سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی شرایط اقلیمی بجنورد جهت طراحی بهینه ساختمان اداری

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,928

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CBOEC02_150

Index date: 8 October 2013

بررسی شرایط اقلیمی بجنورد جهت طراحی بهینه ساختمان اداری abstract

این مطالعه با هدف توسعه پایدار به منظور محقق نمودن همسان سازی در ساختارهای ساخت و ساز متناسب باشرایط اقلیم و جغرافیایی منطقه و کاهش مصرف انرژی و آلاینده های صوتی محیطی انجام گرفته است. در ابتدابا توجه به اهمیت برخی از پارامترهای هواشناسی نظیر دما، باد و رطوبت، با استفاده از شاخص دمای موثر، شرایطآب و هوایی شهر بجنورد بررسی گردیده است. سپس با استفاده از نتایج بدست آمده طراحی اقلیمی انجام گرفتهاست. محاسبات نشان می دهند که در تمام ماهها به جز خرداد و تیر و مرداد شاخص در شرایط عدم آسایش بودهو هوای سرد و خنکی بر شهر حاکم است. لذا نحوه طراحی ساختمان طوری انجام گرفته است که بیشتریناستفاده را از تابش نور خورشید داشته و از وزش باد حدالامکان در امان باشد تا در بهینه سازی مصرف انرژیبیشترین بهره وری ایجاد گردد. برای استفاده بهینه از نور خورشید، ساختمان که در راستای شرقی- غربی کشیدهشده است به سمت جنوب شرق چرخیده است که باعث می شود نور مطلوبی برای زمستانهای سرد این منطقهوجود داشته باشد که در تابستان با پوشش گیاهی و درختکاری از شدت این نور که سبب گرم شدن محیط میشود کاسته می گردد. همچنین وضعیت آلودگی صوتی محیط اطراف نیز در نظر گرفته شده است. برای کاهشآلودگی صوتی و کم نمودن تبادل انرژی با محیط بیرون، ضمن در نظر گرفتن اندازه پنجره متناسب با جهتآلودگی صوتی می توان از پنجره های دوجداره نیز استفاده نمود. بنابراین شایسته است طراحان، معماران،شهرسازان و برنامه ریزان شهری با توجه به موقعیت جغرافیای شهر مورد نظرشان شرایط اقلیمی را در نظر بگیرندو بر اساس آن پروژه های ساختمانی را طراحی نمایند تا ضمن بهینه سازی مصرف انرژی شرایط آسایش بیشتریرا فراهم نمایند.

بررسی شرایط اقلیمی بجنورد جهت طراحی بهینه ساختمان اداری Keywords:

اقلیم , شاخص آسایش , دمای موثر - بهینه سازی مصرف انرژی- طراحی اقلیمی

بررسی شرایط اقلیمی بجنورد جهت طراحی بهینه ساختمان اداری authors

علی الهی گل

کارشناس اداره کل هواشناسی خراسان شمالی

علیرضا نقی پوران

کارشناس اداره کل هواشناسی خراسان شمالی

منا کاظمی

کارشناس اداره کل هواشناسی خراسان شمالی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
جودت، محمد رضا(1380). معماری پایدار، فصلنامه معماری ایران، شماره .5 ...
قبادیان، (1379)، بررسی اقلیمی ابنیه سنتی، تهران، انتشارت دانشگاه تهران، ...
طاووسی، تقی، عطایی، هوشمند و کاظمی، آزیتا (1387). اقلیم و ...
خلیلی، ع.1383. تدوین یک سامانه جدید پهنه بندی اقلیمی از ...
دهقانی، م.1384. انرژی در ساختمان. مجله مسکن و انقلاب اسلامی، ...
صفارهع، حبیبی، ش. 384 1. دستورالعمل بهینه سازی مصرف انرژی ...
فرجی، ع.، زاهدی، .، رسولی، ع.1387. پهنه بندی درجه-روزهای نیاز ...
کسمایی، مرتضی (1378). اقلیم و معماری، انتشارات بازتاب، چاپ اول. ...
علیجانی، بهلول (1373). نگرشی نو در کاربرد آب و هواشناسی ...
عساکره، حسین و سعید موحدی (1376). تعیین دمای موثر جهت ...
لایقی، بهزاد (1382) بررسی نحوه تاثیر عناصر اقلیمی بر صنعت ...
لشگری، حسن (1383). جهت مناسب ساختمان در استان آذربایجان غربی، ...
شرکت مهندسی مشاور سرو آب ...
4-Taylor, L1 981 .Population- weighted Heating D-D for Canada _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی شرایط اقلیمی بجنورد جهت طراحی بهینه ساختمان اداری" توسط علی الهی گل، کارشناس اداره کل هواشناسی خراسان شمالی؛ علیرضا نقی پوران، کارشناس اداره کل هواشناسی خراسان شمالی؛ منا کاظمی، کارشناس اداره کل هواشناسی خراسان شمالی نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اقلیم – شاخص آسایش – دمای موثر - بهینه سازی مصرف انرژی- طراحی اقلیمی هستند. این مقاله در تاریخ 16 مهر 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2928 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که این مطالعه با هدف توسعه پایدار به منظور محقق نمودن همسان سازی در ساختارهای ساخت و ساز متناسب باشرایط اقلیم و جغرافیایی منطقه و کاهش مصرف انرژی و آلاینده های صوتی محیطی انجام گرفته است. در ابتدابا توجه به اهمیت برخی از پارامترهای هواشناسی نظیر دما، باد و رطوبت، با استفاده از شاخص دمای موثر، شرایطآب و هوایی شهر بجنورد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی شرایط اقلیمی بجنورد جهت طراحی بهینه ساختمان اداری با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.