سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل شدت و تداوم طوفان های گرد و غبار در استان خوزستان

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,080

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ISADMC03_005

Index date: 14 March 2014

تحلیل شدت و تداوم طوفان های گرد و غبار در استان خوزستان abstract

یکی از بلایای طبیعی که استان خوزستان را به دلیل موقعیت جغرافیایی و همجواری آن با پهنه­های بزرگی از مناطق بیابانی تحت تأثیر قرار می­دهد، رخداد نامطلوب طوفان­های گرد و غباری است. رخداد طوفان­های گرد و غباری در این منطقه، هر ساله مسبب زیان­های فراوانی از جمله ایجاد اخلال در سیستم ارتباطی، صنایع و کارخانه­ها، آلودگی هوا و بیمارهای تنفسی و عفونی و بسیاری اثرات نامطلوب دیگر می­شود. هدف اصلی این پژوهش تحلیل شدت و تداوم طوفان­های گرد و غباری در استان خوزستان می­باشد. در پژوهش حاضر از داده­های ساعتی با کد 06 برای یک دوره­ی 9 ساله (2008-2000) برای 12 ایستگاه واقع در سرزمین مورد پژوهش استفاده شده است. ابتدا آنالیزهای آماری با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Excel انجام شد و در نهایت داده­ها بر اساس دو عامل کاهش دید و تداوم تقسیم شدند و خط روند طوفان­ها بر اساس این دو عامل ترسیم شد. نتایج حاصل از پراکنش زمانی و مکانی گرد و غبار نشان می­دهد که در طی دوره­ی آماری مورد مطالعه، این رخداد روند افزایشی داشته است به­طوری که مدت زمان تداوم گاهی تا یک ماه هم رسیده و کاهش دید به­خصوص در سال های پایانی به زیر 100 متر رسیده است. شروع طوفان شدید اکثرا در ساعت 03 به وقت گرینویچ می­باشد. میانگین ماهانه نشان­گر آن است که ماه جولای دارای بیش­ترین و ماه دسامبر دارای کم­ترین مقادیر طوفان­های گرد و غبار هستند. ایستگاه دزفول دارای بیشترین فراوانی (آلوده­ترین) و ایستگاه ایذه دارای کم­ترین فروانی (پاک­ترین) رخداد گرد و غبار می­باشند. نتایج همچنین نشان می­دهند که هر چه از سمت شمال غرب به سمت جنوب شرق برویم از شدت و مدت زمان تداوم طوفان­های گرد و غباری کاسته می­شود و مسیر حرکت طوفان­ها در راستای شیب زمین در منطقه می­باشد.

تحلیل شدت و تداوم طوفان های گرد و غبار در استان خوزستان Keywords:

آنالیز آماری , خوزستان , طوفان­های گرد و غباری , شدت و تداوم

تحلیل شدت و تداوم طوفان های گرد و غبار در استان خوزستان authors

یوری پترویچ پرویدنتسف

مدیر گروه هواشناسی و کلیماتولوژی دانشگاه فدرال کازان، روسیه

رحمان زندی

دانشجوی دکتری رشته GIS & RS دانشگاه فدرال کازان، روسیه

محمد قربانی

کارشناس ارشد برنامه­ریزی شهری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حزندی، رو.، کریمی. م.(1391)، عوامل موثر بر ایجاد طوفان های ...
-مفیدی، ع و جعفری س (1390)، بررسی نقش گردش منطقه ...
26 دی ماه 1392- یزد، دانشگاه یزد ...
-Crook J., (2009), Climate Analysis and Long Range Forecasting of ...
-Engelstaedter S., (2001), Dust storm frequencies and their relationships to ...
-Zandi, R & perevedentsev, Y.P (2013), Statistical analysis of dust ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل شدت و تداوم طوفان های گرد و غبار در استان خوزستان" توسط یوری پترویچ پرویدنتسف، مدیر گروه هواشناسی و کلیماتولوژی دانشگاه فدرال کازان، روسیه؛ رحمان زندی، دانشجوی دکتری رشته GIS & RS دانشگاه فدرال کازان، روسیه؛ محمد قربانی، کارشناس ارشد برنامه­ریزی شهری نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی فرسایش بادی و طوفان های گردو غبار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آنالیز آماری؛ خوزستان؛ طوفان­های گرد و غباری؛ شدت و تداوم هستند. این مقاله در تاریخ 23 اسفند 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1080 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از بلایای طبیعی که استان خوزستان را به دلیل موقعیت جغرافیایی و همجواری آن با پهنه­های بزرگی از مناطق بیابانی تحت تأثیر قرار می­دهد، رخداد نامطلوب طوفان­های گرد و غباری است. رخداد طوفان­های گرد و غباری در این منطقه، هر ساله مسبب زیان­های فراوانی از جمله ایجاد اخلال در سیستم ارتباطی، صنایع و کارخانه­ها، آلودگی هوا و بیمارهای تنفسی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی طوفان طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل شدت و تداوم طوفان های گرد و غبار در استان خوزستان با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.