بررسی روشهای خوشهسازی در تعیین الکتروفاسیسها و نیز میکروفاسیس های مخزنی و با استفاده از اطلاعات پتروفیزیکی و پتروگرافی در سازند آسماری در یکی از میادین نفتی خلیج فارس

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 831

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

GSI31_369

تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1391

Abstract:

هدف اصلی مطالعه بررسی روشهای مختلف خوشهسازی و نیز شبکه عصبی مصنوعی با استفاده از مطالعات پتروگرافی، جهت تعیین الکتروفاسیسهای مخزنی در چاههای میدان مورد مطالعه میباشد. با استفاده از نرم افزار ژئولاگ روشهای مختلف AHC ،MRGC و SOM در چاههای دارای مغزه و فاقد مغزه مورد مطالعه قرار گرفت. روش MRGC به عنوان برترین روش خوشهسازی در تعیین الکتروفاسیس های مخزنی معرفی گردید. پس از آن با استفاده از روش هوشمند شبکه عصبی، به منظور تکمیل نقص در اطلاعات اولیه الکتروفاسیسهای مخزنی در چاه های میدان تخمین زده شد. بدین ترتیب در چاه شماره B4 9 الکتروفاسیس و در چاههای (B1,B2,B3 ) 8 الکتروفاسیس تعیین گردید. بر اساس مطالعات پتروگرافی در بخش کربناته آسماری مشخص شد که این بخش شامل 8 میکروفاسیس و همچنین ٨ زون می باشد. در ممبر کربناته آسماری به ترتیب زون ۴ با 20% تخلخل و 16متر ضخامت، زون ۶ با 18% تخلخل و ٢٣ متر ضخامت و زون ۵ با 14% تخلخل و ١۶ متر ضخامت دارای کیفیت مخزنی بالاتری نسبت به سایر زونها میباشند که با الگوی رخسارههای رسوبی حاصل از مطالعات پتروگرافی و رخسارههای الکتریکی حاصل از مطالعات پتروفیزیکی از لحاظ عمق ، کیفیت مخزنی مطالبقت دارند. همچنین در این مطالعه مشخص گردید که انحلال و شکستگی و بطور غالب دولومیتی شدن به عنوان فرایندهای دیاژنزی نقش اساسی در تعیین خواص مخزنی این سازند ایفا میکند که نتیجه آن تخلخل مؤثر به صورت میانگین بین ١ تا 25% از نوع بین دانه ای است. نتایج نشان میدهد با تلفیق مطالعات پتروگرافی و روشهای خوشهسازی توام با شبکههای عصبی مصنوعی به بهترین شکل قادر به تعیین و تخمین الکتروفاسیسهای مخزنی در چاههای فاقد مغزه خواهیم بود.

Authors

محبوبه سروش نیا

دانشجوی کارشناس ارشد زمین شناسی نفت از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران

علی کدخدایی

دکتری زمین شناسی نفت از دانشگاه تهران، عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز

بیژن نوری

کارشناس ارشد زمین شناسی نفت ، شرکت نفت فلات قاره ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ; _ _ _ _ _ _ صنعتی امیر کبیر.1381 ...
  • دکتر علی کدخدائی"شناسا یی گروه های سنگی و ارزیابی کیفیت ...
  • وحید توکلی، عبدالحسین امینی، حق پرست قدرت اله "کاربرد آنالیز ...
  • _ محمدرضا رضائی و هنرمند "بررسی ویژگی های مخزنی سنگ ...
  • Shin-ju spring, tx (us); philippe j. y. m rabiller, lescar ...
  • Sepehr, M., and Cosgrove, J.W., 2004, "Structural framework of the ...
  • IOOC (Iranian Offshore Ol Co.), 2006, "Bahregansar Geoscience Study", By ...
  • Al-Hosseini, M.I., 2000, "Origin of the Arabian plate structures, Amar ...
  • TEC (Tehran Energy Co.), 2001, "Bahregansar field study report". By ...
  • نمایش کامل مراجع