بررسی میزان آگاهی و نگرش خانوارهای شهری قم جهت افزایش مشارکت در بازیافت از مبدا پسماندهای شهری در طرح بررسی الگوی بازیافت پسماندهای شهری قم

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 929

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH08_128

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1391

Abstract:

بازیافت مواد زائد به عنوان یک راه حل در کاهش حجم پسماندهای شهری و کاهش آلودگی های زیست محیطی مورد توجه قرار گرفته است عوامل متعددی در طراحی و تعیین استراتژی بازیافت دخالت دارند. شاید بتوان گفت که در بین عوامل موثر در بازیافت مواد زائد ، میزان مشارکت مردمی مهمترین نقش را داشته باشد. یک راه برای ایجاد علاقه مندی عمومی و افزایش مشارکت عمومی حمایت از برنامه های بازیافت ، بررسی آگاهی ، نگرش و عقاید عمومی به موضوعات بازیافت و دفع مواد زائد است . از اینرو لازم است که علاوه بر تدوین برنامه های منسجم بازیافت ار مبدا ، درخصوص پتانسیلهای بازیافت زائدات شهری قم ، رفتارهای اجتماعی ، ایده ها و میزان مشارکت مردمی در ارتباط با بازیافت مشخص گردیده که قطعا در دستیابی به اهداف بالا و بردن میزان کوفقیت در این گونه طرحها بالاترین نقش را دارد . نوع مطالعه صورت گرفته در این طرح : از نوع توصیفی - مقطعی و تحلیلی است. جامعه آماری این مطالعه را خانوارهای ساکن در مناطق 4 گانه شهری تشکیل داده و نمونه ها در4 خوشه صدتایی بصورت تصادفی از مناطق مختلف شهری انتخاب شده و سئوالات مربوط به آگاهی سنجی و نگرش خانوارها در قالب پرسشنامه به خانوارها ارائه می گردد . نتایج مطالعه نشان داد که 70/5% خانوارهای شهری از آاهی بالا و 29/5% آنها از آگاهی پایینی برخوردارند . همچنین در بخش تعیین نگرش خانوارها مشخص گردید که 69/8% خانوارها از نگرش قوی و 27% از نگرش ضعیفی برخوردارند . از نتایج دیگر این مطالعه این است که میزان آگاهی افراد با سن و میزان تحصیلات آنها ارتباط معنی داری نشان داد اما مشخص گردید که نگرش افراد متغییرهای سن و میزان تحصیلات آنها ارتباطی ندارد . همچنین بین جنسیت افراد و آگاهی و نگرش آنها ارتباط معنی دار مشاهده نگردید . براساس نظر خانوارها در خصوص استقرار نقاط بازیافت و یا نصب کانتینر در سطح شهر ، مناطق ویژه مرکزی تحت عنوان ایستگاه بازیافت در مناطق را پیشنهاد نمودند و در خصوص بررسی عوامل موثر در افزایش انگیزه مشارکت شهروندان در بازیافت ، مسائل اقتصادی بازیافت و نزدیکی مراکز بازیافت با محل سکونت شهروندان مهمترین عامل تشخیص داده شد.آگاهی و نگرش بالای شهروندان قم در خصوص بازیافت پسماندهای شهری می تواند به عنوان یک موثر در موفقیت برنامه های بازیافت از مبدا در این شهر باشد . همچنین فاکتور آموزش بخصوص در سطوح پایین آموزشی تکمیل کننده فرایند آگاهی و اطلاع رسانی شهروندان می باشد . تعیین نقاطی به عنوان ایستگاه بازیافت در مناطق شهری و نصب کانتینرهای بازیافت با فواصل و موقعیتهای مناسب و ظاهر مطلاوب می تواند که مشارکت حداکثری مردم را در پی داشته باشد.

Authors

یدالله غفوری

کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت استان قم

یاسر تبرائی

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت قم

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ابراهیمی، احمد . نقش مشارکت مردمی در باریافت مواد زائد ...
  • S.K Garg 22 Environmenta Engineering - Disposal of solid wastes ...
  • HERBERT.F .Lund _ RECYCLING HAND BOOK " The MCGRAW- Hill(2000) ...
  • Tchobanoglous .George 2 Integrated solid waste management" _ Mc-Graw Hil ...
  • Diaz.Luis 2 Composting and Recycling MSW _ Lewis publisher(1 993) ...
  • Reduce, Reuse, recycle Handbook, Environmenta service Department, Ottawa Carleton(1991) ...
  • Tom Kerr" Developing Land fill Gas Projects" .journal of World ...
  • Gh.Omrani " A Survey on PET (Poly ethylene Therphtalate) Recycling ...
  • نمایش کامل مراجع