press. ...
Wells, A. (1978), Contemporary ScilogicaL Theocr, Santa Monica, Ca: Good ...
Neuman, W.L.(1991), Social Research Methods, London: Allyn & Bacon. ...
Max Weber. 1 9.Social Action. ...
Marshall, C. & Rossman, G.B. (1992), Designigg Qualitative Besearch, London. ...
Fay, B. (1987), Critical Social Scienc. Liberation & its Limits, ...
Zuriff, G.E. (1985), Behavioralis. A Conceptual Reconstructui. New York: Columbia ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی نظری روائی معرفت علمی علوم انسانی در ایران" توسط محمدتقی ایمان، دانشیار بخش علوم اجتماعی دانشگاه شیراز نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی کنگره ملی علوم انسانی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله علوم انسانی، پارادایم، نظریه روائی، اثبات گرایی، پارادایم تفسیری هستند. این مقاله در تاریخ 30 مرداد 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1480 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کسب معرفت از پدیده ها و رویدادهای انسانی و طبیعی به عنوان واقعیات مورد مطالعه، هدف بررسی عالمان و اندیشمندآن است . تاریخ تحلیل وقایع، بیانگر چگونگی تغییر در اظهار نظرهای صرفاً متکی بر حدس و گمان تا به مباحث صرفاً فلسفی، پارادایمی و نهایتاً علمی است . هدف تمامی ارزیابی ها و تحلیل عالمان، توضیح دقیق واقعیت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی نظری روائی معرفت علمی علوم انسانی در ایران با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.