مقایسه تطبیقی میزان درجه توسعه یافتگی روستاهای کوهپایه ای و جلگه ای استان خوزستان با استفاده از تکنیک تاکسونومی (مطالعه موردی : روستاهای شهرستانهای باغملکو شوشتر)

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,064

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

GEHSD01_141

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1392

Abstract:

در این پژوهش با استفاده از روش تاکسونومی عددی درجه توسعه یافتگی ( برخورداری ) مناطق روستایی جلگه ای و کوهپایه ای استانخوزستان مقایسه و تطبیق گردیده که شهرستان باغملک با 255 روستای دارای سکنه نمایانگر مناطق روستایی کوهپایه ای و شهرستانشوشتر با 199 روستای دارای سکنه نمایانگر مناطق روستایی جلگه ای در نظر گرفته شده است .32 شاخص آموزشی ، بهداشتی ، زیر بنایی و ارتباطی ، اداری و تأسیسات برای این مطالعه در نظر گرفته شده است . که ابتدا بطورمختصر یک مطالعه محیطی و انسانی از مناطق فوق ارائه گردیده است سپس شاخصهای مورد مطالعه در هر شهرستان مورد بررسی قرارگرفته است. هر کدام از این شهرستان های دارای 7 دهستان بوده که به لحاظ جلوگیری از اطاله کلام از هر شهرستان 5 دهستان بعنوان نمونه مورد مطالعه در نظر گرفته شده که سعی بر این بوده که هر کدام از این دهستانها کاملاً گویای ویژگی مورد نظر پژوهش یعنی کوهستانی وجلگه ای بودن، بوده و دهستانهای شهرستانهای باغملک عمدتاً کوهستانی و کوهپایه ای بوده و دهستانهای شهرستان شوشتر نیز اغلبجلگه ای و دردشت واقع شده اند . پس از انتخاب شاخص ها و جمع آوری داده ها شاخص های مختلف در مناطق روستایی بر اساس روشتاکسونومی عددی و تشکیل ماتریس داده ها ، تشکیل ماتریس استاندارد داده ها و میانگین واریانس هر ستون و رتبه بندی و مقایسهدهستانهای این دو شهرستان مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند. و در نهایت بر اساس تجزیه و تحلیل بعمل آمده نتیجه گیری می شود و بامقایسه تطبیقی نتایج بدست آمده میزان درجه توسعه یافتگی و برخورداری و محرومیت مناطق جلگه ای و کوهپایه ای را مشخص نمودو مقیاسی مناسب جهت استفاده در برنامه ریزی اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی را بدست آورد .

Authors

منوچهر جوانمردی

استاد یار و عضو هئیت علمی گروه جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

آزاده امیری چولاندیمی

استاد یار و عضو هئیت علمی گروه جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

سحر افروزه

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • سازمان هواشناسی استان خوزستان، گزارشهای سالانه هواشناسی ...
  • - مرکز آمار ایران، نتایج سرشماری سال 1385 ...
  • آسایش، حسین، 1383 روشهای برنامه ریزی ناحیه ای (مدلها و ...
  • زیاری، کرامت الله، 1378 _ اصول و روشهای برنامه ریزی ...
  • نمایش کامل مراجع