بررسی اثراتشوری آب آبیاری بر رشد و ترکیب شیمیایی پنج رقم گوجه فرنگی

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,089

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_517

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

گوجه فرنگی از مهمترین محصولات زراعی استان بوشهر محسوب میشود که به لحاظ تولید خارج از فصل آن از اهمیت اقتصادی ویژه ای برخوردار است . رشد بی رویه جمعیت و روند افزایشی شور شدن منابع خاک و آب بخصوص در مناطق تحت کشت این گیاه در استان بوشهر مقابله با شوری و حداکثر بهره برداری از این منابع را می طلبد . روشهای متفاوتی جهت مقابله با شوری پیشنهاد شده است که شاید مهمترین آنها استفاده از ارقام و گونه های مقاوم به شوری باشد . کاهش رشد گیاه تحت تاثیر املاح توسط محقیقن متعددی گزارش شده است تال مشاهده نمود که با افزایش شوری در محلول غذائی رشد گوجه فرنگی کاهش می یابدبر اساس این گزارش وزن خشک هر نوع گیاه با افزایش شوری کاهش یافته است و این کاهش در پلی پلوئیدها نسبت به دیپلوئیدها کمتر است . همچنین افزایش غلظت کلرو سدیم و کاهش غلظت کلسیم، منیزیم، پتاسیم با افزایش شوری در اندامهای هوایی گوجه فرنگی گزارش شده است قلی پور با مقایسه واکنش های ارقام مختلف نخود به شوری گزارش نمود که هرچند با افزایش شوری وزن خشک کاهش یافت اما میزان این کاهش در ارقام مختلف متفاوت بوده است . میر طالبی نیز با مطالعه اثر شوری بر چند رقم جالیز نشان داد که افزایش شوری موجب کاهش میانگین وزن خشک اندام هوائی هر سه رقم گردید اما آهنگ کاهش میانگین وزن خشک اندام هوایی در ارقام مختلف متفاوت بوده است . هرچند گوجه فرنگی در ردیف گیاهان نیمه حساس به شوری طبقه بندی شده و حد استانه شوری آن 2/8 دسی زیمنس بر متر گزارش شده است اما نانا واتی و مالی وال گزارش می کنند که رقم pusa roby گوجه فرنگی می تواند شوری را تا بیش از 6 دسی زیمنس بر متر تحمل کند . شبیه این نتایج توسط محققین دیگری نیز گزارش شده است . با توجه به مطالب فوق این آزمایش بمنظور بررسی مقاومت پنج رقم گوجه فرنگی به شوری اجرا گردید

Authors

احمد کیامرثی فرد

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی جهرم

مختار زلفی باوریانی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بوشهر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • قلی پور، م. 1382. بررسی اثرات شوروی خاک بر نخود ...
  • میر طالبی و م، بنی هاشمی . 1382 .بررسی مقاومت ...
  • Mengle , K, . , and, E. A. Kirkby .1984. ...
  • Nanawti G. C. and G. L. Maliwal 1973. Not On ...
  • papadopulos, I. V. V. Rendig, and .F. F. Broadbent. 1985. ...
  • Ravikouitch , S., and A Porath. 1967. The effect of ...
  • Tal, M. 1971. Salt. tolerance in the wild relatives of ...
  • Tal, M, and I. Gardi. 1976. Physiology of plant: water ...
  • نمایش کامل مراجع