مطالعه همراهی دو پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی(rs165688 (rs4680 و rs165599 ژن COMT با اختلال اسکیزوفرنیا (SCZ) در جنوب غربی ایران

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 703

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS12_0708

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392

Abstract:

اسکیزوفرنیا یک اختلال مزمن و ناتوان کننده روانی است که حدود یک درصد جمعیت انسانی به آن مبتلا هستند. این بیماری نشانگان متنوع و در عین حال تخریب کننده ای دارد که تفکر، ادراک، هیجان، حرکت و رفتار را تحت تأثیر قرار می دهد. شواهد بسیاری، ژن COMT را به عنوان یکی از مهمترین ژنهای اندید برای اسکیزوفرنیا معرفی کرده اند. یکی از این شواهد نقش ژن COMT در متابولیسم نوروترانسمیترهای اتکول آمینی است و دیگری میکرودلیشن موجود در ناحیه 22Q11 است که ژن COMT در آن قرار دارد و منجر به سندروم VCFS می شود. VCFS سندرومی است که با ریسک بالایی از اختلالات روانی بویژه اسکیزوفرنیا در ارتباط است. در مطالعه مورد شاهدی حاضر احتمال همراهی بین اختلال اسکیزوفرنیا با دو پلی م ورفیسم تک نوکلئوتیدی (rs4680)، rs165688 و rs165599 در جمعیت جنوب غرب ایران مورد بررسی قرار گرفت. طبق معیارهای DSM-IV-TR تعداد 100 فرد مبتلا به اختلال اسکیزوفرنیا و با استفاده از پرسش نامه GHQ نیز 127 فرد سالم به عنوان کنترل انتخاب شدند. نمونه ها از نظر جنسیت و قومیت همسان سازی شدند. فراوانی پلی مورفیسم ها با استفاده از روش PCR-RFLP مورد بررسی قرار گرفتند. سپس داده های با استفاده از آمون های رگرسیون لرجستیک و کای اسکوثر منتل – هنزل آنالیز شدند. مطابق با آنالیز داده های ارتباط معنی داری بین هر دو SNP با اخلال اسکیزوفرنیا مشاهده شد.

Authors

پری سیما بهبهانی

دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم ، گروه ژنتیک

رضا کاظمی نژاد

دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم ، گروه ژنتیک

نیلوفر خواجه الدین

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گروه روانپزشکی

علی محمد فروغمند

دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم ، گروه ژنتیک

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • : 1. Basco, Monica Ramirez, The Bipolar Workbook: Tools for ...
  • : 3. Kaplan H.I., Sadock B.S. Synopsis of psychiatry.9th ed, ...
  • : 4. Abdolmaleky, H.M., Thiagalingam, S., Wilcox, M. (2005) Genetics ...
  • hifman S, Bronstein M, Sternfeld M, Pis ante-Shalom A, Lev-Lehma ...
  • _ 7. Bray NJ, Buckland PR, Williams NM, Williams HJ, ...
  • : 8. De Frias, C.M., Annerbrink, K., Westberg, L, Eriksson, ...
  • نمایش کامل مراجع