اثر کشت مخلوط ردیفی گندم و کلزا بر کارآیی جذب و مصرف نور
Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,210
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SACP01_036
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389
Abstract:
بمنظور ارزیابی کارایی جذب و مصرف نور در کشت مخلوط ردیفی گندم و کلزا، آزمایشی در دو سال زراعی 88-87 و89-1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل چهار نوع کشت مخلوط ردیفی گندم و کلزا شامل یک ردیف گندم + یک ردیف کلزا ( 1:1 )، دو ردیف گندم + دو ردیف کلزا ( 2:2 )، سه ردیف گندم + سه ردیف کلزا ( 3:3 )، چهار ردیف گندم + چهار ردیف کلزا ( 4:4 ) و کشت خالص گندم و کلزا بود. نتایج نشان داد که اثر کشت مخلوط ردیفی بر راندمان مصرف تشعشع گندم و کلزا معنیدار بود. بیشترین کارایی مصرف تشعشع بر اساس عملکرد دانه گندم وکلزا در الگوی سه ردیف گندم و سه ردیف کلزا به ترتیب با 0/85 و0/60 گرم برمگاژول بدست آمد. بطور کلی افزایش شاخص سطح برگ و به تبع آن افزایش پوشش گیاهی در شرایط مخلوط در مقایسه با کشت خالص باعث افزایش جذب نور شد و در نتیجه منجر به بهبود نسبت برابری زمین برای تشعشع جذب شده گردید، بطوریکه بهترین نتایج در الگوی سه ردیف گندم+ سه ردیف کلزا مشاهده شد
Authors
علیرضا کوچکی
عضو هیات علمی،
سرور خرم دل
دانشجوی دکتری اکولوژی
فرنوش فلاح پور
دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :