سنتز نانو جاذب SBA-۱۵ اصلاح شده جهت استخراج، پیش تغلیظ و اندازه گیری مقادیر ناچیز رنگ خوراکی سان ست یلو در افشانه زعفران

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 49

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCHRA03_085

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1401

Abstract:

کار حاضر استفاده از نانو کامپوزیت اصلاح شده با سورفاکتانت کاتیونی CTAB ، برای حذف رنگ خوراکی سان ست یلو از نمونه افشانه زعفران است. در ابتدا نانو ذرات SBA-۱۵ درمقیاس نانو سنتز شدند. پس از افزایش سورفاکتانت به نانو ذرات و اصلاح سطح آن ها، نانو ذرات اصلاح شده را به محلول رنگ که در pH مشخصی تنظیم شده بود، افزوده شد. پس از به تعادل رسیدن فرایند جذب سطحی رنگ و جدا کردن نانو ذرات از محلول به وسیله سانتریفیوژ، رنگ جذب سطحی شده توسط حلال اتانول واجذب شد. جذب محلول بازیابی شده توسط دستگاه اسپکتروفوتومتر مرئی/ فرابنفش اندازه گیری شد. پارامترهای موثر بر جذب مثل pH، مقدار جاذب، مقدار سورفاکتانت، قدرت یونی محلول، دما، زمان، نوع وحجم حلال شویشی و حجم نمونه مورد بررسی قرار گرفتند و بهینه شدند. فاکتور تغلیظ برای حجم ۱۰۰ میلی لیتر نمونه ۲۰ بدست آمد. حد تشخیص این روش ۱۳/۴ μgL ۱ و انحراف استاندارد نسبی با ۷ بار اندازه گیری تکراری %۱/۸ بدست آمد. روش پیشنهادی برای اندازه گیری رنگ خوراکی در سطح ناچیز در نمونه افشانه زعفران با نتایج رضایت بخش مورد استفاده قرار گرفت. همچنین با مطالعه واجذب مشخص شد که با استفاده ازحلال اتانول می توان نانو ذرات را بازیابی کرد و حداقل برای ۱۲ بار متوالی مورد استفاده قرار داد.

Keywords:

نانو کامپوزیت , رنگ خوراکی , پبش تغلیظ و استخراج

Authors

شهره خیری

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائم شهر، گروه شیمی، قائم شهر، ایران

علی میرابی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائم شهر، گروه شیمی، قائم شهر، ایران