سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر محلول پاشی سطوح مختلف اسید بوریک در مرحله گلدهی بر درصد تشکیل میوهارقام مختلف انگور (Vitis vinifera L.)

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,352

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCSSA01_033

Index date: 11 February 2014

اثر محلول پاشی سطوح مختلف اسید بوریک در مرحله گلدهی بر درصد تشکیل میوهارقام مختلف انگور (Vitis vinifera L.) abstract

انگور (Vitis vinifera L.) یکی از مهمترین محصولات باغی در دنیا و ایران به شمار می رود و تمام ارقام تجاری موجود در ایران از این گونه می باشد. استفاده از برنامه های تغدیه ای مناسب در تاکستان ها، مصرف بهینه کودها و سموم دارای حداقل اثر سوء زیست محیطی از جمله روش های مناسب افزایش تولید انگور در واحد سطح می باشند. بر از مهمترین عناصر مورد نیاز برای رشد و نمو تخمک و افزایش درصد تشکیل میوه در انگور است. این آزمایش در شرایط مزرعه و در قالب طرح فاکتوریل 3 عامله بر پایه طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار شامل رقم (عسکری، سفیدالی و رازقی)، محلول پاشی اسید بوریک (صفر، 1500 میلیگرم در لیتر و 3000 میلیگرم در لیتر ) و زمان (روز اول تا نهم) پس از باز شدن 50 درصد گلها انجام شد. برخی از صفات مربوط به زمان گلدهی، گرده افشانی و درصد تشکیل میوه پس از گرده افشانی انگور اندازه گیری شدند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بین ارقام عسکری ، سفیدالی ، رازقی ، سه سطح مختلف اسید بوریک، 9 زمان مختلف اندازه گیری صفات و همچنین اثرات متقابل آنها در تمام یا برخی از صفات باردهی تفاوت معنی داری در سطح یک تا پنج درصد وجود داشت. همچنین نتایج مربوط به صفات تعداد کل گلها، میزان ریزش گلها، تعداد گلها بعد از ریزش و درصد تشکیل میوه نشان داد که از نظر زمانهای مختلف ارزیابی، اثر متقابل زمان و رقم، زمان و سطوح مختلف اسید بوریک اختلاف معنی داری وجود نداشت. از بین سه رقم بررسی شده، رقم عسگری صفات تازه خوری و کیفیت بهتری نسبت به دو رقم سفیدالی و رازقی داشت. از نظر درصد تشکیل میوه رقم رازقی با 74/58% تشکیل میوه اولیه برتر از رقم عسگری 68/57% و رقم سفیدالی 61/24% بود. اسید بوریک با غلظت 3000 میلی گرم در لیتر به ترتیب بیشترین تعداد کل گلها بعد از ریزش 165/43 گل حداکثر تعداد گلهای باز شده 140/72 گل بالاترین درصد تشکیل میوه 77/60 % و کمترین میزان ریزش گل 51/85 گل را نسبت به شاهد و 1500 میلی گرم در لیتر را دارا بود. اثر متقابل ارقام با سطح 0 میلی گرم در لیتر (شاهد) اسید بوریک کمترین درصد تشکیل میوه را داشتند. از طرفی اثر متقابل ارقام با سطح 3000 میلی گرم در لیتر اسید بوریک بیشترین میزان درصد تشکیل میوه را در هر سه رقم نشان داد. همچنین اثر متقابل رقم رازقی و اسید بوریک در سطح 3000 میلی گرم در لیتر بالاترین میزان درصد تشکیل میوه 83/99% را نسبت به ارقام و سطوح دیگر اسید بوریک دیگر نشان دادند. با توجه به نتایج بدست آمده در این پژوهش و همچنین با در نظر گرفتن سایر صفات مهم و شرایط آزمایش، کاربرد کود اسید بوریک با غلظت و زمان مناسب در ارقام برتر، به دلیل اثر مثبت آن روی افزایش میزان تشکیل میوه و بالا بردن میزان عملکرد و همچنین نیاز بالای انگور به آن، پیشنهاد می گردد.

اثر محلول پاشی سطوح مختلف اسید بوریک در مرحله گلدهی بر درصد تشکیل میوهارقام مختلف انگور (Vitis vinifera L.) Keywords:

اثر محلول پاشی سطوح مختلف اسید بوریک در مرحله گلدهی بر درصد تشکیل میوهارقام مختلف انگور (Vitis vinifera L.) authors

موسی رسولی

استادیار گروه مهندسی فضای سبز دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر

و اله داد سلیم پور

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی کاشمر، واحد خراسان رضوی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ د.، بابالار، م. 1380. اثیر عنصر بر بر گرده ...
Aganes, M., S. Nyomora and P.H. Brown. 1997. Fall foliar ...
Emershad, R. L. AND D. W. Ramming 1984. In ovulo ...
Food and Agriculture Organization. (2000). FAOST AT. Retrieved September 12, ...
Keller, M. (2010). The science of grapevines: anatomy and physiology. ...
May, P. (2004). Flowering and fruitset in grapevines. Lythrum press. ...
Lanauskas, J., Uselis, N., Valiuskaite, A., Viskelis, P., (2006). Effect ...
Moor, U., Poldma, P., Tonutare, T., Karp, K., Poldma, P., ...
Mullins, M. G., A. Bouquet and L.E. Williams. 1992. Biology ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر محلول پاشی سطوح مختلف اسید بوریک در مرحله گلدهی بر درصد تشکیل میوهارقام مختلف انگور (Vitis vinifera L.)" توسط موسی رسولی، استادیار گروه مهندسی فضای سبز دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر؛ و اله داد سلیم پور، عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی کاشمر، واحد خراسان رضوی نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی خاک، کشاورزی پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله انگور ، محلول پاشی، اسید بوریک، گلدهی، باروری، درصد تشکیل میوه هستند. این مقاله در تاریخ 22 بهمن 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3352 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که انگور (Vitis vinifera L.) یکی از مهمترین محصولات باغی در دنیا و ایران به شمار می رود و تمام ارقام تجاری موجود در ایران از این گونه می باشد. استفاده از برنامه های تغدیه ای مناسب در تاکستان ها، مصرف بهینه کودها و سموم دارای حداقل اثر سوء زیست محیطی از جمله روش های مناسب افزایش تولید انگور در واحد ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زنان و زایمان طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله اثر محلول پاشی سطوح مختلف اسید بوریک در مرحله گلدهی بر درصد تشکیل میوهارقام مختلف انگور (Vitis vinifera L.) با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.