سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل منطقه ای توسعه و توسعه یافتگی در ایران با استفاده از شاخص ناموزون موریس

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,138

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCGLP01_056

Index date: 13 April 2014

تحلیل منطقه ای توسعه و توسعه یافتگی در ایران با استفاده از شاخص ناموزون موریس abstract

نخستین قدم در برنامه ریزی توسعه منطقه ای، شناسایی وضع موجود آن مناطق می باشد که این شناسایی مستلزم تجزیه و تحلیل بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن م یباشد. برای تخصیص اعتبارات و منابع میان مناطق مختلف، شناسایی جایگاه آن منطقه در بخش مربوطه و رتبه بندی سطوح برخورداری از مواهب توسعه ضروری است. جهت رتبه بندی بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روشهای متفاوتی وجود دارد که الزاماً جوابهای یکسانی در پی ندارد. در میان این روش ها، روش موریس یا شاخص توسعه انسانی که توسط سازمان ملل انتخاب شد، قابلیت تطبیق در هر کشوری به منظور سنجش درجه توسعه مناطق آنرا دارا می باشد. این مقاله بر آن است که با استفاده از مدلها و تحلیل های برنامه ریزی یک رابطه منطقی بین مناطق کشور برقرار نماید تا سطوح توسعه یافتگی یا عدم توسعه یافتگی را مشخص نماید. . برای نیل به این هدف، در سنجش و تعیین درجه توسعه یافتگی متغیرهای زیادی در بخشهای مختلف مطالعاتی در زمینه های نیروی انسانی و اشتغال، فرهنگ و ارتباطات، و ... طبقه بندی شده و ضریب تو سعه یافتگی هر منطقه در بخشهای مربوطه تعیین گردیده است . سپس میزان همبستگی میان سطح توسعه یافتگی در هر کدام از بخش ها مورد بررسی قرار گرفت و درنهایت با در نظر گرفتن جایگاه مناطق مختلف از نظر میزان توسعه یافتگی، راهبردهای بخشی و ترکیبی را جهت رسیدن به توسعه ارایه نموده است.

تحلیل منطقه ای توسعه و توسعه یافتگی در ایران با استفاده از شاخص ناموزون موریس Keywords:

تحلیل منطقه ای توسعه و توسعه یافتگی در ایران با استفاده از شاخص ناموزون موریس authors

کیومرث حبیبی

عضو هیئت علمی مهندسی شهرسازی دانشگاه کردستان

صادق لطفی

عضو هیئت علمی مهندسی شهرسازی دانشگاه مازندران

محمد جواد کوهساری

دانشجوی فوق لیسانس شهرسازی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- حقی، محمد علی .(1370)، شاخص های کالبدی و طرح ...
- رمضانی، محمدابراهیم: 1376، سنجش توسعه شمال خراسان بر پایه ...
- زارع، جمال . ساماندهی .(1376)، فضایی روستاها با ارائه ...
- قرخلو، مهدی وکیومرث حبیبی .(1383)، تحلیل مقایسه‌ای سطح توسعه ...
- متوسلی، محمود.(1380)، الگوسازی تفاوتهای منطقه‌ای از دیدگاه توسعه منطقه‌ای ...
- محمودی، وحید و فیض پور، محمد علی .(1376)، سنجش ...
- Chadwick .g, 1978, a system view of planning oxford, ...
- Oppenheim , N.1980. Applied Models in urban and regional ...
- Peet, R.1999. Theories of development, Gulford press, New York, ...
- Rolen Mats Ed 1995. Urban Policies for an Environment ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل منطقه ای توسعه و توسعه یافتگی در ایران با استفاده از شاخص ناموزون موریس" توسط کیومرث حبیبی، عضو هیئت علمی مهندسی شهرسازی دانشگاه کردستان؛ صادق لطفی، عضو هیئت علمی مهندسی شهرسازی دانشگاه مازندران؛ محمد جواد کوهساری، دانشجوی فوق لیسانس شهرسازی دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی جغرافیا و آمایش سرزمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توسعه، مناطق، شاخص ناموزون موریس، سطح بندی، همبستگی هستند. این مقاله در تاریخ 24 فروردین 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1138 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نخستین قدم در برنامه ریزی توسعه منطقه ای، شناسایی وضع موجود آن مناطق می باشد که این شناسایی مستلزم تجزیه و تحلیل بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن م یباشد. برای تخصیص اعتبارات و منابع میان مناطق مختلف، شناسایی جایگاه آن منطقه در بخش مربوطه و رتبه بندی سطوح برخورداری از مواهب توسعه ضروری است. جهت رتبه بندی بخشهای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل منطقه ای توسعه و توسعه یافتگی در ایران با استفاده از شاخص ناموزون موریس با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.